Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

  Uitleg van de Boxx-installatie

  Wat heb je thuis nodig voor boxx?

  Je slimme thermostaat gemakkelijk & snel geïnstalleerd

  Voor we boxx bij jouw kantoor installeren, zal onze vakman jou eerst contacteren om samen alle criteria te overlopen. Want boxx is veel meer dan een slimme thermostaat en voor deze technologie moet je woning aan enkele criteria voldoen. Als alles in orde is, is de installatie van boxx een fluitje van een cent.

  Wifi

  Je hebt wifi nodig om boxx vanop afstand te kunnen bedienen met je smartphone en software updates te ontvangen. Ook bij de installatie van boxx heb je wifi nodig om van start te gaan.

  Een individuele verwarmingsketel op aardgas of stookolie
  boxx kan enkel het verbruik opvolgen van een individuele verwarmingsketel en is dus niet compatibel met collectieve verwarming.
  Elektriciteits- en gasmeters in het gebouw

  Je gas- en elektriciteitsmeters moeten zich in je gebouw bevinden binnen het bereik van het draadloze signaal van boxx en in de buurt van een stopcontact. Indien het draadloze signaal tussen boxx en de meters te zwak is, kan onze installateur een repeater installeren.

  Een thermostaat met een kabel naar je ketel
  Wij hergebruiken de kabels van je huidige thermostaat om boxx te installeren en aan te drijven. Als je een thermostaat zonder kabels hebt, zitten de kabels van je oude thermostaat misschien nog in de muur.

  Hoe verloopt de installatie van boxx?

  Jij kiest een datum

  Nadat je boxx hebt besteld, contacteert onze installateur jou om de installatie in te plannen. Via telefoon of email kan je een datum kiezen om boxx thuis te laten installeren wanneer het jou het beste past.

  We bereiden de installatie samen voor

  Onze installateur belt jou op om zijn bezoek voor te bereiden. Hij overloopt met jou een vragenlijst om de installatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen en de compatibiliteit van boxx te controleren.

  boxx bij je bedrijf

  Onze installateur bevestigt via SMS zijn bezoek een paar minuten voor hij arriveert. Hij plaatst boxx in minder dan een uur tijd en hij toont hoe makkelijk het is om boxx te gebruiken.

  play

  Bekijk hier hoe boxx wordt geïnstalleerd

  Welke verwarmingsinstallaties zijn geschikt voor boxx?

  • boxx is geschikt voor de meeste verwarmingssystemen, maar er zijn een paar uitzonderingen.
  • Onze installateur belt jou op voorhand en kan gemakkelijk bepalen of jouw installatie geschikt is. Hieronder vind je antwoorden op de meest voorkomende uitzonderingen.
  • Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met onze klantenservice om te weten of jouw verwarmingssysteem compatibel is met boxx.

  Vloerverwarming 
  boxx werkt enkel met vloerverwarming als verschillende voorwaarden vervuld zijn. Zo moet de installatie uitgerust zijn met een beveiligingssysteem dat de watertemperatuur controleert en niet in combinatie met meerdere verwarmingscircuits (zie verder).

  Modulerende verwarmingsketel 
  Als je verwarmingsketel moduleert via “OpenTherm” zal boxx je ketel ook modulerend aansturen. Soms moet er een “bus convertor” geïnstalleerd worden. Meer info vind je hier.

  Thermische panelen 
  Dit systeem is compatibel met boxx als je panelen enkel dienen om warm water te produceren en niet verbonden zijn met je verwarmingsinstallatie.

  Verwarming met meerdere verwarmingscircuits 
  boxx werkt nog niet met installaties die meerdere verwarmingscircuits en/of meerdere thermostaten hebben.

  Appartement 
  Als je een individuele verwarmingsketel hebt, is er geen probleem. Toch mag de afstand tussen boxx en je energiemeters niet te groot zijn voor het draadloze signaal. Indien dit toch het geval is kan het plaatsen van een amperometrische klem in je elektrische paneel waarschijnlijk een oplossing bieden.

  Warmtepomp & elektrische verwarming
  boxx werkt nog niet als thermostaat voor een warmtepomp of elektrische verwarming.

  Als je nog technische vragen over boxx hebt, kijk dan gerust eens op onze helppagina.

  De standaardinstallatie van boxx is inbegrepen in de prijs. In uitzonderlijke gevallen moeten er extra componenten worden geïnstalleerd. Onze installateur zal je daar vooraf op wijzen. Deze kosten worden aangerekend aan de catalogusprijs.

   

  Download onze gratis app

  Met de boxx-app kan je vanop afstand je energieverbruik opvolgen en je verwarming aansturen.

  Je kan de app gratis downloaden via:

  Hoe kunnen we je helpen?

  Veelgestelde vragen

  Download onze gebruiksaanwijzing van boxx.

  Om de draadloze communicatie tussen de metermodules en boxx optimaal te laten functioneren. In theorie mag de afstand tussen de meters en boxx maximaal 15 meter bedragen. Indien nodig kan onze installateur een repeater installeren om de signaalsterkte te verhogen (met een extra installatiekost).

  De Solar kit is een hardware en software uitbreiding voor boxx-klanten met PV-panelen. De Solar kit is een noodzakelijke (maar niet verplichte) uitbreiding van boxx, met een extra kost van 99 € (6% btw), voor klanten met PV-panelen als ze hun elektrische verbruik (en productie) wensen op te volgen. Solar kit geeft je de volgende informatie:

  • De productie van de PV-panelen
  • Hoeveel geproduceerde elektriciteit je onmiddellijk hebt verbruikt
  • Hoeveel geproduceerde elektriciteit je eventueel op het net hebt geïnjecteerd
  • Hoeveel elektriciteit je van het net hebt afgenomen
  • De vergelijking tussen je geschatte en werkelijke productie
  • In real time en via een historiek En dit allemaal in kWh en in euro

  Op onze support pagina vind je video's, veelgestelde vragen en een handleiding. Neem snel een kijkje! Voor alle vragen over je afspraak of je contract, stuur een e-mail naar boxxNL.electrabel@engie.com

  Alle vragen over boxx in klantenservice