Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Vragen of twijfels over je contract? Bel ons op 0800 64 000.
Onze medewerkers helpen je graag verder!

Waar moet je op letten bij het vergelijken van je energiecontract?

Energiecontracten vergelijken? Opgelet, het ene contract is het andere niet. We lijsten op waaraan je zeker en vast aandacht dient te besteden.

Het verschil tussen vaste en variabele prijzen
Een contract met een vaste prijs is niet hetzelfde als een contract met een variabele prijs. Kies je voor een vaste prijs, dan ligt de prijs per kWh gedurende de hele duurtijd van je contract vast. Als je dus vandaag je prijs berekent en je contract tekent, ben je zeker dat je deze prijs betaalt tot het einde van je contractduur. Kies je voor een contract met variabele prijs dan zal je prijs elke maand of elk trimester wijzigen. De prijs die je vandaag berekent voor een contract met variabele prijs, is dus niet de prijs die je binnen enkele maanden zal betalen.

Het advies van ENGIE: Vergelijk altijd contracten van hetzelfde type.
De prijs die vandaag geldt, is niet dezelfde als de prijs van jouw contract
Veel van onze klanten hebben in 2020 een contract getekend met een vaste prijs. Een heel goede keuze, want de energieprijzen waren toen uitzonderlijk laag. Als je dus prijzen wilt vergelijken van verschillende leveranciers via een vergelijkingssite, is het belangrijk te vergelijken met de prijs van je lopende contract.

Het advies van ENGIE: vergelijk de juiste prijzen. Hulp nodig? We kijken graag samen met jou na welke prijs je hebt en of we je contract kunnen optimaliseren. Bel ons op 0800 64 000.
Kleine lettertjes in het contract
Naast een prijs per kWh die je verbruikt, betaal je ook een gedeelte vaste vergoeding. Sommige leveranciers rekenen die vaste kost volledig aan op de eerste factuur. Vervelend als je enkele maanden later je contract opzegt. Bij ENGIE wordt de abonnementskost gespreid aangerekend over het hele jaar.

Het advies van ENGIE: opgelet met de kleine lettertjes. Bij ENGIE worden de contractvoorwaarden transparant gecommuniceerd.
Slapende contracten
Nadat de oorspronkelijke duurtijd van je contract afgelopen is, wordt het verlengd. Maar dit gebeurt niet bij alle leveranciers aan dezelfde voorwaarden. Sommige leveranciers hanteren andere prijzen dan de prijzen waaraan het contract start. Bij ENGIE hebben we geen slapende contracten. Na afloop van je contract, krijg je de geldende prijs van het contract op dat moment. We brengen je daar bovendien 2 maanden voor de verlenging op de hoogte van de nieuwe prijs, zodat je alle tijd hebt om te vergelijken.

Het advies van ENGIE: kijk na of er specifieke tarieven gelden bij vernieuwing van het contract. Bij ENGIE zijn de tarieven dezelfde als onze gewone tarieven.
Dienstverlening die bij het contract hoort
Prijs is belangrijk, maar vergeet ook de dienstverlening niet. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk je leverancier makkelijk te kunnen bereiken, en niet uitsluitend via digitale kanalen. De VREG meet regelmatig de dienstverlening van de leveranciers via de Service Check. Met een score van 5 sterren behoort ENGIE bij de top van de leveranciers in België.

Het advies van ENGIE: kijk na hoe een leverancier scoort op het vlak van dienstverlening vooraleer om te schakelen.
Hoe groen is de aangeboden groene stroom?
Veel leveranciers verkopen groene energie. Maar hoe groen is die groene stroom echt? En welke inspanningen levert de leverancier om zelf groene stroom te produceren? ENGIE heeft een uitgebreid groen productiepark in België.

Het advies van ENGIE: Kijk na wat de oorsprong is van de groene elektriciteit die wordt aangeboden.