Het is januari 2023 en ik heb het federaal basispakket nog niet ontvangen. Wat moet ik doen om deze alsnog te ontvangen?

Het federaal basispakket wordt toegekend op een factuur (tussentijdse factuur, een (slot)afrekening of een aparte factuur) tussen 21 november 2022 en 31 december 2022.
 

Dit gebeurt op basis van informatie van de FOD Economie.

Heb je de premie nog niet ontvangen in januari 2023 voor je hoofdverblijfplaats, dan komt dit wellicht doordat er iets fout is gelopen in de identificatie van je hoofdverblijfplaats op overheidsniveau (indien je je bij ENGIE hebt geregistreerd met een andere naam, voornaam, geboortedatum of adres dan de persoonsgegevens op de identiteitskaart, dan is het niet mogelijk om je contract aan je persoon te koppelen). 

Als je het federaal basispakket nog niet hebt ontvangen in januari 2023, kan je vanaf 23/01/2023 tot uiterlijk 30/04/2023 een aanvraag indienen rechtstreeks bij de FOD Economie via deze webpagina (onder de rubriek ‘Welke stappen moet ik zetten om het basispakket elektriciteit te krijgen?’. Bij je aanvraag moet je dan aanduiden of je de premie aanvraagt voor elektriciteit en/of voor gas.

Let op: deze premie geldt enkel voor de woning waar je hoofdverblijfplaats is. Voor bijvoorbeeld een tweede woning of een woning die je verhuurt, heb je dus geen recht op de premie. Ook voor woonzorgcentra, assistentiewoningen, tijdelijke aansluitingen, etc geldt deze premie niet

Veelgestelde vragen