Installatie van een bijkomend stopcontact door de installateur

Alvorens de installateur een bijkomend stopcontact installeert kan hij het elektriciteitsschema opeisen.  Aangezien hij de elektrische installatie en schema zal aanpassen, is hij verantwoordelijk voor de conformiteit en nauwkeurigheid ervan.    

Inderdaad, de persoon die een aanpassing uitvoert aan het elektriciteitsschema is verantwoordelijk over de juistheid ervan.  We kunnen maximum 8 punten installeren op een elektriciteitsnetwerk.  Zonder documentatie kan de installateur dit niet valideren, en kan dus geen conform werk uitvoeren. Hij zal dus geen extra stopcontact mogen plaatsen.

Men moet ook met andere elementen rekening houden bij het plaatsen van een bijkomend stopcontact, die de installatie kunnen belemmeren:

  • In sommige gevallen, hoofdzakelijk met watermeters, heeft de ligging van de meter als gevolg dat het technisch niet mogelijk is om een bijkomend stopcontact te plaatsen
  • Wanneer de nodige kabellengte groter dan 5 meters is, zullen we geen bijkomend stopcontact plaatsen
  • Als de werkzaamheden te omvangrijk zijn, zullen we geen bijkomend stopcontact plaatsen (bijv. wanneer men gaten in verschillende muren moeten boren omdat de aansluitingspunt ver van de kamer is waar een bijkomend stopcontact geplaatst moet worden).