Wijzigingen voor zonnepanelen in Brussel in 2020

In Brussel zijn er in 2020 twee belangrijke wijzigingen voor de (toekomstige) eigenaars van zonnepanelen. Het compensatiemechanisme is veranderd en ook het stelsel van de groenstroomcertificaten zal aangepast worden. Tekst en uitleg.

De cybertruck van Tesla: een elektrische stap te ver?

Een tijdje geleden stelde de flamboyante baas van Tesla, Elon Musk, zijn fameuze Cybertruck voor, een futuristisch uitziende, 100% elektrische pick-uptruck naar het voorbeeld van Elon Musk zelf: totaal over the top! Gaat de Cybertruck een elektrische stap te ver?

Isolatie: is je dak klaar voor 2020?

Sinds 1 januari 2020 gelden in Vlaanderen strengere verplichtingen inzake dakisolatie. Wat houden die nieuwe normen in? Is je dak voldoende geïsoleerd? Zullen Wallonië en Brussel zich hierbij aansluiten? Lees hier de antwoorden!

Het prosumententarief gaat in Wallonië wel degelijk van kracht in 2020, maar …

Het prosumententarief voor fotovoltaïsche panelen in Wallonië zal van kracht gaan in 2020 – en dus niet in 2025 – voor alle eigenaars van zonnepanelen, al is het met 4 maanden uitstel.

Op welke verwarmingspremies heb je in 2020 recht?

De gewesten kennen premies toe om je verwarmingsketel te vervangen of te installeren of voor andere verwarmingssystemen. Deze subsidies kunnen echter sterk verschillen naargelang je in Wallonië, Brussel of Vlaanderen woont.

De renovatiebonus blijft in 2020 van toepassing in Vlaanderen

Dakwerken, buitenschrijnwerk, bouwschil en technische installaties (elektriciteit, sanitair en verwarming) komen in aanmerking voor de Vlaamse renovatiebonus, die in 2020 van toepassing blijft.