Ik wil een scheiding melden.

We maken je stap per stap wegwijs wat er moet gebeuren voor het energiecontract.

Blijf je in je pand en staat het energiecontract al op jouw naam?
Het contract kan gewoon blijven doorlopen. Denk er wel aan dat er nog een jaarafrekening volgt om het verschil tussen je voorschotten en je werkelijke verbruik te verrekenen. Je spreekt het best goed af of je die jaarafrekening samen betaalt of niet. ENGIE kan hier niet in tussenkomen.

Blijf je in je pand maar staat het energiecontract nog niet op jouw naam?
Dan gaan we een nieuw contract op jouw naam opmaken. Vul op de dag van de feitelijke scheiding samen met je ex-partner een energieovernamedocument in. Dat document hou je bij zodat er later geen discussie kan ontstaan.

Vervolgens geef je de datum en de meterstanden alsook de gekozen leverancier (enkel als voor die energie geen digitale meter aanwezig is) aan ons door. Zo kunnen wij de slotfactuur opstellen.

Het verbruik van je nieuwe contract start op basis van de meterstanden op de dag van de feitelijke scheiding.
Contacteer ons via telefoon om je nieuwe contract in orde te maken.

Verhuizen jullie allebei vanaf de feitelijke scheiding?
Noteer de verhuisdatum en de meterstanden (niet nodig voor de energie waarvoor een digitale meter is) wanneer je de woning verlaat.
Die vul je het best in op een energieovernamedocument, samen met de (nieuwe) eigenaar of volgende huurder. Dat document hou je bij zodat er later geen discussie kan ontstaan.
Vervolgens geef je ons bovenstaande gegevens door. Zo kunnen wij jullie slotfactuur opstellen.

Slotfactuur aanvragen