Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Hoeveel kost een nieuwe cv-ketel?

Als je je ketel moet vervangen dan komt dat meestal ongelegen. Toch is een nieuwe ketel minder duur dan je denkt. Bovendien kan je nu ook je nieuwe ketel op je eigen tempo betalen met gespreide betalingen.

Mijn prijs voor een nieuwe ketel berekenen
centjes geld besparen electrabel
Een nieuwe gascondensatieketel kost gemiddeld 4500€
Een nieuwe ketel op stookolie kost gemiddeld 6500€

De kostprijs van de installatie is afhankelijk van je specifieke situatie. Bereken de prijs voor jouw situatie

rekenmachine electrabel besparen energie
Met een nieuwe ketel vermijd je herstellingskosten en ben je altijd gerust van een goed werkende ketel. 
Bovendien zijn de nieuwste gascondensatieketels heel zuinig in gebruik: je bespaart tot 30% op je energie!

Zo verdien je de installatie gemiddeld binnen de 7 tot 10 jaar terug.

Premies in de kijker

1. Mijn VerbouwLening
Ben je eigenaar-bewoner en val je onder de laagste inkomenscategorie, dan kan je nog tot 31/12/2026 een Mijn VerbouwLening, beperkt tot het bedrag op de factuur. aanvragen voor je nieuwe gascondensatieketel. Je kan maximaal 60 000€ ontlenen met een afbetalingstermijn van maximaal 25 jaar. Er wordt een korting van 3% toegepast op de wettelijke rentevoet. De wettelijke rentevoet bedraagt momenteel 5,25 procent, waardoor voor een Mijn VerbouwLening momenteel een rentevoet geldt van 2,25%. Meer info.

2.  Renovatiekrediet met rentesubsidie
Koop je een woning in Vlaanderen met een slechte energieprestatie (label E of F), dan moet je dat pand binnen de 5 jaar verplicht energetisch renoveren tot minstens label D. De Vlaamse Overheid ondersteunt dit door het aanbieden van een renovatiekrediet waarop een rentesubsidie wordt toegepast voor authentieke aktes tot en met 31/12/2024. Het maximaal te ontlenen bedrag (maximaal 60.000€), alsook de toegepast rentesubsidie, hangt af van het energieprestatielabel dat je nastreeft. Je geniet een korting van minimaal 2% en maximaal 3,5% ten opzichte van de marktrentevoet. Bv. Is de marktrentevoet 3% en renoveer je een woning met EPC-label E tot EPC-label B, dan zal je uiteindelijke interestvoet 0% bedragen (rentesubsidie van 3%). Ook een negatieve rente is mogelijk. Je betaalt op afgesproken basis de interesten van je krediet aan je financiële instelling en ontvangt op jaarlijkse basis de rentesubsidie uitbetaald door de Vlaamse overheid. Meer info.

3. EPC-labelpremie
Als de vervanging van je verwarming kadert in een grondige renovatie van je woning, dan kan je gebruik maken van de EPC-labelpremie als je woning een EPC-label heeft van E of F (of EPC-label D, E of F voor een appartement) en dit binnen een periode van 5 jaar kan verbeteren naar minstens EPC-label C (minstens naar B voor een appartement). Kom je in aanmerking, dan kan je een premie aanvragen van minimaal 2.500€ en maximaal 5.000€. Je moet de verbetering van je EPC aantonen op basis van een start-EPC (van voor de renovatiewerken) en een nieuw EPC van na de renovatiewerken. Meer info.

4. ECORENO-krediet
Ben je (toekomstig) eigenaar van een woning in Brussel, dan kan je afhankelijk van je inkomen in aanmerking komen voor het ECORENO-krediet van het Woningfonds. Dit kan zowel een hypothecair krediet als een consumentenkrediet zijn. Indien je dossier wordt goedgekeurd, geniet je, afhankelijk van je inkomen, van een tarief van 1,5% of 2,5%. Meer info.

  

 

Premies en subsidies: een overzicht

number-1
In Vlaanderen

Met de Mijn VerbouwLening of de Rentesubsidie van de Vlaamse Overheid kan je investering van je nieuwe gascondensatieketel financieren.

number-2

In Brussel

Via het Woningfonds kan je in Brussel gebruikmaken van het ECORENO-krediet om je energiebesparende investeringen te financieren.

number-3

In Wallonïe

Stap je over op een verwarming op aardgas, dan bieden de distributienetbeheerders ORES en RESA je een premie tot 400 euro en een gratis aansluiting op het aardgasnetwerk.

 

Samen kiezen we
de beste ketel voor jou
impulse-thumbs-up

Topmerken aan aantrekkelijke prijzen

We zijn niet gebonden aan 1 merk. Dus we kiezen samen met jou de meest geschikte ketel. 

Bekijken
impulse-guarantee

Uitzonderlijk lange garantie

Laat je je, door ons geplaatste, Vaillant-ketel ook door ENGIE onderhouden, dan geniet je een extra lange garantie. 

Bekijken
impulse-budget

Gespreid betalen is mogelijk

Komt deze investering ongelegen? Je kan ervoor kiezen je ketel per maand af te betalen.
LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Bekijken