Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Installeer een nieuwe ketel en bespaar op het energieverbruik van je onderneming

Gratis offerte

3 goede redenen om je

verwarmingsinstallatie te vervangen 

Beter rendement

Bespaar op het energieverbruik op kantoor en verminder het bedrag van je factuur.

Meer comfort

Verlies geen tijd meer met problemen met je verwarming en focus op je business. We selecteren steeds toestellen van de hoogste kwaliteit met een lange levensduur. 

Duurzame oplossing

Met een condensatieketel, die alleen verbruikt wat nodig is, beperk je je uitstoot van schadelijke gassen zoals CO2. Dat is veiliger en milieuvriendelijker.

Onze verwarmingstoestellen 

Condensatieketel op gas

Beter rendement

Voordelige prijs

Geen renovatie vereist

De oplossing voor elk gebouw

 

COMBO: nieuwe ketel + warmtepompboiler

Nog meer besparing op je energieverbruik

Combineer met zonnepanelen en geniet 100% hernieuwbare energie voor de verwarming van je gebouw en sanitair water

Ingrijpende renovatie is niet nodig 

Voor de meeste gebouwen, indien voldoende ruimte voor de installatie

Meer informatie nodig?

Download onze gratis e-book

In deze verwarmingsgids leren de specialisten van ENGIE je alles over welke verwarmingssystemen er bestaan, wat hun voor- en nadelen zijn en waar je rekening mee moet houden bij het maken van je keuze.

Zoek je een alternatieve oplossing voor je verwarming?

De warmtepomp

 

Een warmtepomp die de energie van lucht, bodem of water omzet in energie is een duurzame oplossing voor een goed geïsoleerd gebouw te verwarmen. Heb je interesse? Laat je gegevens achter en we contacteren je met meer informatie.

Ik wil meer weten​

 

Waarom is het interessant om je nieuwe ketel door ENGIE te laten plaatsen?


Kies samen met onze experts de ketel die het beste bij jouw situatie past.

Topmerken aan aantrekkelijke prijzen

We kiezen samen de beste ketel voor je woning.
 

Uitzonderlijk lange garantie

Laat je je, door ons geplaatste, Vaillant-ketel ook door ENGIE onderhouden, dan geniet je een extra lange garantie.

 

Kwalitatieve installatie

Onze installateurs zijn CERGA gecertifieerd. En dat merk je: onze klanten scoren ons gemiddeld met ⭐⭐⭐⭐

4.5
van de 5

Aantal reviews: 1.227

674
308
72
43
60

1

Maak een gratis afspraak

Vul online het formulier in.

2

We bellen je op

We bellen je binnen enkele dagen op om een afspraak in te plannen met een van onze specialisten.

3

Onze expert komt bij je langs

Een van onze verwarmingsspecialisten komt zonder kosten bij je langs voor een offerte op maat.
4

Bevestig je offerte

Na het bezoek van onze specialist ontvang je je offerte via e-mail. Deze kan je vervolgens digitaal bevestigen. 

5

Gecertifieerde installatie

Onze installateurs zijn CERGA gecertifieerd. En dat merk je: onze klanten scoren ons gemiddeld met ⭐⭐⭐⭐

Heb je een vraag?

Misschien staat het antwoord hier al tussen.

Wanneer vervang ik best mijn verwarmingsinstallatie?

Als je verwarmingsketel ouder is dan 15 jaar of de installatie niet meer conform is. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek.


Welke types verwarmingsketels biedt ENGIE aan?

Momenteel vervangt ENGIE enkel gas-en stookolieketels door nieuwe gas- of stookolieketels.

Beide systemen zijn geschikt om zowel een woning te verwarmen als om voor sanitair warm water te zorgen. Een nieuwe condensatieketel op aardgas is in de meeste gevallen minder duur dan een nieuwe stookolieketel. Gasketels zijn echter goedkoper in onderhoud en hebben geen nood aan een opslagruimte voor de brandstof. Het energieverbruik van beide ketels is ongeveer gelijk. Regelgeving rond verwarmen op fossiele brandstoffen wordt echter steeds strenger en zullen op termijn verboden worden.

Wil je graag meer informatie over deze of alternatieve verwarmingssystemen, lees dan ook ons blogartikel ‘9 verwarmingssystemen… en hun verschillen’.


Welke ketelmerken verkoopt ENGIE?

ENGIE installeert enkel recente modellen van topmerken als Vaillant, Bosch en Buderus. Merken die stuk voor stuk gekend staan om hun levensduur, superieur rendement en goede prijs-kwaliteitsverhouding. 

Onze verwarmingsexperts helpen je het beste merk en model te kiezen naargelang je situatie, noden en wensen.

Ontdek hier meer info over de verschillende ketelmerken die we aanbieden. 

Hoeveel kost een nieuwe verwarmingsketel?

De gemiddelde prijs van een nieuwe gascondensatieketel bedraagt zo’n 4.500€. Voor een nieuwe ketel op stookolie reken je best zo’n 6.500€. 

De kostprijs van de installatie is afhankelijk van je woonst en wensen. Simuleer de prijs voor jouw specifieke situatie of vraag een gratis offerte op maat aan


Hoe weet ik of mijn verwarmingsinstallatie nog in garantie is?

Elke nieuwe verwarmingsinstallatie heeft een wettelijke garantie van minimum 2 jaar (1 jaar installateursgarantie en 1 jaar fabrieksgarantie). In veel gevallen geeft de fabrikant een langere garantietermijn op specifieke onderdelen zoals bv. een warmtewisselaar (doorgaans 5 jaar) of een scrollcompressor (doorgaans 10 jaar). Dit staat vermeld op de factuur of in de algemene voorwaarden.

Welk verwarmingstype is geschikt aan mijn noden?

Hier volgen de meest voorkomende soorten verwarmingstoestellen met een overzicht van hun voor- en nadelen :

 • Gasketels: In België wordt het vaakst aardgas gebruikt om woningen te verwarmen. Een condensatieketel is relatief goedkoop en neemt weinig plaats in omdat hij aan de muur hangt. Opgelet: je kan enkel een gasketel plaatsen indien je er een aardgasleiding door je straat loopt. 

 • Stookolieketels: Stookolie blijft populair in landelijke gebieden waar er nog geen gasleidingen liggen. Verwarmingssystemen op stookolie bieden een goed rendement maar vereisen een jaarlijkse periodieke controle. Bovendien heb je een tank nodig om de brandstof in op te slaan. Opgelet: de regelgeving wordt steeds strenger en er geldt steeds vaker een verbod op de plaatsing van stookolieketels.  

 • Houtketels: Hout heeft 3 grote pluspunten: het is voordelig, hernieuwbaar en neutraal op vlak van uitstoot (op voorwaarde dat het duurzaam wordt geproduceerd). Naast een verwarmingsketel op houtblokken of pellets kan je opteren voor een ketel met houtvergassing. Opgelet: wil je verwarmen met hout, dan heb je voldoende opslagruimte nodig.

 • Verwarmingssystemen op elektriciteit: Verwarmen op elektriciteit werkt volgens het ‘joule-effect’: wanneer elektrische stroom door een geleider gaat, ontstaat er een weerstand en komt er warmte vrij. Er bestaan verschillende verwarmingssystemen op elektriciteit zoals een convector, stralingspanelen en inertieradiator. Het voordeel is dat deze systemen geen leidingen en schoorsteen nodig hebben. Het nadeel is dan weer dat ze veel energie verbruiken en dus duur zijn. 

 • Warmtepompen: Een aerothermische warmtepomp haalt warmte uit de lucht, terwijl een aquathermische deze uit water en een geothermische uit de grond haalt. Warmtepompen hebben wat elektriciteit nodig om te kunnen werken maar niet al te veel en zijn geschikt voor woningen die zeer goed geïsoleerd zijn. Ze zijn vrij duur, maar er bestaan wel premies voor. Bovendien worden ze gezien als een hernieuwbare energiebron.  

 • Hybride ketels: Hybride ketels combineren verschillende vormen van energieproductie, zoals bijvoorbeeld een lucht-water warmtepomp met een condensatieketel. Hybride ketels gaan slim met energie om door beide systemen om de beurt of tegelijkertijd te benutten waardoor je kan besparen op je energieverbruik. Opgelet: aangezien je meerdere systemen moet installeren kan het prijskaartje hoog oplopen. 

 • Thermische zonnepanelen: Individuele zonnepanelen kunnen helpen bij de productie van warm water terwijl gecombineerde systemen ook hun steentje kunnen bijdragen aan de verwarming. Dergelijke systemen zijn vooral efficiënt van april tot oktober en kunnen in die maanden zo’n 40 à 60% van de behoeften aan sanitair warm water inlassen.

 • Micro-warmtekrachtkoppeling: Bij micro-warmtekrachtkoppeling worden elektriciteit en warmte geproduceerd vanuit één installatie. Het gaat vaak om een motor die werkt op gas, stookolie of gas uit biomassa. Micro-warmetekrachtkoppelingen zijn zeer energie-efficiënt maar zijn eerder aangepast aan grote warmtebehoeften. 


Nood aan meer details? Lees hier meer.


Overstappen op gas: waar moet ik rekening mee houden?

Ben je klaar om de overstap te maken naar een voordeliger en milieuvriendelijker alternatief voor stookolie en ligt er een gasleiding in je straat? Dan kan je je stookolieketel laten vervangen door een gasketel. 

Weet je niet zeker of er een gasleiding ligt in je straat? Dan kan je dit navragen bij de distributienetbeheerder van jouw gemeente. Wanneer je een offerte voor een nieuwe gasketel vraagt, vermeld dan zeker wat je behoeften precies zijn. Om een correcte offerte te kunnen opmaken, moet de gasmeter reeds geïnstalleerd zijn of moet u weten waar die exact gaat geplaats worden.

Een stookolietank neutraliseren moet volgens de wet door een erkende vakman gebeuren. Hoeveel dat kost hangt af van het volume van de tank. Reken op gemiddeld 1.000€ voor tanks tot 3.000 liter. Voor een tank in openlucht is dat ongeveer de helft, voor een ingegraven tank het dubbele.


Welke impact heeft het Vlaams klimaatakkoord op mijn keuze voor een nieuw verwarmingssysteem?

De maatregelen die te maken hebben met renovatie of verwarming van residentiële gebouwen zijn:


 • Voor bestaande gebouwen:

* Sinds 2022 mag je geen stookolieketel meer installeren indien er een aardgasnet in de straat aanwezig is.
* Sinds 2023 geldt bij aankoop van een energieverslindende woning in Vlaanderen (EPC-label E of slechter) een renovatieverplichting binnen de 5 jaar. Het nieuwe label moet minstens EPC-label D bedragen. Via de rentesubsidie krijg je een korting ten opzichte van de marktrentevoet. Hoe energiezuiniger de renovatie, hoe groter de rentesubsidie. Het maximale ontleningsbedrag is 60 000€ en is afhankelijk van het nagestreefde EPC-label.
* Verhuren van woningen kan pas vanaf EPC label E.

* Via de MijnVerbouwpremie kan je, afhankelijk van je inkomen, premies aanvragen voor energie-efficiënte investeringen.
* Vanaf 2025 wordt ook bij bestaande woningen de werkelijke aansluitkost aangerekend voor een nieuwe gasaansluiting.


 • Voor nieuwbouw:

* Sinds 2021 geldt er een verbod op aardgasaansluitingen bij grote bouwprojecten.
* Sinds 1 juli 2022 wordt de werkelijke aansluitkost aangerekend voor een gasaansluiting bij nieuwbouw.
* Vanaf 2025 geldt een algemeen verbod op aardgasaansluitingen voor nieuwbouwwoningen (omgevingsvergunningen vanaf 2025).  


 • Verlaging elektriciteitsfactuur:

* Verschuiving lasten van elektriciteitsfactuur naar fossiele brandstoffen


Hoe verloopt de vervanging van je verwarmingsketel?

 1.  Maak een gratis afpraak voor een offertebezoek via ons online formulier. 
 2. Een van onze medewekers belt je binnen enkele dagen op om een afspraak in te plannen met een van onze specialisten 
 3. Na afloop van het bezoek bezorgt onze verwarmingsexpert jou een offerte op maat. Deze kan je digitaal bevestigen. 
 4. Eenmaal je de offerte hebt bevestigd, contacteert een van onze medewerkers jou om de installatie in te plannen. 
 5. Wij garanderen een gecertifieerde installatie. 

Hoe kan ik zien of er een keuring, onderhoud of verwarmingsaudit is uitgevoerd?

Na de uitvoering van een verplicht onderhoud door een erkend installateur wordt er steeds een keuringsrapport of verbrandingsattest afgeleverd. Zowel bij de eerste ingebruikname als bij het jaarlijkse (stookolie) of tweejaarlijkse (gas) onderhoud van de verwarmingsinstallatie. Bij een verwarmingsaudit wordt er steeds een auditrapport opgemaakt.

In elk van deze documenten wordt een overzicht gegeven van de kenmerken van de verwarmingsketel, de uitgevoerde taken en conclusies (verbrandingswaarden, staat van het toestel, tekortkomingen).