boxx werkt niet met mijn slimme meter van Fluvius. Wat moet ik doen?

Wist je dat ENGIE een gratis app heeft ontwikkeld, specifiek voor klanten met een digitale meter (voor het ogenblik enkel in Vlaanderen)? De Smart app is de beste oplossing om inzicht in je verbruik te krijgen en je kosten onder controle te krijgen. Meer info vind je hier

Wens je boxx toch verder met je digitale meter te gebruiken? Geen probleem. Indien boxx niet met je slimme meter van Fluvius werkt, hier zijn een aantal oplossingen die je kan proberen:

  • Ga eerst na of je P1-poort open en actief is. Hoe kan je dit controleren? Op het scherm van je slimme meter moet een driehoek boven "GP" aanwezig zijn. Indien deze driehoek afwezig is, betekent het dat je P1-poort (nog) niet open is en kan je boxx je verbruiksgegevens niet aflezen. Hier lees je alles over hoe je je P1-poort moet activeren, indien je dit nog niet heeft gedaan. Als er een probleem is met het openen van de P1-poort, gelieve rechtstreeks Fluvius te contacteren (078 35 34 34). 
  • Controleer of je slimme meter geregistreerd is op het netwerk en een goede signaalsterkte heeft. Hiervoor moet een driehoek boven "NW" aanwezig zijn en de sterkte van het signaal moet getoond worden. Indien een van die twee elementen ontbreekt, contacteer Fluvius (078 35 34 34).
  • Controleer of boxx up to date is met de laatste software versie. Ga naar Menu > Instellingen > Software: indien de Update knop verschijnt, klik erop om je boxx te updaten. Indien het niet verschijnt, is je boxx reeds up to date.
  •  Controleer of je metermodule(s) ook up to date zijn. Ga naar Menu > Instellingen > Energiemeting > Klik op het potloodje naast Meetmodules: indien een update beschikbaar is, verschijnt er een blauwe vierkant. Klik erop om je metermodule te updaten.
  • Is de kabel die aangesloten op je slimme meter is, wel in de P1-poort i.p.v. de S1-poort? Controleer op basis van de foto hieronder: de P1-poort bevindt zich op de rechter kant
  • Is diezelfde kabel ook correct en volledig aangesloten in de slimme meter en de metermodule? Om dit te controleren, moet de linkere licht van de metermodule branden. Indien het niet brandt, betekent het dat de kabel niet goed/volledig aangesloten is in de meter of de metermodule, of dat de kabel defect is.
  • Als na al die stappen het nog niet werkt, contacteer ENGIE dan om een nieuwe kabel en metermodule (2de generatie) te ontvangen