Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Met ENGIE onderweg naar een

gezonder milieu

Met ENGIE onderweg naar een gezonder milieu

Samen op weg gaan naar minder koolstof

Als je voor een 100% elektrische of hybride wagen kiest zal je veel minder koolstof uitstoten dan met een gewone wagen. Kiezen voor een elektrische wagen is een grote stap naar een koolstofvrije toekomst. Daarnaast is het ook een voordelige investering voor bedrijven.

We helpen je graag bij elke stap om de juiste keuze te maken door je een energiepack aan te bieden op maat van je bedrijf, je wagen en die goed is voor het milieu en je omgeving. Bij ons is je elektriciteit namelijk 100% groen én Belgisch!

Ontdek ons aanbod

 

Belastingvoordeel voor bedrijven

Elektrische wagens (hybride en 100% elektrisch) zijn momenteel fiscaal voordeliger. Vanaf 2026 zijn enkel 100% elektrische wagens nog volledig fiscaal aftrekbaar.

 

En ondernemingen die tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 investeren in een publiek toegankelijke laadstation kunnen rekenen op een verhoogde kostenaftrek. Volgende regels zijn van toepassing:

 

Voor investeringen tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 geldt een aftrekpercentage van 200%.

Voor investeringen tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024 geldt een aftrekpercentage van 150%.

Deze laadinfrastructuur moet vrij toegankelijk zijn voor derden.

Dus, waar wacht je nog op om ook zorg te dragen voor onze planeet en tegelijk te genieten van meer rijcomfort en minder uitgaven voor je wagen? Ga ervoor.

 

Een laadstation voor je zaak is de ideale oplossing omdat...

Het goed is voor je budget!
Je nog meer voordeel uit je zonnepanelen haalt
Als je over zonnepanelen beschikt, dan rijd je op je eigen groene stroom en dat is beter voor het milieu en je bespaart op je elektriciteitsfactuur.
Het veilig en comfortabel is
Je laadt je wagen voor je deur op en moet nooit meer wachten op je beurt bij een openbare laadstation. Het is veilig en gemakkelijk!

Misschien staat je antwoord hier al tussen

Tegen welk tarief betaal ik voor elektriciteit van mijn laadpaal?

Bij het installeren van uw laadpaal wordt deze aangesloten op uw bestaande zekeringkast die is aangesloten op uw elektriciteitsmeter.

 

Wanneer u elektriciteit van het net gebruikt om uw voertuig op te laden, betaalt u voor de elektriciteit aan uw energieleverancier, volgens het tarief dat van kracht is in uw bestaande contract voor uw huis of bedrijf.

 

Als u zonnepanelen heeft en u laadt uw voertuig op via de elektriciteitsproductie van uw panelen, betaalt u uw leverancier niet voor het opladen!

 

Het opladen van een elektrische auto thuis of op het werk kost je minder dan wanneer je een benzine- of dieselauto zou hebben. Vind onze vergelijker op deze pagina.


Tegen welke prijs worden de laadsessies van mijn openbare laadpaal in rekening gebracht?


Ik heb een laadpaal bij mij thuis met een huishoudelijk elektriciteitscontract. Mijn oplaadsessies worden gefactureerd aan mijn bedrijf of werkgever. Tegen welke prijs krijg ik deze oplaadsessies vergoed?


Wat zijn de kosten van het laden bij een openbare laadpaal?

De prijs van openbare terminals varieert afhankelijk van hun type (wisselstroom (AC) terminal, gelijkstroom (DC) snelle terminal) en afhankelijk van de terminalexploitant. Over het algemeen geldt dat hoe sneller een laadpaal is, hoe hoger de prijs. Met de ENGIE e-mobility app kunt u zoeken naar normale of snellaadstations en controleren of ze beschikbaar of in gebruik zijn, evenals hun prijs.


Hoe kan ik een verzwaring aanvragen bij mijn distributienetbeheerder?

Als de huidige aansluiting van je bedrijf op het distributienet te beperkt is om voldoende snel te laden, kan je een verzwaring aanvragen. Zo kan je alsnog sneller laden.

Contacteer je distributienetbeheerder om de mogelijkheden te bekijken. Houd er rekening mee dat in sommige gevallen geen verzwaring mogelijk is door beperkingen in het plaatselijke distributienet.

Goed om te weten, na ongeveer de helft van de laadtijd is de batterij reeds 80% opgeladen!

Welke premies zijn er voor de installatie van een laadstation op je bedrijf?


Wat is inbegrepen in een standaardinstallatie?

Een standaardinstallatie houdt in:

- Bevestiging laadstation tegen muur

- Tot 10m voedingskabel tussen laadstation en zekeringskast

- Tot 10m lichtgrijze buis in opbouw

- Extra zekeringskast (indien nodig)

- Beveiligingsautomaat

- Verliesstroomschakelaar

- Tot 2 muurdoorboringen (baksteen)

- Wettelijk verplichte keuring van installatie laadstation door erkend controleorganisme


Een enkel of een dubbel laadstation?

Heb je 2 elektrische wagens? Dan volstaat meestal 1 laadstation omdat je je wagen niet elke dag moet opladen. Indien je veel kilometers aflegt met je wagens, dan is het interessant om de installatie van een dubbel laadstation te overwegen zodat je 2 wagens tegelijk kan laden.

Een laadstation met een vaste of losse kabel?

Laadstations kunnen een vaste of een losse kabel hebben. De kabel van een laadstation met een vaste kabelverbinding (zoals voor ons model Alfen Eve Single Pro-line) kan je niet losmaken van het laadstation.

Hoe gebruik ik mijn laadpaal?

Zodra de terminal is geïnstalleerd, wordt deze op afstand geactiveerd.

 

Om uw voertuig op te laden, moet u het voertuig eerst met de laadkabel aansluiten op het laadstation. Als u een badge hebt, hou deze aan de voorkant van het laadstation (ter hoogte van de RFID) en het opladen start. Om het opladen te stoppen, badge opnieuw en koppel de kabel los van de auto.

 

Als u geen abonnement/badge hebt, begint het opladen zodra u de oplaadkabel op het voertuig aansluit.


Wat zijn de afmetingen van het laadstation?

Voor het Alfen Eve Single Pro-line laadstation: 370x240x130 mm (LxBxH).