Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Wat betekenen de overheidsmaatregelen

voor jou als professioneel?

Wetgeving 6% btw voor levering niet-zakelijk verbruik

Vanaf 01/07/2023 kunnen professionele klanten die een elektriciteit- en/of gaslevering hebben waar het overwegend gaat over NIET-ZAKELIJK verbruik:

 

genieten van een verlaagde btw van 6% voor elektriciteit en gas

en de tarieven “bijzondere accijns niet-zakelijk verbruik “ zullen worden toegepast,

op voorwaarde dat deze professionele klant aan de energieleverancier een officieel attest bezorgt met vermelding van de nodige informatie (verklaring op eer).

 

BELANGRIJK:

We hebben ondertussen bepaalde sectoren aangeschreven. Heb je geen email gehad van ons, maar kom je wel in aanmerking, volg dan onderstaande stappen.

Indien je voldoet aan de voorwaarde “overwegend niet-zakelijk verbruik” voor 1 of meerdere leveringspunten (EAN), gelieve dit formulier in te vullen en daarna op te laden op jouw customer area

Wij passen dan voor de opgegeven leveringspunten de btw en bijzondere accijnzen aan vanaf de 1ste van de maand volgend op jouw aanvraag (zoals de wet het voorschrijft)

Engie heeft geen zicht op het aandeel niet-zakelijk verbruik en kan derhalve geen advies geven. Wij raden je aan om dit op te nemen met je boekhouder om te evalueren of dit voor jou van toepassing is

Je behoudt je professionele contract met de vermelding van je ondernemingsnummer. Op een residentieel contract vermelden we geen ondernemingsnummer.

Voor meer info, zie Belgisch Staatsblad en ministerie van Financiën (algemene info en FAQ).

Heb je een vraag?

Misschien staat het antwoord hier al tussen.

Ik heb een prijsvoorstel ontvangen van ENGIE. Welk btw-tarief werd hierop toegepast?

Onze prijsvoorstellen en kortingen voor professionele klanten zijn altijd exclusief btw.