Hoe activeer ik de P1-poort van mijn slimme meter bij Ores?

De P1-poort van de slimme meter van Ores is standaard gedesactiveerd / gesloten.

Het is noodzakelijk om de P1-poort van je elektriciteitsmeter open te stellen en te activeren zodat boxx je verbruiksdata voor elektriciteit en aardgas (indien je gasmeter ook door een slimme meter werd vervangen) kan uitlezen en visualiseren. Inderdaad, via je elektriciteitsmeter leest boxx je verbruiksgegevens uit voor zowel elektriciteit als aardgas (indien je gasmeter ook door een slimme meter werd vervangen). Bovendien, zolang de P1-poort niet open en actief is, kan deze je metermodule niet van stroom voorzien en zal boxx deze metermodule niet herkennen.

Om de P1-poort te activeren, moet je Ores per telefoon op het nummer 078/15.78.01 contacteren. Er zijn 2 gevallen mogelijk:

  1. Je slimme meter is nog niet geïnstalleerd en je vraagt de activering op het moment van de installatie. In dit geval is de activering gratis
  2. Je slimme meter is reeds geïnstalleerd en Ores moet specifiek bij jou komen om de P1-poort te activeren. In dat geval is de activering betalend (25 € exclusief btw, 2020 prijs van de CWaPE)

De volledige informatie hieromtrent vind je op de website van Ores (enkel in FR beschikbaar)