Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Groepsaankoop gas en elektriciteit van 9 november 2016

Georganiseerd en gecoördineerd door iChoosr.

Bespaar nu op uw energiefactuur met het aanbod van ENGIE Electrabel!

Woensdag 9 november 2016 heeft ENGIE Electrabel mee geboden bij de groepsaankoop georganiseerd en gecoördineerd door iChoosr. Dit met het zeer interessante aanbod "Samen groen" van 9 november 2016: aardgas en 100% groene elektriciteit aan een exclusieve prijs.

ENGIE Electrabel is de grootse winnaar van deze groepsaankoop en heeft het voordeligste bod behaald voor klanten met uitsluitend elektriciteit en voor 60% van de klanten met elektriciteit en aardgas.

Het aanbod is open voor iedereen die zich ingeschreven heeft op deze groepsaankoop. Indien u deelgenomen heeft, zal u een persoonlijk voorstel ontvangen van iChoosr. Zo ziet u wat ons aanbod Samen groen betekent voor uw persoonlijk energieverbruik.

Wat houdt dit aanbod precies in?

 • 100% groene elektriciteit, aan een exclusieve prijs
 • Een stabiele elektriciteitsprijs gedurende de vaste looptijd van uw contract (1 jaar)
 • Een stabiele aardgasprijs, gedurende de vaste looptijd van uw contract (1 jaar)
 • De keuze tussen verschillende betalingswijzen
 • Groene elektriciteit, voor 100% afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen en gecertificeerd door het onafhankelijke controleorganisme Vinçotte
 • Een permanente toegang tot uw Online Energiedesk, waar u uw facturen kan beheren, uw verhuis kan regelen en veel andere zaken
 • Handige en praktische tools zoals de Energy Manager die u helpt om uw energieverbruik beter te begrijpen en te beheren
 • De mogelijkheid om ons te contacteren, waar en wanneer u wilt

Als u ingeschreven bent op deze groepsaankoop ontvangt u uiterlijk op 25 november een persoonlijk voorstel per post of e-mail. Het aanbod omvat de prijs die er als beste bod is uitgekomen, toegepast op uw eigen energieverbruik.

U hebt tot en met 19 december 2016 de tijd om het aanbod te aanvaarden. Na deze datum, kunnen wij u dit exclusieve tarief helaas niet langer garanderen.

Hebt u nog vragen?

U vindt hieronder een antwoord op de meest gestelde vragen.

Hebt u een specifieke vraag, dan kunt u ook ons contactformulier invullen of bellen op het nummer 078/35 31 30.

Voor vragen betreffende uw inschrijving kan u uiteraard ook steeds contact opnemen met iChoosr op het gratis nummer 0800 26 865 (werkdagen van 9 tot 17 uur, dinsdag tot 21 uur).

 • Uiterlijk op 25 november ontvangt u een brief of e-mail van iChoosr met een gepersonaliseerde prijsberekening in functie van uw verbruiksgegevens.
 • U hebt dan tot en met 19 december 2016 de tijd om te beslissen of u het aanbod aanvaardt.
 • U kiest zelf de startdatum van uw contract die u het beste past, in functie van de voorwaarden van uw huidige energiecontract. U kan uw nieuwe energiecontract ten vroegste laten starten op 1 februari 2016 en ten laatste op 1 augustus 2017.

Nadat u bent ingegaan op ons aanbod, ontvangt u van ons een bevestigingsbrief of e-mail met uw contract, de algemene voorwaarden en de tarieven. U hoeft verder zelf niets meer te doen.

Ook indien u nog geen klant was bij ENGIE Electrabel regelen wij alles voor u. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de opzegging van uw contract bij uw huidige leverancier. Door uw bevestiging dat u intekent op ons aanbod “Samen groen”, zullen wij zelf de nodige stappen ondernemen om uw overstap op een vlotte en correcte manier te laten verlopen. U hoeft dus zelf niets te ondernemen.

Voor uw overstap wordt geen schadevergoeding aangerekend. Als residentiële klant kan u uw contract op ieder moment opzeggen zonder verbrekingsvergoeding, mits het respecteren van een opzegtermijn van 1 maand, waarbij het bericht van leverancierswissel van de distributienetbeheerder als een geldige opzegging wordt beschouwd.

U hoeft zelf niets te ondernemen voor de opzegging van uw contract. Wij zorgen ervoor dat uw overstap op een vlotte en correcte manier verloopt.

De prijs die toegepast wordt, is de prijs waarmee ENGIE Electrabel het beste bod behaald heeft voor aardgas en groene elektriciteit.

Het gaat dus over de laagste energieprijs in vergelijking met de prijs waarmee andere leveranciers een bod gedaan hebben. De prijs en de voorwaarden van ons aanbod zullen u uiterlijk op 25 november in detail gecommuniceerd worden door iChoosr.

Uw contract start standaard op 1 februari 2017. Indien u zelf een latere datum heeft opgegeven, wordt het contract op deze datum geactiveerd (ten laatste op 1 augustus 2017).

Uiterlijk op 25 november 2016 zal u een persoonlijk voorstel met simulatie ontvangen. Indien u begin december nog geen voorstel gekregen hebt, raden we u aan om onmiddellijk contact op te nemen met iChoosr op het nummer 0800 26 865 (werkdagen van 9 tot 17 uur, dinsdag tot 21 uur) of via e-mail

Indien u van het aanbod gebruik wil maken, dan kan u zich nog inschrijven via iChoosr tot en met 19 december 2016. U ontvangt dan meteen uw persoonlijk voorstel.

Uw voorschotbedrag wordt berekend op het jaarlijks verbruik dat u invult bij uw inschrijving voor de groepsaankoop.

Na 1 jaar wordt uw contract verder gezet voor een nieuwe duur van telkens 1 jaar en krijgt u voor groene elektriciteit en voor aardgas een nieuwe vaste energieprijs aangeboden (2 maanden op voorhand).

Het betreft een aanbod met een vaste energieprijs voor elektriciteit en voor aardgas. Als u van dit voordelig aanbod toch niet langer wenst te genieten, dan kunt u het contract op elk moment beëindigen.

De groene elektriciteit van ENGIE Electrabel komt voornamelijk uit deze hernieuwbare energiebronnen:

 • Biomassa: biomassacentrales gebruiken organische stoffen (bijvoorbeeld hout) als brandstof. ENGIE Electrabel beschikt over drie biomassacentrales in België en produceert 85% van haar groene stroom op basis van deze energiebron.
 • Wind: windturbines zetten windenergie om in elektriciteit. Wij beheren achttien windmolenparken in België die elk jaar 35 000 gezinnen van elektriciteit kunnen voorzien.
 • Water: waterkrachtcentrales zetten waterkracht om in elektrische energie. Wij beschikken over tien waterkrachtcentrales in België en over meer dan 100 in heel Europa.
 • Zon: fotovoltaïsche panelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Wij zijn over heel de lijn aanwezig, van bij het concept en de productie van fotovoltaïsche cellen tot aan de installatie van zonnepanelen bij industriële klanten.

Onze groene energie wordt gecertificeerd als ‘Groene elektriciteit van België’ door het onafhankelijk organisme Vinçotte. Met ons aanbod “Samen groen” van de groepsaankoop van 9 november 2016 bent u dus zeker dat voor elke kWh die u verbruikt, er evenveel wordt geproduceerd in België vanuit hernieuwbare energiebronnen.

Hebt u een andere vraag?

Dan kan u steeds ons contactformulier invullen of ons bellen op het nummer 078/35 31 30.