Mijn onderneming verhuist, wat moet ik doen?

U betrekt een bedrijfsgebouw

Om de verhuis van uw firma of de uitbreiding met een bijkomend bedrijfspand in orde te brengen, hebt u de volgende gegevens nodig:

  • het nieuwe adres
  • de datum waarop uw contract moet starten
  • de EAN-code(s) en meternummer(s) van de meter(s) voor elektriciteit en/of aardgas
  • de meterstanden voor elektriciteit en/of aardgas (noteer die op de dag dat u de sleutel in ontvangst neemt indien het een meter betreft waarvan u zelf de meterstanden kunt opnemen). 

Op een energieovernamedocument vult u samen met de vorige gebruiker die gegevens in. Beide partijen dienen het document te ondertekenen. Het energieovernamedocument is het enige geldige bewijs van de correcte standen. U kunt de formulieren en onze contactgegevens terugvinden via onderstaande knop.

Verhuisdocumenten raadplegen

U verlaat uw bedrijfsgebouw

Wij zorgen voor de stopzetting van uw facturatie. Hiervoor hebben we volgende gegevens nodig:

  • de gegevens van de overnemer
  • de datum waarop u het gebouw verlaat
  • de meterstanden voor elektriciteit en/of aardgas (noteer die op de dag dat u de sleutel doorgeeft indien het een meter betreft waarvan u zelf de meterstanden kunt opnemen).

Op een energieovernamedocument vult u samen met de nieuwe gebruiker die gegevens in. Beide partijen dienen het document te ondertekenen. Bezorg ons het document binnen de 5 dagen na uw verhuis. 
Wanneer u geen overnemer hebt en een afsluiting van de meters noodzakelijk is, dient u zelf contact op te nemen met uw distributienetbeheerder (DNB) voor een afspraak en toegang tot de meters. U maakt deze afspraak best voor uw vertrek. ENGIE zal de eindafrekening opstellen na ontvangst van de gevalideerde metergegevens van uw DNB. 

 

Via uw Customer Area kunt u het overnamedocument downloaden waarop u de gegevens kunt invullen. Klik op onderstaande knop om aan te melden op uw Customer Area en uw verhuis door te geven.

Verhuis doorgeven