Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Ben je op zoek naar goede gewoonten om je energieverbruik te verminderen?

De goedkoopste kWh is diegene die je niet verbruikt! 

Energy Monitor

Is jouw zaak gevestigd in Brussel of Wallonië of heb je een analoge meter in Vlaanderen?

 

Gebruik de Energy Monitor om jouw verbruik op te volgen en beter te begrijpen.

Meer info

Smart-app

Heb jij een digitale meter in Vlaanderen?

 

Gebruik onze Smart-app om exact je verbruik op te volgen en je kosten onder controle te houden.

 

Meer info

Energie besparen

Als ENGIE klant heb je toegang tot ons platform met handige tips om op grote en kleine schaal energie te besparen met je professionele activiteiten.

 

 

 

Meer info

Meer tips

Bespaar op jouw energiefactuur met deze handige tips, voor je kantoor en je huis.

 

 

 

 

Meer info
Bespaar jaarlijks op je elektriciteit met deze tips
Wat gezond verstand en een paar dagelijkse gewoonten kunnen snel een verschil maken op je elektriciteitsrekening. Soms is het zelfs een kwestie van "niets doen" of "minder doen"...

Ontdek onze tool met energiebesparingstips, speciaal ontworpen voor professionele klanten!

Met meer dan 30 adviezen, van verwarming en warmwaterproductie tot ventilatie, airco, koken en koeling, biedt de tool op maat gemaakte oplossingen voor jouw zakelijke energieverbruik. Hier vind je niet alleen suggesties voor zowel kleine als grotere investeringen, maar ook bewezen best practices voor gebruik, regeling en onderhoud, waardoor je doelgericht kunt werken aan het verminderen van het energieverbruik in jouw zaak.


Door eenvoudig te filteren op jouw jouw sector en verbruikscategorie, krijg je meteen een overzicht van de adviezen die passen bij jouw specifieke behoeften, incl. prijsindicaties, complexiteitsniveaus, geschatte besparingen en informatie over mogelijke premies.

 

Optimaliseer jouw energieverbruik met onze deskundige adviezen

Volg je energieverbruik nauwkeurig op en bespaar

Met de Smart-app kan je elke maand je verbruik opvolgen wanneer je een digitale meter hebt. Heb je een analoge meter dan kan je dit op volgen met de Energy Monitor. Deze online tools tonen je elke maand het effect van je inspanningen om te besparen. Handig, zo kan je eventueel snel je voorschot aanpassen aan je verbruiksprofiel.    

Lees meer
Ga op zoek naar sluimerverbruik
Laptops, printers, smartphone-opladers, en andere apparatuur specifiek aan jouw zaak verbruiken stroom wanneer ze niet volledig uitgeschakeld zijn!

Goed om te weten:
Jouw laptop uitschakelen in plaats van in stand-by zetten zorgt ervoor dat je laptop tot 30% minder energie zal verbruiken (wat overeenkomt met ongeveer 55 kWh per jaar).
De diode van een televisie in stand-by heeft een vermogen van ongeveer 4 Watt en verbruikt 33,5 kWh op jaarbasis (afhankelijk van het model en gebruik).
Laptops verbruiken tot 80% minder energie dan vaste computer.
Wist je dat?

Verwarming maakt meestal een groot deel uit van ons energieverbruik. Daarom kan je, als je je verbruik wilt verminderen, er niet omheen. Hier zijn onze tips om te besparen op je verwarming zonder aan comfort te verliezen.

Programmeer je thermostaat
 
Door voor elk moment van de dag de juiste temperatuur te kiezen, kan je jouw energieverbruik voor verwarming verminderen met maximaal 25%. De ideale temperatuur is 20°C als je op je werkplek bent en 13°C als je weg bent. Gemiddeld, wordt geschat dat door temperatuur van je thermostaat met 1°C verlagen, kan je meteen 7% besparen op je verwarmingsverbruik.
Laat je verwarmingsketel onderhouden
Elke verwarmingsinstallatie moet jaarlijks (stookolie) of 2-jaarlijks of 3 in Wallonië (aardgas) worden onderhouden. Het is noodzakelijk voor je veiligheid, voor het rendement van je ketel en zorgt voor een besparing op je energiefactuur: door je ketel regelmatig te onderhouden kan je tot 10% minder verbruiken.

Ontdek het aanbod van ENGIE voor het onderhoud van jouw verwarmingsketel.
Isoleer je werkplek
Om de warmte vast te houden, gaat er niets boven een goede isolatie! Polyurethaanschuim (een cellulaire isolatie, samengesteld uit fijne cellen die een gas opslaan met een lage thermische geleidbaarheid) is bijvoorbeeld een duurzame, dunne en lichte isolatie. Het verlaagt het energieverbruik en bespaart dus geld.
ENGIE kan je helpen met isolatie. Ontdekt ons aanbod!
Andere tips