Wat betekenen de kleuren op de slimme stekker?

Slimme stekkers beschikken over een gekleurde led-ring die aangeeft hoeveel stroom je verbruikt. Zo kan je in één oogopslag weten hoeveel je verbruikt wanneer je in de onmiddellijke omgeving van een stekker bent. De ring binnenin de slimme stekker legt uit wat de kleuren betekenen. Hieronder vind je ook een toelichting:

0 tot 150 watt: blauw

150 tot 400 watt: groen

400 tot 1000 watt: geel

1000 tot 1800 watt: oranje

1800 tot 2500 watt: rood

2500 tot 3000 watt: paars

Als de gekleurde ring niet meer oplicht, is de stekker waarschijnlijk uitgezet via het kleine ronde knopje bovenop de stekker. Door nog een keer op dat knopje te drukken gaat de stekker weer aan. Wij adviseren je om de slimme stekker altijd aan te laten staan, zodat deze altijd het verbruik meet van het betreffende toestel.