Ik woon in een appartement. Kan ik boxx gebruiken?

Ja, maar er geldt een bijkomende compatibiliteitsvoorwaarde (naast de standaardcompatibiliteitsvoorwaarden) en er is een beperking:

  • Bijkomende compatibiliteitsvoorwaarde: je moet je eigen individuele cv-ketel hebben. Er mag dus geen collectieve verwarmingsinstallatie gebruikt worden in het gebouw.
  • Beperking: je zult je aardgas- en waterverbruik niet kunnen opvolgen. In het overgrote merendeel van de gevallen is de afstand in een appartementsgebouw tussen het appartement en de plaats waar de aardgas- en watermeters zich bevinden (meestal in de kelder) te groot. In dat geval kunnen wij geen draadloze verbinding instellen tussen boxx (in je appartement) en de sensoren die het verbruik op je aardgas- en watermeters (meestal in de kelder) meet. Je zult daarentegen normaal wel je elektriciteitsverbruik kunnen opvolgen, aangezien wij een ander meetapparaat in je zekeringkast (deze bevindt zich meestal in je appartement) kunnen plaatsen tegen een extra kost (geen extra kost indien je een UP contract hebt).

Kort samengevat: boxx kan zeker gebruikt worden in een appartement, op voorwaarde dat:

  1. het appartement beantwoordt aan de standaardcompatibiliteitsvoorwaarden;
  2. je een eigen individuele cv-ketel hebt;
  3. je aanvaardt dat je je aardgas- en waterverbruik niet kunt opvolgen
  4. je aanvaardt een extra kost te betalen om je elektriciteitsverbruik op te volgen (behalve voor UP klanten, voor wie er geen extra kosten zijn)