Ik heb een slimme stekker gekregen om de verbinding tussen boxx en de metermodule te verbeteren. Wat nu?

Eerst moet je de metermodule en boxx ontkoppelen. Hier vind je de werkwijze.

Dan moet je de slimme stekker aan boxx koppelen:

Om een slimme stekker toe te voegen aan boxx ga je naar Menu> Bedien opties > Stekkers > Stekker toevoegen

Om een slimme stekker toe te voegen loop je een aantal eenvoudige stappen door:

• Plaats de slimme stekker in het stopcontact op maximaal 2 meter van boxx. Druk op het scherm op Koppelen. De slimme stekker wordt automatisch door boxx herkend.

LET OP! Wanneer het langer duurt dan 15 seconden om voor boxx de slimme stekker te herkennen, kan je ook driemaal snel op het knopje van de stekker drukken.

• Als het koppelen van de slimme stekker is gelukt, zie je een groen vinkje. Druk op Verder.
  • Een waarschuwing over het maximaal vermogen verschijnt op het scherm.
  • Verplaats nu de slimme stekker naar zijn definitieve ligging, ergens tussen het scherm en de metermodule zodat de slimme stekker als relais kan dienen en het bereik van het draadloze signaal kan versterken. Kies voor een plaats tussen het scherm en de metermodule die toch dichter bij het scherm van boxx ligt.

LET OP: wees altijd voorzichtig met de toestellen die je op een slimme stekker aansluit, omdat je die toestellen via de slimme stekker kan uitschakelen. Let dus op indien je bijvoorbeeld een koelkast of een diepvriezer op een slimme stekker aansluit, want je zou die per ongeluk kunnen uitschakelen terwijl je dit niet wenst.

• In het volgende scherm wordt de verbinding met de slimme stekker gecontroleerd. Zo kan je zien of de slimme stekker nog in het bereik van boxx is waar je ze geplaatst hebt. Druk op Controleren.
  • Wanneer boxx klaar is met het controleren van de verbinding wordt het pijltje naar rechts beschikbaar zodat je door kunt gaan met het instellen van de slimme stekker.

LET OP! Wanneer de kwaliteit van de verbinding te laag is, moet je de slimme stekker verplaatsen en de test opnieuw uitvoeren voordat je verder kunt.

• In de volgende stap kan je een naam geven aan de slimme stekker. Zo weet je waar de stekker zich bevindt en/of wat er is aangesloten aan deze slimme stekker. Je kan de naam altijd later aanpassen. Je kan maximaal 13 karakters gebruiken. Wanneer je een naam hebt gegeven aan de slimme stekker kan je verder door op het pijltje naar rechts te drukken.
  • In de volgende stap kan je de slimme stekker toevoegen aan de groep Alles aan of uit. Alle slimme stekkers in deze groep kan je met één druk op de knop gezamenlijk aan- of uitzetten. Kies hier Ja om de slimme stekker via de ‘Alles aan of uit’-knop te bedienen of Nee om deze hier niet aan toe te voegen. Je kan dit altijd later nog aanpassen in het scherm Stekker overzicht.
  • In de laatste stap kan je de instellingen voor de slimme stekker controleren. Druk op Bevestig om de slimme stekker toe te voegen aan boxx.

Vanaf nu is de slimme stekker te bedienen via boxx en wordt de draadloze aansluiting tussen het scherm en de metermodule versterkt.

Nadat de slimme stekker wordt geplaatst, kan je de meteradapter terug aan boxx koppelen. Hier vind je de werkwijze.