Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

ENGIE & SENEC

De efficiënte samenwerking voor uw verwarming

Offerte aanvragen

Ons verwarmingsaanbod: van condensatieketel tot warmtepomp

Condensatieketel, op aardgas of stookolie

 

Nieuwe verwarmingsketel nodig? ENGIE helpt jou bij de keuze van de ketel die het beste past bij jouw persoonlijke situatie. We bieden zowel condensatieketels aan op aardgas, als op stookolie.

COMBO : nieuwe ketel + warmtepompboiler

 

Combineer je nieuwe ketel met een warmtepompboiler voor een extra efficiënt energieverbruik. Een warmtepompboiler gebruikt energie uit de lucht om je sanitair water op te warmen. Het resultaat? Je verbruikt zo’n 3 keer minder dan met een klassieke boiler.

De warmtepomp

 

Een warmtepomp is een duurzame oplossing om goed geisoleerde woningen mee te verwarmen. Heb je interesse? Vraag dan een offerte.

 

Waarom een ketel kopen bij ENGIE en installeren met SENEC?

SENEC, de beste lokale experts voor uw verwarming, biedt u met ENGIE een aanbod op maat aan dat past bij uw behoeften.

Topmerken aan aantrekkelijke prijzen

We kiezen samen de beste ketel voor je woning.
 

Uitzonderlijk lange garantie

Bij ENGIE krijg je extra lange garantie als je je Vaillant-ketel door ons laat onderhouden.
 
 

Gespreid betalen is mogelijk

Wens je de investering te spreiden? Je kan ervoor kiezen je ketel per maand af te betalen aan 0% JKP**.Lening op afbetaling1.
LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Kwalitatieve installatie

Onze installateurs zijn CERGA gecertifieerd. En dat merk je: onze klanten scoren ons gemiddeld met ⭐⭐⭐⭐

Bij ENGIE kan je je ketel nu ook financieren aan 0% JKP**

Eenmalige betaling

Je neemt geen financiering en betaalt zelf het volledige bedrag in één keer.
 

Voorbeeld:

Eenmalige betaling: 4.725€
Maandelijkse betaling: 0€
Aantal maandelijkse betalingen: 0


Totaal: 4.725€
 

 

Gedeeltelijke financiering

Je financiert slechts een beperkt gedeelte (je kiest zelf hoeveel), en betaalt het overige bedrag in één keer.

Voorbeeld:

Eenmalige betaling: 2.000€
Maandelijkse betaling: 113,54€
Aantal maandelijkse betalingen: 24

Totaal: 4.725€

 

Volledige financiering

Je financiert het volledige bedrag van je nieuwe ketel, en betaalt op maandelijkse basis.

Voorbeeld:

Eenmalige betaling: 0€
Maandelijkse betaling: 131,25€
Aantal maandelijkse betalingen: 36

Totaal: 4.725€

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

**Representatief voorbeeld : lening op afbetaling van 4.725,00€ terugbetaalbaar in 36 maandaflossingen van 131,25€ aan een Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) van 0,00% (vaste actuariële debetrentevoet van 0,00%) hetzij een totaal terug te betalen bedrag van 4.725,00€. Contante prijs 4.725€. Voorwaarden geldig op 01/01/2024.1

1Lening op afbetaling. Voor een ontleend bedrag van minimum 200€. De wettelijke maximale terugbetalingstermijn is afhankelijk van het ontleende bedrag maar zal nooit minder zijn dan 12 maanden en nooit meer dan 60 maanden. Geen voordeel in geval van contante betaling. Voorstel voorbehouden aan particulieren. Onder voorbehoud van de aanvaarding van het dossier door de kredietgever: Beobank NV/SA, Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel, BTW BE 0401.517.147 RPR Brussel, IBAN: BE77 9545 4622 6142., Kredietbemiddelaar, Agent in een nevenfunctie: Electrabel nv, Simón Bolívarlaan 36, 1000 Brussel, BTW BE 0403.170.701 RPR Brussel, IBAN: BE46 0003 2544 8336.

4.5
van de 5

Aantal reviews: 1.227

674
308
72
43
60

1

Maak een gratis afspraak

Vul online het formulier in.

2

We bellen je op

We bellen je binnen enkele dagen op om een afspraak in te plannen met een van onze specialisten.

3

Onze expert komt bij je langs

Een van onze verwarmingsspecialisten komt zonder kosten bij je langs voor een offerte op maat.
4

Bevestig je offerte

Na het bezoek van onze specialist ontvang je je offerte via e-mail. Deze kan je vervolgens digitaal bevestigen. 

5

Gecertifieerde installatie

Onze installateurs zijn CERGA gecertifieerd. En dat merk je: onze klanten scoren ons gemiddeld met ⭐⭐⭐⭐ 

Heb je een vraag?

Misschien staat het antwoord hier al tussen.

Wanneer vervang ik best mijn verwarmingsinstallatie?

Als je verwarmingsketel ouder is dan 15 jaar of de installatie niet meer conform is. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek.


Welke types verwarmingsketels biedt ENGIE aan?

Momenteel vervangt ENGIE enkel gas-en stookolieketels door nieuwe gas- of stookolieketels.

Beide systemen zijn geschikt om zowel een woning te verwarmen als om voor sanitair warm water te zorgen. Een nieuwe condensatieketel op aardgas is in de meeste gevallen minder duur dan een nieuwe stookolieketel. Bovendien heb je in Brussel en Vlaanderen ook nog recht op premies wanneer je een nieuwe aardgasketel installeert. Daarnaast is ook het onderhoud van deze laatste voordelig en heb je geen opslagruimte voor brandstof nodig. Het energieverbruik van beide ketels is ongeveer gelijk. Belangrijk om te weten is dat het installeren van nieuwe mazoutketels vanaf 2035 verboden zal worden.

Wil je graag meer informatie over deze of alternatieve verwarmingssystemen, lees dan ook ons blogartikel ‘9 verwarmingssystemen… en hun verschillen’.

Welke ketelmerken verkoopt ENGIE?

ENGIE installeert enkel recente modellen van topmerken als Vaillant, Bosch en Buderus. Merken die stuk voor stuk gekend staan om hun levensduur, superieur rendement en goede prijs-kwaliteitsverhouding. 

Onze verwarmingsexperts helpen je het beste merk en model te kiezen naargelang je situatie, noden en wensen.

Ontdek hier meer info over de verschillende ketelmerken die we aanbieden. 

Hoeveel kost een nieuwe verwarmingsketel?

De gemiddelde prijs van een nieuwe gascondensatieketel bedraagt zo’n 4.500€. Voor een nieuwe ketel op stookolie reken je best zo’n 6.500€. 

De kostprijs van de installatie is afhankelijk van je woonst en wensen. Simuleer de prijs voor jouw specifieke situatie of vraag een gratis offerte op maat aan


Van welke premies en subsidies kan ik genieten?

Ben je van plan om je ketel te vervangen, dan loont het zeker de moeite om na te gaan op welke premies en subsidies je mogelijks recht hebt. Hieronder vind je een kort overzicht:

 • Premie condensatieketel van Fluvius wanneer je je bestaande, verouderde verwarmingsketel vervangt door een nieuwe condensatieketel op aardgas of propaan/butaan (indien aardgas geen optie is). De premie bedraagt maximaal 1.800€ en is bestemd voor beschermde afnemers of personen met een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds

 • Premie gas.be: indien je je oude gasketel (geïnstalleerd vóór 1 januari 2000) vervangt door een nieuw en zuiniger exemplaar geniet je van een premie van 500€.

 • Renteloos renovatiekrediet: voor wie in 2021 een nieuwe woning met een inefficiënt energieverbruik kocht en zijn energielabel van E of F wil verbeteren naar A,B, of C. Het te ontlenen bedrag hangt af van het type woning en het energielabel waar je naartoe streeft en bedraagt maximaal 60.000€.

Hoe weet ik of mijn verwarmingsinstallatie nog in garantie is?

Elke nieuwe verwarmingsinstallatie heeft een wettelijke garantie van minimum 2 jaar (1 jaar installateursgarantie en 1 jaar fabrieksgarantie). In veel gevallen geeft de fabrikant een langere garantietermijn op specifieke onderdelen zoals bv. een warmtewisselaar (doorgaans 5 jaar) of een scrollcompressor (doorgaans 10 jaar). Dit staat vermeld op de factuur of in de algemene voorwaarden.

Welk verwarmingstype is geschikt aan mijn noden?

Hier volgen de meest voorkomende soorten verwarmingstoestellen met een overzicht van hun voor- en nadelen :
 • • Gasketels: In België wordt het vaakst aardgas gebruikt om woningen te verwarmen. Een condensatieketel is relatief goedkoop en neemt weinig plaats in omdat hij aan de muur hangt. Opgelet: je kan enkel een gasketel plaatsen indien je er een aardgasleiding door je straat loopt. 

 • • Stookolieketels: Stookolie blijft populair in landelijke gebieden waar er nog geen gasleidingen liggen. Verwarmingssystemen op stookolie bieden een goed rendement maar vereisen een jaarlijkse periodieke controle. Bovendien heb je een tank nodig om de brandstof in op te slaan. Opgelet: vanaf 2035 komt er een verkoopverbod op stookolieketels. 

 • • Houtketels: Hout heeft 3 grote pluspunten: het is voordelig, hernieuwbaar en neutraal op vlak van uitstoot (op voorwaarde dat het duurzaam wordt geproduceerd). Naast een verwarmingsketel op houtblokken of pellets kan je opteren voor een ketel met houtvergassing. Opgelet: wil je verwarmen met hout, dan heb je voldoende opslagruimte nodig.

 • • Verwarmingssystemen op elektriciteit: Verwarmen op elektriciteit werkt volgens het ‘joule-effect’: wanneer elektrische stroom door een geleider gaat, ontstaat er een weerstand en komt er warmte vrij. Er bestaan verschillende verwarmingssystemen op elektriciteit zoals een convector, stralingspanelen en inertieradiator. Het voordeel is dat deze systemen geen leidingen en schoorsteen nodig hebben. Het nadeel is dan weer dat ze veel energie verbruiken en dus duur zijn. 

 • • Warmtepompen: Een aerothermische warmtepomp haalt warmte uit de lucht, terwijl een aquathermische deze uit water en een geothermische uit de grond haalt. Warmtepompen hebben wat elektriciteit nodig om te kunnen werken maar niet al te veel en zijn geschikt voor woningen die zeer goed geïsoleerd zijn. Ze zijn vrij duur, maar er bestaan wel premies voor. Bovendien worden ze gezien als een hernieuwbare energiebron.  

 • • Hybride ketels: Hybride ketels combineren verschillende vormen van energieproductie, zoals bijvoorbeeld een lucht-water warmtepomp met een condensatieketel. Hybride ketels gaan slim met energie om door beide systemen om de beurt of tegelijkertijd te benutten waardoor je kan besparen op je energieverbruik. Opgelet: aangezien je meerdere systemen moet installeren kan het prijskaartje hoog oplopen. 

 • • Thermische zonnepanelen: Individuele zonnepanelen kunnen helpen bij de productie van warm water terwijl gecombineerde systemen ook hun steentje kunnen bijdragen aan de verwarming. Dergelijke systemen zijn vooral efficiënt van april tot oktober en kunnen in die maanden zo’n 40 à 60% van de behoeften aan sanitair warm water inlassen.

 •  Micro-warmtekrachtkoppeling: Bij micro-warmtekrachtkoppeling worden elektriciteit en warmte geproduceerd vanuit één installatie. Het gaat vaak om een motor die werkt op gas, stookolie of gas uit biomassa. Micro-warmetekrachtkoppelingen zijn zeer energie-efficiënt maar zijn eerder aangepast aan grote warmtebehoeften. 

Nood aan meer details? Lees hier meer.

Overstappen op gas: waar moet ik rekening mee houden?

Ben je klaar om de overstap te maken naar een voordeliger en milieuvriendelijker alternatief voor stookolie en ligt er een gasleiding in je straat? Dan kan je je stookolieketel laten vervangen door een gasketel. 

Weet je niet zeker of er een gasleiding ligt in je straat? Dan kan je dit navragen bij de distributienetbeheerder van jouw gemeente. Wanneer je een offerte voor een nieuwe gasketel vraagt, vermeld dan zeker wat je behoeften precies zijn. Om een correcte offerte te kunnen opmaken, moet de gasmeter reeds geïnstalleerd zijn of moet u weten waar die exact gaat geplaats worden.

Een stookolietank neutraliseren moet volgens de wet door een erkende vakman gebeuren. Hoeveel dat kost hangt af van het volume van de tank. Reken op gemiddeld 1.000€ voor tanks tot 3.000 liter. Voor een tank in openlucht is dat ongeveer de helft, voor een ingegraven tank het dubbele.

Tenslotte heb je in vele gevallen recht op premies wanneer je je oude stookolietank laat vervangen door een nieuwe gastank. Een overzicht van de verschillende premies vind je hier


Welke impact heeft het Vlaams klimaatakkoord op mijn keuze voor een nieuw verwarmingssysteem?

De maatregelen die te maken hebben met renovatie of verwarming van residentiële gebouwen zijn:

 • Voor bestaande gebouwen:
* Verplichte renovatie woningen binnen 5 jaar na aankoop: een energieverslindende woning met E-label of slechter te renoveren tot minstens een D-label. Mogelijkheden zijn oa isolatie, installatie energiezuinig verwarmingssysteem of zonnepanelen. Er worden renteloze leningen voorzien tot 20.000€.
* Woningrenovatie naar EPC label C, B of A wordt gestimuleerd met premies en leningen met negatieve rente tot -1,5%.
* Verhuren van woningen kan pas vanaf EPC label E.

 • Voor nieuwbouw:
* Op 1 juli 2022 verdwijnen de subsidies voor nieuwe fossiele gasaansluitingen bij nieuwbouw.
* Hybride gasketel/warmtepomp verplicht vanaf 2023 en toegelaten tem 2025.
* Verbod op gasaansluiting bij nieuwbouw vanaf 2026. 

 • Verlaging elektriciteitsfactuur:
* Verschuiving lasten van elektriciteitsfactuur naar fossiele brandstoffen

Hoe verloopt de vervanging van je verwarmingsketel?

 1.  Maak een gratis afpraak voor een offertebezoek via ons online formulier. 
 2. Een van onze medewekers belt je binnen enkele dagen op om een afspraak in te plannen met een van onze specialisten 
 3. Na afloop van het bezoek bezorgt onze verwarmingsexpert jou een offerte op maat. Deze kan je digitaal bevestigen. 
 4. Eenmaal je de offerte hebt bevestigd, contacteert een van onze medewerkers jou om de installatie in te plannen. 
 5. Wij garanderen een gecertifieerde installatie. 

Hoe kan ik zien of er een keuring, onderhoud of verwarmingsaudit is uitgevoerd?

Na de uitvoering van een verplicht onderhoud door een erkend installateur wordt er steeds een keuringsrapport of verbrandingsattest afgeleverd. Zowel bij de eerste ingebruikname als bij het jaarlijkse (stookolie) of tweejaarlijkse (gas) onderhoud van de verwarmingsinstallatie. Bij een verwarmingsaudit wordt er steeds een auditrapport opgemaakt.

In elk van deze documenten wordt een overzicht gegeven van de kenmerken van de verwarmingsketel, de uitgevoerde taken en conclusies (verbrandingswaarden, staat van het toestel, tekortkomingen).