Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

We helpen je om op de hoogte te blijven van de status van het afschakelplan, wat het betekent voor jou en hoe je je kan voorbereiden op een eventuele stroomuitval.

STROOMINDICATOR

Is er de komende dagen risico op stroomuitval? De stroomindicator volgt de situatie nauwgezet op. Met de indicator kan je op elk moment de situatie opvolgen en krijg je een woordje uitleg.

Groen: Normale situatie

Er is genoeg stroom beschikbaar om in ons verbruik te voorzien. Er is geen reden tot ongerustheid.

Oranje: Risico op stroomtekort

Het risico bestaat dat er niet genoeg stroom beschikbaar is om in ons verbruik te voorzien. Help afschakeling te voorkomen door je verbruik te verminderen tijdens de piekuren tussen 17u en 20u.

Rood: Risico op afschakeling

Er is niet genoeg stroom beschikbaar om op elk moment in ons verbruik te voorzien. De overheid neemt sensibiliserings- of verbodsmaatregelen om het verbruik alsnog te doen dalen.

Zwart: Afschakeling aangekondigd

Indien het echt nodig is, zal een deel van de verbruikers tijdelijk geen stroom krijgen om zo een langdurige en ongecontroleerde stroompanne te vermijden.

 

Realtime info bij de hand? 
Download de Elia 4cast app!

Om je te helpen op de hoogte te blijven kan je Elia4Cast installeren op je smartphone of tablet. Met deze app volg je de situatie makkelijk op en krijg je meldingen zodra de status van het afschakelplan wijzigt.

 

Nuttige informatie

Ben je op zoek naar informatie over het afschakelplan en wat dat voor jou betekent? We lijsten enkele interessante websites voor je op.

Op de website van FOD Economie vind je informatie over het afschakelplan, wat het betekent voor jou en hoe je je kan voorbereiden op een eventuele uitschakeling van de elektriciteit in je buurt. Van praktische tips voor gezinnen tot een woordje uitleg bij het afschakelplan.

Wil je graag weten of de stroom in jouw straat afgeschakeld zal worden? Dit kan heel eenvoudig. Op basis van je postcode en straatnaam kan je achterhalen of je in aanmerking komt voor afschakeling.

De FOD Economie heeft een aantal praktische tips voor gezinnen opgelijst. 

Op deze website vind je algemene informatie over de bevoorrading van elektriciteit.

Informatie voor grote ondernemingen en hun werknemers over de impact van het afschakelplan voor hun organisatie vind je hier.