Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Zonnepanelen en injectietarief in Vlaanderen. Alles wat je erover moet weten vind je hier.

Sinds maart 2021, krijg je - als je over een digitale meter beschikt - een vergoeding voor de elektriciteit die je zonnepanelen produceren en die je op het net injecteert. En dit aan een gunstig tarief bij ENGIE.
Bereken mijn prijs

Het injectietarief, wat is dat eigenlijk?

Bij het systeem met injectietarief wordt de elektriciteit die je van het net haalt en die je op het net injecteert apart gemeten. Dit in tegenstelling tot het systeem van de teller die achteruit draait (waarbij de elektriciteit die je op het net zet afgetrokken wordt van de elektriciteit die je van het net haalt). Dit gebeurt dankzij de digitale meter:

Je betaalt voor de elektriciteit die je van het net haalt aan het tarief voor afname.
Je ontvangt een bepaald bedrag per kWh geïnjecteerde elektriciteit: het injectietarief. Bij ENGIE geniet je een van de beste injectietarieven op de markt!
Je betaalt met dit systeem geen prosumententarief.

 

Overweeg je om zonnepanelen te installeren? Vraag je je af of dat nog altijd een interessante investering is in 2021, met het nieuwe injectietarief? Ja hoor! Zonnepanelen blijven een interessant rendement geven.

Zelf je elektriciteit opwekken met fotovoltaïsche panelen blijft zeker voordelig. Voor je portefeuille én voor de planeet!

Zonnepanelen blijven een rendabele investering


* Berekend op basis van een installatie met 14 zonnepanelen die Zuid-gericht zijn, met weinig schaduw en met een verbruik van 4000 kWh/jaar en een investering van 5500€.  

 

Wat gebeurt er na de installatie van mijn zonnepanelen?

1

Fluvius installeert je nieuwe digitale meter

binnen 90 dagen na de installatie van je zonnepanelen.

2

Fluvius brengt ons op de hoogte

Fluvius laat ons weten dat je het systeem met injectietarief hebt.

3

Wij nemen contact met je op

We sturen je een voorstel voor jouw injectie.

4

Jij keurt het voorstel goed

Ga je akkoord met je contract voor injectie, dan wordt alles automatisch in orde gebracht.

5

Geniet van je nieuwe systeem

Je geniet van het nieuwe systeem met ons voordelig injectietarief.

Je krijgt bij ENGIE een vergoeding tot 14,461c€/kWh (excl. btw) voor je injectie, momenteel een van de beste tarieven voor injectie in België.

Bovendien geniet je, afhankelijk van je keuze, een variabele prijs voor zowel je afname als voor je injectie voor een onbepaalde duur.

 

 

Hoe kan ik zorgen dit nieuwe systeem met injectietarief zo voordelig mogelijk is voor mij?

Aangezien het injectietarief lager is dan het afnametarief, zal dit systeem voor jou meer of minder rendabel zijn, afhankelijk van je verbruiksprofiel. Hierbij enkele tips over hoe je het injectiesysteem optimaal kan benutten

Zoveel mogelijk zelfverbruik

Dat betekent dat je de energie die je zonnepanelen produceren, onmiddellijk verbruikt wanneer ze geproduceerd wordt.  Wat je niet meteen verbruikt, wordt immers op het net geïnjecteerd (en per kWh betaald aan het injectietarief). Zelfverbruik is de beste methode om je zonnepanelen optimaal te laten renderen.

Meer info

Heb je een vraag?

Misschien staat je antwoord hier al tussen

Is het vanaf 2021 interessanter om meer zonnepanelen te plaatsen dan die die je nodig hebt voor je eigen verbruik?

Nee, dat is niet interessant. Het injectietarief is niet hoog genoeg om de kosten van de zonnepanelen te dekken. Dat is dus geen goeie investering, tenzij je weet dat je verbruik in de toekomst zal gaan stijgen (bvb. door de plaatsing van een airco, het gebruik van een elektrische wagen, een zwembad ...). Weet je dat je verbruik zal stijgen, hou daar dan rekening mee bij het plaatsen van je zonnepanelen: je kan immers genieten van mooie premies voor je installatie/uitbreiding én bovendien krijg intussen ook je een vergoeding voor je injectie.


Plaatst ENGIE zonnepanelen?

Ja. Dat doen wij via Sungevity.  Sungevity maakt deel uit van de ENGIE groep en heeft een jarenlange ervaring op het domein van zonnepanelen. Vraag hier je offerte voor zonnepanelen. 

Werking nieuwe systeem
Wat is het injectietarief ?

Dit is de financiële vergoeding die je krijgt voor de elektriciteit die je zonnepanelen produceren maar die je niet meteen kan verbruiken. Je gaat deze stroom als het ware injecteren op het net en “verkopen” aan je energieleverancier.

Terug naar het overzicht
Wat is het verschil tussen het oude systeem, met prosumententarief en het nieuwe systeem, met injectietarief?

In het oude systeem geniet je het principe van de terugdraaiende teller en betaal je voor het gebruik van het net een bijdrage die "prosumententarief" wordt genoemd.

In het nieuwe systeem met injectietarief, meten we nauwgezet de hoeveelheid elektriciteit die je afneemt en injecteert in het net. Op basis hiervan betaal je enerzijds voor de elektriciteit die je afneemt (netwerkkosten inbegrepen) en ontvang je anderzijds voor elke kWh die je op het net injecteert een bedrag dat het injectietarief wordt genoemd. Dit nieuwe systeem is alleen mogelijk met een digitale meter omdat het met deze meter mogelijk is om je afname en injectie van elektriciteit apart te meten.

Terug naar het overzicht
Moet ik mijn energiecontract aanpassen nu ik het injectietarief krijg? (professionele klanten)

Indien je klant bent bij ENGIE moet je je huidig contract hiervoor nu niet aanpassen. Zodra Fluvius ons laat weten dat het systeem met tarief voor injectie van toepassing is voor jou, sturen we je alle informatie over je injectiecontract. Je tarief voor injectie wordt automatisch toegepast als je het injectiecontract hebt aanvaard. Als je nu al meer informatie wil over het injectietarief dat hoort bij je energiecontract, kan je onze tarieven voor injectie alvast bekijken.

Nog geen klant bij ENGIE? Ook jij kan uiteraard genieten van onze aantrekkelijke voorwaarden voor je injectie door klant te worden. Maak een simulatie van je contract.

Terug naar het overzicht
Voor wie is het systeem met injectietarief van toepassing?

Het systeem met injectietarief is in Vlaanderen van toepassing als je beschikt over zonnepanelen en een digitale meter. Deze meter meet de hoeveelheid elektriciteit die je afneemt van, en teruglevert aan het net. Zolang je geen digitale meter hebt, blijft je in het systeem met een terugdraaiende teller.

Terug naar het overzicht
Ik heb een digitale meter en mijn zonnepanelen zijn voor 2021 geplaatst. Ga ik onmiddellijk over naar het systeem met injectietarief?

Sinds 1 maart 2021, datum van de publicatie van het arrest in het Belgisch Staatsblad, is het nieuwe systeem met injectietarief op jou van toepassing. Zodra we van Fluvius de bevestiging ontvangen dat je dat je in het nieuwe systeem valt, zullen we je contacteren met een voorstel voor je injectietarief. Zodra je het injectiecontract aanvaardt, zal alles automatisch geregeld worden. Je kan hier alvast het injectietarief dat bij jouw contract hoort raadplegen.

Terug naar het overzicht
Wanneer wordt mijn digitale meter geïnstalleerd?

Sinds juli 2019 worden in Vlaanderen geleidelijk aan digitale meters geïnstalleerd, met als doel om tegen eind 2029 alle woningen van zo'n meter te voorzien. Naar aanleiding van de beslissing van het Grondwettelijk Hof is ook besloten dat eigenaars van zonnepanelen die vóór 2021 zijn geïnstalleerd, niet langer voorrang krijgen bij de installatie van een digitale meter.

1) Je zonnepanelen zijn minder dan 15 jaar oud en werden geïnstalleerd vóór 2021
De datum van de installatie van een digitale meter zal voor jou afhangen van je gemeente en straat. Daarnaast heeft de Vlaamse regering ook aangegeven dat je als eigenaar van zonnepanelen de installatie van een digitale meter kunt uitstellen tot 1 januari 2025, zodat je zo lang mogelijk van je terugdraaiende teller kunt blijven genieten. Voorwaarde is dat je zonnepanelen minder dan 15 jaar oud zijn en vóór 2021 zijn geïnstalleerd. Op de website van Fluvius kan je aan de hand van de EAN-code van je elektriciteitsmeter nagaan wanneer er in je buurt een digitale meter wordt geïnstalleerd.

2) Je zonnepanelen werden geïnstalleerd in 2021 of later
Voor een nieuwe installatie vanaf 2021 komt Fluvius binnen 90 dagen een digitale meter bij je plaatsen.

Terug naar het overzicht
Wat doe ik best: mijn terugdraaiende teller tot 2025 behouden of niet?

In de meeste gevallen is het interessanter om je analoge meter te behouden, zodat je kunt blijven profiteren van het systeem met de terugdraaiende teller met prosumententarief.

Maar als je een hoog zelfverbruik hebt, kan het beter zijn om voor het systeem met de digitale meter met injectietarief te kiezen, want je energiefactuur wordt dan berekend op basis van je werkelijke afgenomen verbruik van het elektriciteitsnet.

Houd ook in de gaten dat je bij plaatsing van de digitale meter voor eind 2025 aanspraak kunt maken op een financiële compensatie omdat je niet langer van een terugdraaiende teller profiteert. Die compensatie zou een rendement van 5% voor je installatie moeten garanderen. De premie moet ten laatste 6 maanden na de installatie van de digitale meter worden aangevraagd en ten laatste op 31 december 2025. Let op, indien je ervoor kiest om de installatie van je digitale meter uit te stellen (wanneer Fluvius je geografische zone dekt), blijft je recht hebben op deze premie op voorwaarde dat je de installatie van de digitale meter niet weigert na 31 december 2024. Alle info's over deze retroactieve premie vind je hier.

Terug naar het overzicht
Ik wil zonnepanelen installeren. Kan ik hiervoor bij ENGIE terecht?

Ja, ENGIE plaatst zonnepanelen. We maken met plezier een vrijblijvende offerte voor de installatie van kwalitatief hoogstaande zonnepanelen. Klik hier voor meer informatie: www.engie.be/nl/professionals/zonnepanelen.

Terug naar het overzicht
Heb ik nog recht op groenestroomcertificaten voor mijn zonnepaneleninstallatie?

Krijg je vandaag groenestroomcertificaten? Dan blijft dat ook na de plaatsing van een digitale meter zo. Dat wijzigt niet.

Terug naar het overzicht
Mijn bedrijf is gevestigd in Wallonië, is het injectietarief van toepassing voor mij?

Het injectietarief is nog niet van toepassing in Wallonië. Je blijft profiteren van het systeem met de terugdraaiende teller. Vanaf 01/10/2020 betaal je via het prosumententarief voor het gebruik van het net.

Terug naar het overzicht
Mijn bedrijf is gevestigd in Brussel, is het injectietarief van toepassing voor mij?

Dit nieuwe systeem is nog niet van toepassing in Brussel. Je blijft profiteren van het systeem van gedeeltelijke compensatie. Je betaalt een nettarief op basis van je werkelijke afname van het net. Voor de andere componenten van je factuur, zoals de elektriciteit, betaal je op basis van de nettohoeveelheid verbruikte elektriciteit, ofwel het verschil tussen de afgenomen elektriciteit en de elektriciteit die je in het netwerk injecteert. Hiervoor is er dus geen contract voor het injectietarief nodig.

Wij werken er echter actief aan om vanaf eind 2021 een injectietarief te kunnen aanbieden op de Brusselse markt.

Terug naar het overzicht
Impact factuur
Mijn analoge terugdraaiende meter wordt vervangen door een digitale meter. Wat gebeurt er nadien?

Op het moment dat je meter vervangen wordt door een digitale meter, wordt de meterstand van je analoge meter opgenomen. Doordat je analoge meter terugdraaiend is, houdt deze meterstand al rekening met de energie die je tot dan op het net geïnjecteerd hebt. Dat voordeel verlies je niet.

In de weken na de installatie ontvang je een aanvullende tussentijdse afrekening voor alleen je elektriciteit.

Terug naar het overzicht
Hoeveel elektriciteit zal ik injecteren op het net?

Dat hangt af van het vermogen van je installatie en je zelfverbruik, dus de hoeveelheid elektriciteit die je onmiddellijk (voor je professionele activiteiten) verbruikt in verhouding tot de productie van je zonnepanelen. Hoe hoger je zelfverbruik, hoe minder elektriciteit je op het net injecteert.

Met andere woorden, als je overdag bepaalde elektrische apparaten gebruikt (of van op afstand programmeert) of een elektrische auto oplaadt wanneer je zonnepanelen elektriciteit produceren, zal je proportioneel minder elektriciteit op het net injecteren. Je zelfverbruik zal dus hoger liggen. In België verbruikt een professionele klant met zonnepanelen gemiddeld ~70% van de elektriciteit die hij produceert en injecteert hij de resterende ~30% op het net (tegenover ~30% zelfverbruik en ~70% injectie voor een residentiele klant).

Een andere manier om je zelfverbruik te beïnvloeden is door te investeren in een batterij. Zo kan je je energie tijdelijk opslaan en gebruiken zonder dat je deze hoeft af te nemen en injecteren op het net, bijvoorbeeld na zonsondergang in de winter of wanneer je bepaalde elektrische apparaten 's nachts wilt laten werken. Ontdek de voordelen en premies die verbonden zijn aan een thuisbatterij in Vlaanderen.

Terug naar het overzicht
Moet ik nog het prosumententarief betalen als ik het systeem met injectietarief heb?

Nee, wanneer je in het systeem met injectietarief bent, hoef je niet langer het prosumententarief te betalen.

Terug naar het overzicht
Moet ik btw betalen op het bedrag dat ik ontvang voor de elektriciteit die ik op het net injecteer?

Dat hangt af van je btw-statuut:
   •    Indien je onderworpen bent aan btw, maak je gebruik van het systeem met automatische facturering en krijg je 21% btw bovenop het injectietarief dat je zal moeten doorstorten naar de staat.
   •    Indien je niet onderworpen bent aan btw, maak je gebruik van het systeem met rekennota. Dat betekent dat het jouw verantwoordelijkheid is om een factuur op te maken (zonder btw) voor de verkoop aan ENGIE, op basis van de informatie die we je via de factuur voor afname geven.
   •    Indien je onderworpen bent aan btw maar je binnen het kader van het artikel 56bis valt (je jaarlijkse omzet is lager dan 25 000€) is het ook jouw verantwoordelijkheid om een factuur op te maken, met of zonder btw, op basis van de informatie die we je via de factuur voor afname geven.

Terug naar het overzicht
Hoe wordt dit weergegeven op mijn facturen?

Als professionele klant bij ENGIE heeft jouw factuur enkel betrekking op de elektriciteit die je van het net hebt afgenomen. Voor het deel dat je op het net injecteert, maken wij een factuur op in naam van je firma, gericht aan Electrabel nv. Dit systeem wordt "self-billing" genoemd.

Opgelet, als je niet btw-plichtig bent of als je recht hebt op een vrijstelling van btw (bv. volgens artikel 56bis van het btw-wetboek),dan kan je injectiefactuur niet met de self-billing systeem worden opgemaakt. In dit geval ben je zelf verantwoordelijk voor de opmaak van een factuur aan ENGIE, zonder btw. Op je factuur van je afname vind je alle informatie voor het opmaken van je injectiefactuur aan ENGIE.

Terug naar het overzicht
Binnen welke termijn ontvang ik de vergoeding voor mijn injectie?

Indien je onderworpen bent aan btw en je het systeem met automatische facturering gebruikt, (zie vraag hierboven) gelden volgende afspraken:
   •    Indien het totaalbedrag op de factuur een verschuldigd bedrag is (de kost van de afname is groter dan de injectievergoeding) dan moet de betaling gebeuren voor de uiterste datum op je factuur voor afname.
   •    Indien het totaalbedrag op je factuur en saldo vertoont (de injectievergoeding is groter dan de kost van de afname) dan vindt de terugbetaling plaats binnen de 7 dagen na de uiterste datum.

Indien je niet onderworpen bent aan btw, moet je een factuur voor injectie opstellen aan ENGIE.

Terug naar het overzicht
Betekent deze wijziging dat ik best overschakel naar een tweevoudig uurtarief (dag/nacht)?

Indien je effectief al in het nieuwe systeem met injectietarief zit, dan lijkt dit inderdaad een interessante optie. Op deze manier zal je minder gaan betalen voor je verbruik tijdens de avond, nacht en in het weekend. Opgelet wel: je wacht best tot je effectief in het nieuwe systeem met injectietarief zit (namelijk dat er een digitale meter bij jou thuis geplaatst is) om je wijziging door te geven. Doe je dit eerder, dan loop je het risico dat je het voordeel van je geproduceerde elektriciteit die je niet nodig had en eerder op het net hebt geïnjecteerd te verliezen.

Met een digitale meter is overstappen van een enkelvoudig tarief naar een tweevoudig uurtarief simpel: Fluvius kan dit vanop afstand doen en moet hiervoor niet bij jou langskomen of iets fysieks wijzigen aan je meter. Hiervoor betaal je enkel 8,61 € (excl. btw). Deze aanpassing betekent niet dat je ENGIE contract moet wijzigen. Op je factuur wordt voor elke periode (dag / nacht) de overeenkomstige energieprijs toegepast.

Terug naar het overzicht
Ik ben net overgeschakeld op het systeem met injectietarief, welke gevolgen heeft dit voor mijn facturatie?

Vanaf het moment dat je digitale meter is geïnstalleerd (als je al zonnepanelen had) of vanaf het moment dat je zonnepanelen zijn geïnstalleerd (als je al een digitale meter had), worden je meterstanden opgenomen door Fluvius, die ons in de daaropvolgende weken informeert.

Dat jaar zal je 2 periodes hebben met 2 verschillende facturatiemethoden voor je elektriciteit:

• Tot de installatie van je nieuwe meter / zonnepanelen, zal het principe van de "terugdraaiende teller" worden toegepast op je factuur.
• Vanaf de installatie van je nieuwe meter/zonnepanelen worden je afname en injectie afzonderlijk gefactureerd, zoals bepaald door het "systeem van het injectietarief".

In de weken na de installatie ontvang je daarom een aanvullende tussentijdse afrekening voor alleen je elektriciteit.

Het daaropvolgende jaar ontvang je opnieuw slechts 1 afrekening per jaar waar je afname en injectie afzonderlijk gefactureerd worden.

Terug naar het overzicht
Wat met je afrekening en je voorschotten?

Wanneer je meter wordt vervangen door een digitale meter, worden de meterstanden van de analoge meter afgelezen. Aangezien je analoge meter terugdraaide, wordt bij de aflezing rekening gehouden met de elektriciteit die je al aan het net hebt geleverd. Zo verlies je dit voordeel niet. Op die manier zullen wij een duidelijke scheiding kunnen maken tussen de 2 berekeningssystemen.

Je ontvangt dan een aanvullende tussentijdse factuur (enkel) voor je netto elektriciteitsverbruik op basis van je terugdraaiende meter. Op deze rekening wordt de elektriciteit die je aan het net hebt geleverd, afgetrokken van je verbruik. Je betaalt daarnaast het prosumententarief voor het aantal maanden waarvoor het geldt. Eventuele voorschotten die je reeds hebt betaald voor je elektriciteit zullen, zoals gebruikelijk, in mindering worden gebracht.

In de toekomst zal je je jaarafrekening op hetzelfde tijdstip ontvangen als gewoonlijk. Dit zal worden gebaseerd op de afzonderlijke berekening van je afname en je injectie. Je wordt gefactureerd voor alles wat je van het net afneemt. Alles wat je op het net injecteert, word je betaald tegen een bepaald tarief: het injectietarief. Je betaalt niet langer een prosumententarief omdat de netwerkkosten zullen worden berekend op basis van het werkelijke verbruik.

Terug naar het overzicht
Wat gebeurt er met mijn voorschotbedrag voor elektriciteit in het nieuwe systeem?

Op je tussentijdse afrekening voorzien we een nieuwe inschatting van het voorschotbedrag dat je vanaf je volgende voorschotfactuur zal betalen voor je elektriciteit. Deze is berekend op basis van de hoeveelheid elektriciteit die je zonnepanelen opwekken en de impact in het nieuw systeem met injectietarief.

Afhankelijk van het vermogen van je installatie zullen we je volgende maandelijkse voorschotten met 10€, 20€ of 25€ verhogen. We doen dit om te vermijden dat je op je volgende jaarlijkse afrekening een opleg zou hebben.

Dit nieuwe voorschotbedrag kan je terugvinden op de tussentijdse afrekening die we je zo snel mogelijk bezorgen. Het nieuwe voorschot zal automatisch toegepast worden vanaf je volgende voorschotfactuur. Je hoeft hiervoor niets te doen.
Je voorschot voor aardgas wijzigen we uiteraard niet.

Wil je deze aanpassing liever niet? Dan kan je dit via je klantenzone aanpassen zodra je de tussentijdse factuur hebt ontvangen – Online Klantenzone (Je facturen en betalingen > Je voorschot aanpassen).

Terug naar het overzicht
Wat zal de impact op mijn factuur zijn?

Indien je al zonnepanelen hebt, zal de overstap van het systeem met terugdraaiende teller naar het systeem met injectietarief invloed hebben op je afrekening. Zodra het systeem met injectietarief voor jou van toepassing is (en zodra je een digitale meter hebt), zal je volgens onze eerste berekeningen, op basis van een gemiddeld verbruik, een toename van 160€ tot 340€ (excl. btw) op je jaarafrekening kunnen merken*. Om deze toename zoveel mogelijk te beperken raden we je aan je zelfverbruik te verhogen (dus door je elektriciteit onmiddellijk te verbruiken op het moment van productie, bijvoorbeeld door je elektrische toestellen die veel verbruiken overdag aan te zetten of je elektrische wagen op te laden). We raden je ook aan een batterij te plaatsen zodat je je eigen elektriciteit kan opslaan en verbruiken wanneer er geen productie is. De Vlaamse Regering voorziet ook in compensatiemaatregelen die de impact van de afschaf van de terugdraaiende teller moet beperken.

Indien je onlangs zonnepanelen hebt geplaatst, mag je erop vertrouwen dat dit een voordelige investering blijft, ook al is de besparing op je jaarafrekening verminderd.

*Berekening op basis van een klant met een EASY PRO FIXED-jaarcontract (september 2021) met een jaarverbruik van 13.000 kWh en een installatie van 7 kWp die jaarlijk 6600 kWh produceert. De toenames op de jaarafrekening werden berekend met een zelfverbruik van 30% en 70%.

Terug naar het overzicht
Wordt in mijn nieuw voorschotbedrag voor elektriciteit rekening gehouden met het injectietarief?

Zodra je overschakelt naar het injectietarief, ontvang je een tussentijdse afrekening voor je elektriciteit (indien mogelijk) met de afrekening voor het verbruik gemeten door je terugdraaiende teller. Op de tussentijdse afrekening maken we een nieuwe inschatting van het voorschotbedrag dat je vanaf je volgende voorschotfactuur zal betalen voor je elektriciteit. Afhankelijk van het vermogen van je installatie zullen we je volgende maandelijkse voorschotten met 10€, 20€ of 25€ verhogen. We doen dit om te vermijden dat je op je volgende jaarlijkse afrekening zou moeten bijbetalen. Je voorschot voor aardgas wijzigen we uiteraard niet.

Wil je deze aanpassing liever niet? Dan kan je dit via je klantenzone aanpassen zodra je de tussentijdse factuur hebt ontvangen – Online Klantenzone (Je facturen en betalingen > Je voorschot aanpassen).

Terug naar het overzicht
Compensatie Vlaamse Overheid
Ik heb mijn zonnepanelen vóór 2021 geïnstalleerd, heb ik recht op een premie?

De Vlaamse regering heeft een "retroactieve investeringspremie" voorzien voor eigenaars van zonnepanelen die vóór 2021 zijn geïnstalleerd, om het verdwijnen van de terugdraaiende teller financieel te compenseren en om een rendement van 5% voor je installatie te garanderen. Het bedrag van de premie hangt af van het jaar van installatie van je zonnepanelen en je digitale meter, alsook van het vermogen van je installatie (in kWp).

- Als je al een digitale meter hebt en je zonnepanelen minder dan 15 jaar oud zijn, kan je de premie uiterlijk op 19 januari 2022 aanvragen.
- Indien u nog geen digitale meter heeft, maar er een laat installeren in de komende jaren, moet je de premie aanvragen binnen de 6 maanden na de installatie van je digitale meter en ten laatste op 31/12/2025.

Op voorwaarde dat het vermogen van je omvormer maximum 10 kVA is.

Je premie aanvragen doe je bij Fluvius

Terug naar het overzicht