Hoe koppel ik slimme stekkers aan boxx?

Je kan de slimme stekker bedienen via boxx en het verbruik aflezen van de toestellen die op de slimme stekker aangesloten zijn. Om dit te kunnen doen moet je de slimme stekker koppelen aan boxx.

Om een slimme stekker toe te voegen aan boxx ga je naar Menu> Bedien opties > Stekkers > Stekker toevoegen

Om een slimme stekker toe te voegen loop je een aantal eenvoudige stappen door:

  • Plaats de slimme stekker in het stopcontact op maximaal 2 meter van boxx. Druk op het scherm op Koppelen. De slimme stekker wordt automatisch door boxx herkend.

LET OP! Wanneer het langer duurt dan 15 seconden om voor boxx de slimme stekker te herkennen, kan je ook driemaal snel op het knopje van de stekker drukken.

  • Als het koppelen van de slimme stekker is gelukt, zie je een groen vinkje. Druk op Verder.
  • Een waarschuwing over het maximaal vermogen verschijnt op het scherm.
  • Plaats nu de slimme stekker op de plek waar je deze wilt gebruiken.

LET OP: wees altijd voorzichtig met de toestellen die je op een slimme stekker aansluit, omdat je die toestellen via de slimme stekker kan uitschakelen. Let dus op indien je bijvoorbeeld een koelkast of een diepvriezer op een slimme stekker aansluit, want je zou die per ongeluk kunnen uitschakelen terwijl je dit niet wenst.

  • In het volgende scherm wordt de verbinding met de slimme stekker gecontroleerd. Zo kan je zien of de slimme stekker nog in het bereik van boxx is waar je ze geplaatst hebt. Druk op Controleren.
  • Wanneer boxx klaar is met het controleren van de verbinding wordt het pijltje naar rechts beschikbaar zodat je door kunt gaan met het instellen van de slimme stekker.

LET OP! Wanneer de kwaliteit van de verbinding te laag is, moet je de slimme stekker verplaatsen en de test opnieuw uitvoeren voordat je verder kunt.

  • In de volgende stap kan je een naam geven aan de slimme stekker. Zo weet je waar de stekker zich bevindt en/of wat er is aangesloten aan deze slimme stekker. Je kan de naam altijd later aanpassen. Je kan maximaal 13 karakters gebruiken. Wanneer je een naam hebt gegeven aan de slimme stekker kan je verder door op het pijltje naar rechts te drukken.
  • In de volgende stap kan je de slimme stekker toevoegen aan de groep Alles aan of uit. Alle slimme stekkers in deze groep kan je met één druk op de knop gezamenlijk aan- of uitzetten. Kies hier Ja om de slimme stekker via de ‘Alles aan of uit’-knop te bedienen of Nee om deze hier niet aan toe te voegen. Je kan dit altijd later nog aanpassen in het scherm Stekker overzicht.
  • In de laatste stap kan je de instellingen voor de slimme stekker controleren. Druk op Bevestig om de slimme stekker toe te voegen aan boxx.

Vanaf nu is de slimme stekker te bedienen via boxx.