Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Alles dat je moet weten over variabele prijzen

Voorschot, jaarafrekening, prijs per kWh, variabele contracten, ...
Kan jij nog volgen?

Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je variabele prijs wordt berekend.

Je variabele prijs uitgelegd in minder dan 2’

Vind je prijsformule terug

Je nieuwe prijsformule wordt op het moment van contractvernieuwing gecommuniceerd en kan je in je ENGIE klantenzone onder "je persoonlijke info / je documenten" terugvinden.

Zoek de waarde voor je indexatieparameter

Om met de formule aan de slag te kunnen moet je de indexatieparamater van de maand opzoeken. Deze wordt steeds op de 2e werkdag van de maand gepubliceerd op www.engie.be/parameterspro.

Let op: voor Flow Pro Elektriciteit en Direct Pro is de parameter pas gekend op het einde van de maand (gepubliceerd op het begin van de volgende maand).

Bereken je prijs per kWh

Nu je je formule kent en de parameter van de maand is gekend, kan je de prijs/kWh voor deze maand berekenen. Vul alle waarden in en let op dat je de haken juist plaatst.
Je prijs is variabel, maar je voorschot niet

Hoewel je prijs per trimester of maandelijks verandert, blijft je voorschotbedrag wel elke maand hetzelfde. Om zeker te zijn dat je voorschot is aangepast aan je prijs en verbruik, raden we je aan om regelmatig je voorschot online na te kijken.

 

Dit doe je door je meterstanden in te geven op engie.be/prof/mijnvoorschot. Hoe? In deze video leggen we het je stap voor stap uit.

 

Klaar om je voorschot meer in lijn te brengen met de realiteit? Klik op de knop en herbereken je voorschot.

Investeren voor mijn toekomst​

Ben je huiseigenaar? Wil je investeren in efficiëntere oplossingen voor energie die goed zijn voor je budget en het milieu?