Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Met ENGIE onderweg naar een

gezonder milieu

Met ENGIE onderweg naar een gezonder milieu

Samen op weg gaan naar minder koolstof

Als je voor een 100% elektrische of hybride wagen kiest zal je veel minder koolstof uitstoten dan met een gewone wagen. Kiezen voor een elektrische wagen is een grote stap naar een koolstofvrije toekomst. Daarnaast is het ook een voordelige investering voor bedrijven.

We helpen je graag bij elke stap om de juiste keuze te maken door je een energiepack aan te bieden op maat van je bedrijf, je wagen en die goed is voor het milieu en je omgeving. Bij ons is je elektriciteit namelijk 100% groen én Belgisch!

Ontdek ons aanbod

 

Belastingvoordeel voor bedrijven

Elektrische wagens (hybride en 100% elektrisch) zijn momenteel fiscaal voordeliger. Vanaf 2026 zijn enkel 100% elektrische wagens nog volledig fiscaal aftrekbaar.

 

En ondernemingen die tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 investeren in een publiek toegankelijke laadstation kunnen rekenen op een verhoogde kostenaftrek. Volgende regels zijn van toepassing:

 

Voor investeringen tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 geldt een aftrekpercentage van 200%.

Voor investeringen tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024 geldt een aftrekpercentage van 150%.

Deze laadinfrastructuur moet vrij toegankelijk zijn voor derden.

Dus, waar wacht je nog op om ook zorg te dragen voor onze planeet en tegelijk te genieten van meer rijcomfort en minder uitgaven voor je wagen? Ga ervoor.

 

Een laadstation voor je zaak is de ideale oplossing omdat...

Het goed is voor je budget!
Dankzij onze voordelige tarieven laad je goedkoper op dan bij een publieke laadstation, zeker ’s nachts.

De overheid stimuleert het gebruik van elektrisch rijden voor bedrijven door te zorgen voor een hoge fiscale aftrekbaarheid van elektrische wagens en de installatie en aankoop van laadstations.
Je nog meer voordeel uit je zonnepanelen haalt
Als je over zonnepanelen beschikt, dan rijd je op je eigen groene stroom en dat is beter voor het milieu en je bespaart op je elektriciteitsfactuur.
Het veilig en comfortabel is
Je laadt je wagen voor je deur op en moet nooit meer wachten op je beurt bij een openbare laadstation. Het is veilig en gemakkelijk!

Misschien staat je antwoord hier al tussen

Hoe kan ik een verzwaring aanvragen bij mijn distributienetbeheerder?

Als de huidige aansluiting van je bedrijf op het distributienet te beperkt is om voldoende snel te laden, kan je een verzwaring aanvragen. Zo kan je alsnog sneller laden.

Contacteer je distributienetbeheerder om de mogelijkheden te bekijken. Houd er rekening mee dat in sommige gevallen geen verzwaring mogelijk is door beperkingen in het plaatselijke distributienet.

Goed om te weten, na ongeveer de helft van de laadtijd is de batterij reeds 80% opgeladen!

Een laadstation met een vaste of losse kabel?

Laadstations kunnen een vaste of een losse kabel hebben. De kabel van een laadstation met een vaste kabelverbinding (zoals voor ons model Alfen Eve Single Pro-line) kan je niet losmaken van het laadstation.

Welke premies zijn er voor de installatie van een laadstation op je bedrijf?

De overheid stimuleert het gebruik van elektrisch rijden voor bedrijven door te zorgen voor een hoge fiscale aftrekbaarheid van elektrische wagens en de installatie en aankoop van laadstations.
Ondernemingen die tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 investeren in een publiek toegankelijk laadstation, kunnen rekenen op een verhoogde kostenaftrek.
Volgende regels zijn van toepassing (wet Van Peteghem):

- Voor investeringen tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 geldt een aftrekpercentage van 200%;

- Voor investeringen tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024 geldt een aftrekpercentage van 150%.

- Het laadstation moet tijdens de openingsuren en/of de gebruikelijke sluitingsuren van je zaak vrij toegankelijk zijn voor het publiek.

- Investeringen moeten lineair worden afgeschreven over minimaal vijf jaar.

- Aftrekbaarheid is mogelijk vanaf het aanslagjaar dat betrekking heeft op het belastbaar tijdperk waarin het laadstation operationeel en voor het publiek toegankelijk is.

- Het laadstation moet worden aangemeld bij de Federale Overheidsdienst Financiën, die hem opneemt op de website van het European Alternative Fuels Observatory (eafo.eu).

- Het laadstation moet zijn aangesloten en informatie kunnen verstrekken over de oplaadtijd en de oplaadcapaciteit.

Een enkel of een dubbel laadstation?

Heb je 2 elektrische wagens? Dan volstaat meestal 1 laadstation omdat je je wagen niet elke dag moet opladen. Indien je veel kilometers aflegt met je wagens, dan is het interessant om de installatie van een dubbel laadstation te overwegen zodat je 2 wagens tegelijk kan laden.

Wat zijn de afmetingen van het laadstation?

Voor het Alfen Eve Single Pro-line laadstation: 370x240x130 mm (LxBxH).

Wat zijn de kosten van een laadstation?

De kosten voor een laadstation bestaan uit installatiekosten en vergoedingen voor het gebruik.

Installatiekosten: 1805€ excl. btw voor een monofase laadstation en 1905€ exl. btw voor een driefasige laadstation. In deze prijs is het laadstation, laadkabel van 5 meter en de standaard installatie met keuring inbegrepen.
Een standaard installatie bevat 2 boringen door de muur, een kabel van 10 meter, de bevestiging van het station tegen de muur en indien nodig een extra zekeringkast.

Vergoedingen voor het gebruik: voor 10€/maand excl. btw krijg je de pass met roaming en toegang tot het ENGIE e-mobility platform en de app.