Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

De goedkoopste kWh is diegene die je niet verbruikt!

Ontdek eenvoudige tips die een verschil maken op je energiefactuur.

Deze eco-tips veranderen niets
aan het comfort of de veiligheid op je werkplek
De voorbije maanden heb je ongetwijfeld gehoord over de stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen. Daarom is het des te belangrijker om geld te besparen door je verbruik onder controle te houden. De goedkoopste kWh is immers de kWh die je niet verbruikt.

Hier vind je enkele tips om je verbruik te verminderen zonder in te boeten op comfort of veiligheid.
Ontdek onze favoriete tips en de gemiddelde jaarlijkse besparingen die ze kunnen opleveren.
Wist je dat?
Verwarming maakt een groot deel uit van ons energieverbruik. Daarom kan je, als je je verbruik wilt verminderen, er niet omheen. Nog minder wanneer de koudste seizoenen naderen! Hier zijn onze tips om te besparen op je verwarming zonder aan comfort te verliezen.
Programmeer je thermostaat
 
Door voor elk moment van de dag de juiste temperatuur te kiezen, kan je jouw energieverbruik voor verwarming verminderen met maximaal 25%. De ideale temperatuur is 20°C als je op je werkplek bent en 13°C als je weg bent. Gemiddeld, wordt geschat dat door temperatuur van je thermostaat met 1°C verlagen, kan je meteen 7% besparen op je verwarmingsverbruik.
Laat je verwarmingsketel onderhouden
Elke verwarmingsinstallatie moet jaarlijks (stookolie) of 2-jaarlijks of 3 in Wallonië (aardgas) worden onderhouden. Het is noodzakelijk voor je veiligheid, voor het rendement van je ketel en zorgt voor een besparing op je energiefactuur: door je ketel regelmatig te onderhouden kan je tot 10% minder verbruiken.

Ontdek het aanbod van ENGIE voor het onderhoud van jouw verwarmingsketel.
Bespaar jaarlijks op je elektriciteit met deze tips
Wat gezond verstand en een paar dagelijkse gewoonten kunnen snel een verschil maken op je elektriciteitsrekening. Soms is het zelfs een kwestie van "niets doen" of "minder doen"...
Ga op zoek naar sluimerverbruik
Laptops, printers, smartphone-opladers, en andere apparatuur specifiek aan jouw zaak verbruiken stroom wanneer ze niet volledig uitgeschakeld zijn!

Goed om te weten:
Jouw laptop uitschakelen in plaats van in stand-by zetten zorgt ervoor dat je laptop tot 30% minder energie zal verbruiken (wat overeenkomt met ongeveer 55 kWh per jaar).
De diode van een televisie in stand-by heeft een vermogen van ongeveer 4 Watt en verbruikt 33,5 kWh op jaarbasis (afhankelijk van het model en gebruik).
Laptops verbruiken tot 80% minder energie dan vaste computer.
Vernieuw je apparatuur
Let bij het vervangen van je apparatuur steeds op het label dat op het etiket is vermeld. Dit label is in het leven geroepen door de Europese Commissie om consumenten te informeren over de energie-efficiëntie van bepaalde categorieën apparaten. Let op, dit label is in 2021 gewijzigd waardoor er momenteel twee verschillende schalen zijn: de oude schaal varieert van D (laagste score) tot A +++ (beste energie score) en de nieuwe schaal die gaat van de slechtste score 'G' tot de beste 'A' score. Het nieuwe label bevat een QR-code voor meer informatie over het model van het apparaat.
Isoleer je werkplek
Om de warmte vast te houden, gaat er niets boven een goede isolatie! Polyurethaanschuim (een cellulaire isolatie, samengesteld uit fijne cellen die een gas opslaan met een lage thermische geleidbaarheid) is bijvoorbeeld een duurzame, dunne en lichte isolatie. Het verlaagt het energieverbruik en bespaart dus geld.
ENGIE kan je helpen met isolatie. Ontdekt ons aanbod!
Dit zou je ook kunnen interesseren
Waarom zijn de elektriciteits- en gasprijzen zo gestegen? Wat kan je doen?
Lees meer
Andere tips