Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Blaas je verwarming nieuw leven in met de rentesubsidie van de Vlaamse Overheid

Geldig als je je woning na aankoop binnen de 5 jaar energiezuinig renoveert

Offerte ketelvervanging aanvragen

Met een nieuwe ketel verbeter je de energieprestatie van je woning

Kocht je dit jaar een nieuwe woning met een EPC van E of F? Maak dan gebruik van de rentesubsidie om de energieprestatie van je woning te verbeteren naar label D, C, B of zelfs A.

Wat is de rentesubsidie

Meer info

Wat zijn de voorwaarden?

Meer info

Hoe de rentesubsidie aanvragen?

Meer info

De rentesubsidie heeft als doel personen die een woning hebben aangeschaft in 2023 en 2024 (authentieke akte tot 31/12/2024) te helpen met het verbeteren van de energieprestatie van die woning. Engageer je je om binnen een periode van 5 jaar een woning met label E of F te renoveren tot een woning met label A, B, C of D, dan kan je hiervoor een lening aangaan met rentesubsidie door de Vlaamse Overheid.

Het te ontlenen bedrag hangt af van het type woning en het energielabel waar je naartoe streeft. Het te ontlenen bedrag bedraagt maximaal 60.000€.

subsidies
subsidies

De rentesubsidie is een initiatief van het Vlaams Energie- en klimaatagentschap. Raadpleeg zeker de voorwaarden op de site van het Vlaams Energie- en KlimaatagentschapDe voorwaarden in een notendop:

De woning of het appartement is gelegen in het Vlaamse Gewest.

Je verwerft de woning / het appartement in volle eigendom.

De woning of het appartement is hoofdzakelijk bestemd voor particuliere doeleinden.

De woning / het appartement heeft een ondermaatse energieprestatie (energielabel E/F).

Er moet een hypothecair hoofdkrediet zijn, met als voornaamste bestemming de verwerving van de woning of het appartement.

Het renovatiekrediet moet hoofdzakelijk dienen voor de renovatie, of sloop- en heropbouw van het pand.

De maximale looptijd van het renovatiekrediet bedraagt 20 jaar en mag niet langer zijn dan de looptijd van het hoofdkrediet voor de aankoop van het pand.

Er moet een engagement zijn om het energielabel E of F te verbeteren naar een D, C, B of A, en dit binnen een periode van 5 jaar. Slaag je er niet in de energieprestatie van je woning te verbeteren, dan kan je hier mogelijks beboet voor worden.

De rentesubsidie moet altijd samen en gelijktijdig met het hoofdkrediet (voor de verwerving van het pand) afgesloten worden bij dezelfde kredietgever. Je financiele instelling zal verder alles regelen voor het in orde brengen van het renovatiekrediet en de rentesubsidie.

Je betaalt aan je financiële instelling de overeengekomen interesten voor het hoofdkrediet en het renovatiekrediet. Voldoe je aan de voorwaarden, dan betaalt het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) je jaarlijks de rentesubsidie terug. Je financiële instelling brengt hiervoor alles in orde.

Offerte ketelvervanging aanvragen

Wat kan dit voor jou betekenen?

Voorbeeld: het gebruik van de rentesubsidie voor de vervanging van een verwarmingsketel.

Installatie nieuwe gasketel

Nieuwe en energiezuinige gascondensatieketel met installatie:
 

+- 4.750€

De rentesubsidie

Kost: afhankelijk van de marktrentevoet en de korting op deze marktrentevoet afhankelijk van je persoonlijke situatie

Met de rentesubsidie kan je de investering in je nieuwe en energiezuinige ketel spreiden over maximaal 20 jaar (maar niet langer dan de looptijd van het hoofdkrediet). Beslis je om de kost van je investering in een nieuwe ketel te spreiden over een periode van 20 jaar, dan kost je investering je in dit voorbeeld niet meer dan 20 euro per maand*. Bovendien kan je zo meteen tot 30% besparen op je energieverbruik, zo heeft de investering nauwelijks impact op je koopkracht.

* De eventuele kost van het krediet is niet meegenomen in deze berekening omdat deze afhangt van de marktrentevoet en de korting op deze rentevoet waarvoor jij in aanmerking komt.

Offerte ketelvervanging aanvragen
1

Sluit een renovatiekrediet af

Sluit bij je bank, bij de verwerving van het pand, samen met het hypothecaire hoofdkrediet je renovatiekrediet af. Je bank brengt de rentesubsidie in orde als je voldoet aan de voorwaarden.

2

Maak een gratis afspraak

Vul online het formulier in

3

We bellen je op

We bellen je binnen enkele dagen op om een afspraak in te plannen met een van onze verwarmingsexperts.

4

Onze expert komt bij je langs

Een van onze verwarmingsspecialisten komt zonder kosten bij je langs voor een offerte op maat.

5

Je ontvangt je offerte

Onze verwarmingsexpert bezorgt je zo snel mogelijk na het plaatsbezoek een offerte op maat via e-mail.

6

Gecertifieerde installatie

Onze installateurs zijn CERGA gecertifieerd. En dat merk je: onze klanten scoren ons gemiddeld met ⭐⭐⭐⭐

7

Terugbetaling rentesubsidie

Je betaalt de overeengekomen rentevoet van zowel het hypothecaire hoofdkrediet en je renovatiekrediet aan je bank. Het Vlaams Energie-en Klimaatagentschap (VEKA) betaalt je jaarlijks je rentesubsidie terug. Je bank dient dit voor jou in orde te brengen.