Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Laden met zonnepanelen en besparen op capaciteitstarief

Voordelig laden doe je met een ENGIE laadpaal

Solar Pro, de slimme laadoplossing
met volledig geïntegreerde Optimize technologie

 

Wil je meer weten over Optimize?

Klik dan hier

Optimize: méér dan voordelig laden met je overtollige zonne-energie!

Met Optimize hou je je energieverbruik en -kosten onder controle, zonder aan comfort in te boeten.

Laad je elektrische wagen met de overtollige zonne-energie die je niet nodig hebt voor je zaak.

Bespaar op je kosten van het capaciteitstarief door je piekvermogen intelligent te sturen.

Bescherm de elektriciteitsinstallatie van je zaak of huis automatisch tegen overbelasting.

Houd een vinger aan de pols van je realtime energieproductie, -verbruik en -besparing in de overzichtelijke app.
Programmeer de laadsessies van je elektrische wagen van op afstand en naargelang je behoeften.

De Optimize app, jouw laadmanager op zak

Met de Optimize-app kan je je verbruik en productie ten allen tijde opvolgen, alsook het opladen van je elektrische wagen plannen in functie van je mobiliteitsbehoeften en laadvoorkeur. Bovendien helpt Optimize je om meer met je lokale productie te laden en beschermt hij je elektrische installatie tegen overbelasting! Via het dashboard krijg je ook een overzicht van de kosten van je laadbeurten en zie je de besparingen die je dankzij het Optimize-systeem hebt gerealiseerd.

Optimize is in de meeste gevallen al na anderhalf jaar terugverdiend!

Altijd optimaal en voordelig laden met een ENGIE laadpaal

Wil je meer weten over elektrisch rijden?

Klik op de omschrijving die het best bij je past

Hoe weet ik of een laadpaal echt optimaliseert voor laden met eigen zonne-energie?

Als je verschillende offertes voor laadpalen gaat vergelijken, is er vaak een vermelding dat de laadpaal maximaal gebruik maakt van je eigen geproduceerde zonne-energie en zo je zelfverbruik optimaliseert. Maar hoe weet je of dat wel echt het geval is?

Opdat je laadpaal echt bij het laden maximaal gebruik maakt van je eigen zonne-energie moet je laadpaal ook echt verbonden zijn met je digitale meter én de inverter van je zonnepanelen. Het is niet voldoende dat je laadpaal vb enkel met de digitale meter verbonden is om je eigen zonne-energie optimaal voor het laden te kunnen gebruiken.

Om echt optimaal je eigen zonne-energie te gebruiken moet je laadpaal immers op ieder moment, als je wagen ermee verbonden is, je productie en injectie kennen. Enkel zo kan correct beslist worden om het laden met zonne-energie op het juiste moment op te starten. Wist je dat om het laden van een wagen op te starten er een minimum vermogen nodig is (1-fase aansluiting 1,38 kW en 3-fase aansluiting 4,14 kW)? De laadpaal moet daarom ook intelligent kijken of je productie van zonne-energie hiervoor voldoende is en indien dat niet het geval is afwegen of het kostefficient is om wat extra af te nemen van het net zodat het laden wel kan starten. Enkel indien je laadpaal dit alles doet optimaliseert deze echt voor het laden met eigen zonne-energie.

Vergelijk je offertes en wens je je eigen verbruik van je zonnepanelen te maximaliseren? Vraag hier steeds expliciet naar.

De Optimize uitbreiding bij een ENGIE laadpaal is verbonden met je digitale meter én de inverter van je zonnepanelen en levert je alle intelligentie om echt maximaal te kunnen laden met je eigen zonne-energie. Optimize voegt hieraan nog extra intelligentie toe om ook optimaal te laden met minimale netkosten door het capaciteitstarief, en op wanneer het meest kostefficiënt is volgens jouw energietarief.


Tegen welk tarief betaal ik voor elektriciteit van mijn laadpaal?

Bij het installeren van je laadpaal wordt deze aangesloten op je bestaande zekeringkast.

Wanneer je elektriciteit van het net gebruikt om je voertuig op te laden, betaal je voor de elektriciteit aan je energieleverancier. Dit aan het tarief van het energiecontract dat je voor je woning afgesloten hebt.

Als je zonnepanelen hebt en je laadt je voertuig op via de eigen productie van je zonnepanelen, betaal je uiteraard niet aan je leverancier voor het opladen.

Het opladen van een elektrische auto thuis of op het werk kost je minder dan wanneer je een benzine- of dieselauto zou hebben. Vind onze vergelijker op deze pagina.


Tegen welke prijs worden de laadsessies van mijn openbare laadpaal in rekening gebracht?

Als u uw laadpaal openbaar hebt laten instellen, raden wij je aan om te kiezen voor het CREG-tarief (gemiddelde commerciële prijs van elektriciteit in België) dat van maand tot maand verandert, afhankelijk van de marktprijzen. Je kan er voor kiezen om aan het CREG tarief nog een additionele marge toe te voegen.

Hoeveel kost een laadpaal?

De kost van een laadpaal is afhankelijk van verschillende elementen. Hierdoor kan de prijs verschillen afhankelijk van je situatie.

Welke elementen beïnvloeden de kost?
• Type laadpaal
• Type aansluiting op de laadpaal (1-fase / 3-fase)
• Bevestiging aan de muur of op een paal
• Complexiteit van de installatie: nabijheid van de zekeringkast, graafwerken nodig, …
• Uitbreiding om stroomonderbreking te voorkomen
• Uitbreiding om maximaal op eigen zonne-energie te laden
• Al dan niet publiek zetten van je laadpaal
• Gekozen abonnementsformule

Simuleer zelf je prijs in enkele stappen.


Ik heb een laadpaal bij mij thuis maar ik heb een particulier elektriciteitscontract. Mijn oplaadsessies worden gefactureerd aan mijn bedrijf. Tegen welke prijs krijg ik deze oplaadsessies vergoed?

Met een laadpaal met abonnement kan je automatisch je gemaakte laadkosten laten verrekenen met je zaak. Het verrekenen gaat dan geheel automatisch én nauwkeurig. Jij of je werkgever kunnen het tarief voor de vergoeding voor de geladen kWh doorgeven aan 50five by Engie. We raden aan om hiervoor het CREG Tarief te gebruiken. Het CREG tarief evolueert van maand tot maand en volgt de evolutie van de marktprijzen.

Opgelet: je krijgt een vergoeding per geladen kWh. Dit tarief houdt geen rekening met de bijkomende kost aan capaciteitstarief door eventueel hogere vermogenspieken door sneller te laden. Een ENGIE laadpaal biedt je echter de mogelijkheid om deze kosten te milimaliseren door de Optimize uitbreiding bij je laadpaal.