Wat is de P1 poort en waarom moet ik deze activeren?

De P1-poort is een gebruikerspoort op uw digitale meter waarmee je via de aansluiting van een apparaat toegang hebt tot je live verbruik (met de ENGIE-dongle is dit continu met 5 seconden vertraging voor elektriciteit en om de 15 minuten voor gas).
Als u zich abonneert op de Smart Live-service, is het activeren van de P1-poort van uw digitale meter vereist om met de Smart app toegang te krijgen tot de live verbruiksgegevens. Zie de vraag voor meer informatie over het activeren van de P1-poort:
• Hoe schakel ik live inzicht in verbruik in?