Wat is een mandaat en waarom zou ik het aan mijn energieleverancier geven?

Uw digitale meter registreert uw verbruiksgegevens. De Smart app gebruikt deze gegevens, om je zo verbruiksinformatie en andere nuttige diensten te verschaffen. Bijvoorbeeld inzicht geven in je verbruik en de verbonden kosten volgens jouw energiecontract.
De verbruiksgegevens zijn privégegevens. Om op afstand toegang te krijgen tot deze gegevens, moet ENGIE jouw expliciete toestemming krijgen.
Deze toestemming geef je digitaal via de website van je netwerkbeheerder (Fluvius).
Het mandaat heeft betrekking op je historische verbruiksgegevens volgens verschillende granulariteiten in de loop van de tijd (jaren, maanden, dagen, ...) met een geldigheidsperiode naar de toekomst.
De geldigheidsduur is standaard vastgesteld op 3 jaar vanaf de aanvraag. Het mandaat kan echter te allen tijde worden ingetrokken.
Zodra de geldigheidduur is verstreken, ontvangt u een automatische e-mail van uw netwerkbeheerder (Fluvius) voor een mogelijke verlenging.
Het verlenen van een mandaat is gelinkt aan een digitale meter (EAN). Als je meerdere digitale meters hebt, bijvoorbeeld gas en elektriciteit, moet je een mandaat per meter geven.
Wanneer u de app activeert voor een specifiek adres, zal deze checken of een mandaat voor dat adres actief is.
Voor meer informatie over het verlenen van een mandaat, zie:
• Hoe geef je een mandaat voor historisch verbruik?