Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Vaste of geïndexeerde prijs?

De punten hieronder helpen u, om vlot uw keuze te maken

 

De verschillen:

  • Kiest u voor een vaste prijs ? Dan kiest u voor stabiliteit: wanneer u uw contract ondertekent, wordt de gecommuniceerde energieprijs vastgelegd voor de gehele duur van uw contract. Uw jaarlijkse factuur is dus gebaseerd op een energieprijs die u op voorhand al kent. En die de hele duur van uw contract onveranderd blijft.

    Ons aanbod met vaste prijs arrow-right
  • Kiest u voor een geïndexeerde prijs?
    Dan volgt uw energieprijs de schommelingen van de energieprijzen op de markten (stijgend of dalend). Uw afrekening is dus gebaseerd op een energieprijs die niet van in het begin is gekend: voor deze prijs wordt het gewogen gemiddelde genomen van onze trimestriële indexatieparameters tussen twee jaarfacturen in (gewogen volgens uw verbruikte volume).

Gelijkenissen :

  • Bij ENGIE profiteert u steeds van een aantrekkelijke prijs, welke formule u ook kiest. Aan u de keuze welke formule het beste bij u past.
  • De vaste of geïndexeerde energieprijs maakt slechts een deel van de totale factuur uit. De rest, netwerkkosten en toeslagen, hangt niet af van ENGIE. Dit staat klaar en duidelijk op uw factuur.
  • Bij beide formules betaalt u een maandelijks forfaitair bedrag via tussentijdse facturen. Enkel de jaarfactuur wordt beïnvloed door de prijsformule die u gekozen hebt.

Is een geïndexeerde prijs voordeliger dan een vaste prijs?

Wat de meest voordelige keuze is, hangt af van de evolutie van de markt, die per definitie constant verandert. De energieprijzen stijgen en dalen het hele jaar door. De beste keuze is dus de keuze die het beste past bij uw verbruiksprofiel, met name wat het nemen van risico's betreft.

Kies de prijs die het beste bij u past