Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Over welke topic wenst u ons te contacteren?

Ik wil mijn entiteit veranderen.

Ik ben momenteel gekend als een professionele klant, maar moet als residentieel ingeschreven worden:

Wanneer je statuut van professionele klant naar residentiële klant verandert dan is het nodig dat er op je profesioneel klantnummer een slotfactuur wordt opgemaakt. Op die manier kunnen we een nieuw contract starten als residentiële klant.
Noteer hiervoor je meterstanden en neem contact met ons op via het nummer 078 78 20 20.

Ik ben momenteel gekend als een residentiële klant, maar moet als professionele klant ingeschreven worden:

Wanneer je statuut van residentiële klant naar professionele klant verandert dan is het nodig dat er op je residentiële klantnummer een slotfactuur wordt opgemaakt. Op die manier kunnen we een nieuw contract starten als professionele klant.
Noteer hiervoor je meterstanden en neem contact met ons op via het nummer 078 35 33 33.

Hoe herbereken ik het bedrag van mijn voorschot?

Je kan je voorschot online aanpassen op je klantenzone. Je login of activeringscode vind je op je contract of een factuur.
Afhankelijk van je situatie, kan je je bedrag direct aanpassen en/of de berekening laten maken door de meterstanden in te geven. Op basis hiervan berekenen we je nieuwe voorschot.
Velen weten echter niet wat het juiste voorschotbedrag is. In sommige gevallen kan je er dan voor kiezen het bedrag te herberekenen. Dat gebeurt op basis van je meterstanden en je huidige prijs.
Kennen we niet alle gegevens om een juiste inschatting te maken? Dan vragen we je eerst om een aantal vragen i.v.m. je verwarming en je zaak in te vullen. Deze hebben we nodig om de berekening zo correct mogelijk te maken.
Er zijn echter een paar gevallen waar wij geen juiste inschatting kunnen maken. Bvb als je zonnepanelen hebt. We kunnen immers de weersomstandigheden en je verbruikspatroon nooit op voorhand inschatten.

Belangrijk om weten. Als de berekening uitwijst dat je een meerkost voor je verbruiksjaar zal hebben in vergelijking met de ingeschatte kost, dan zal deze meerkost verrekend worden op je resterende voorschotten. Als de berekening uitwijst dat je een minderkost voor je verbruiksjaar zal hebben in vergelijking met de ingeschatte kost, dan zullen je resterende voorschotten verlagen omdat ze rekening houden met deze minderkost.

Vb:
• Moet je nog 6 voorschotten betalen voor je jaarafrekening? Dan zal de meer- of minderkost verdeeld worden over de 6 resterende voorschotten.
• Heb je maar 3 voorschotten meer te betalen voor je afrekening? Dan wordt hetzelfde verschil verdeeld over 3 voorschotten. In dit geval zal de tijdelijke impact dus groter zijn.

Hoe kan ik inloggen op mijn online klantenzone?

Om in te loggen op je online klantenzone heb je je activeringscode en klantennummer nodig.
Je klantnummer en activeringscode staan bovenaan op je facturen en worden ook vermeld op je contractbevestiging.
Indien er op je laatste factuur of contract een "login" staat en geen activeringscode betekent dit dat je al eerder een account hebt aangemaakt. In dat geval kan je meteen inloggen. Je hoeft niet meer te registreren.

Overheidsmaatregelen energie voor professionele klanten.

Op onderstaande webpagina kan je als professionele klant al de informatie raadplegen over de overheidsmaatregelen die worden toegekend aan de professionele klanten. Deze pagina wordt geüpdatet bij elke nieuwe aankondiging of verandering.

Ik wil een kopie van mijn factuur krijgen.

Ben je een factuur verloren, heb je ze niet ontvangen of heb je een kopie nodig voor je boekhouding?

In je online klantenzone heb je de mogelijkheid om de facturen van de voorbije 2 jaar te raadplegen en te downloaden. Klik daarvoor op het PDF-icoontje naast de betrokken factuur.

Werd je factuur recent opgemaakt? Hou er dan rekening mee dat deze pas na 2 à 3 dagen zichtbaar is in je online klantenzone.

 

Het snelste antwoord op jouw vragen vind je hieronder

Waar vind ik mijn openstaand saldo?

Het overzicht van je onbetaalde facturen kan je eenvoudig raadplegen via je online klantenzone.
Indien je recent betaalde, raden we je aan om een vijftal dagen te wachten alvorens je je openstaande saldo controleert.

Indien je nog niet betaald hebt, kan je een betalingsuitstel vragen via deze link.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil mijn facturen via domicliëring betalen.

Met een domiciliëring betaal je je facturen automatisch. Op die manier hoef je niet te denken aan je betalingen.
ENGIE probeert ook om dit zo milieu- en klantvriendelijk mogelijk te regelen, zonder papieren formulieren en rompslomp voor jou.

Wil je een domiciliëring activeren?
Nadat je via deze link jouw bankrekeningnummer en voorkeuren hebt ingevoerd, brengen wij dit verder in orde met je bank.
Indien je wenst sturen we je ook een sms of e-mail wanneer je tussentijdse factuur of afrekening betaald wordt.

Wil je jouw rekeningnummer veranderen?
Klik dan op deze deze link, voer je nieuw rekeningnummer in en bevestig met de code die je van ons via SMS of e-mail ontvangt.

Wil je jouw domiciliëring annuleren?
Of het nu tijdelijk is (bijvoorbeeld door een aanpassing van de titularis van het contract) of permanent (bijvoorbeeld door een overlijden of stopzetting van contract), klik dan op deze link om je domiciliëring stop te zetten.
Je domiciliëring stopt dan onmiddellijk. Vergeet je volgende facturen niet te betalen via overschrijving.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil de verzending van mijn facturen per e-mail activeren/wijzigen.

Wil je de factuur via e-mail activeren?
Klik op deze link om deze optie te activeren. Je kan op elk moment het e-mail adres aanpassen.

Wil je het e-mail adres aanpassen?
Klik op deze link om het e-mail adres aan te passen.
Hou er wel rekening mee dat alle communicatie via e-mail wordt gestuurd naar het nieuwe adres vanaf je aanpassing.

Heb je de factuur via e-mail niet in je inbox ontvangen?
Controleer zeker even naar welk e-mail adres wij je facturen sturen via deze link. Indien het niet correct is kan je het aanpassen.
Indien dat niet de oorzaak is en je facturen zich ook niet in je spam of ongewenste e-mail bevinden, raden we je aan om de adressen engie@document.engie.be en engie@e-news.engie.be toe te voegen aan je contactlijst. Door de parameters van je inbox aan te passen kan je ons ook als veilige afzender registreren.
Indien dit je probleem niet oplost kan onze klantendienst je verder helpen.

Wil je de factuur via e-mail stop zetten?
Via deze link kan je ervoor kiezen om de factuur via e-mail te stoppen. Van zodra je deze optie activeert, worden je facturen weer via de post verstuurd.

De pagina met informatie over het beheer van je facturen kan je ook via onderstaande knop. weg terugvinden: Mijn account > Je facturen en betalingen > Je betaalopties


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb betaald en er is een probleem. Wat moet ik doen?

Dan hoef je ons niet onmiddellijk te contacteren. Wij wijzen je betaling automatisch toe aan je klantennummer. Wacht even af en controleer je saldo een vijftal dagen na je betaling in je online klantenaccount.

Zelfs indien je zonder gestructureerde mededeling betaalde is het niet nodig ons te contacteren. Indien je je gewoonlijke rekeningnummer gebruikte wijzen we je betaling ook automatisch toe.

Indien je teveel betaalde en je hebt verder geen openstaand saldo, betalen wij het teveel betaalde automatisch terug. Hou er rekening mee dat het even kan duren voor het geld terug op je rekening staat.

Indien je wilt kun je je abonneren op een sms of e-mail die wij je sturen nadat wij je betaling ontvangen hebben. Abonneer je hierop in je online klantenaccount.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ontvang een betalingsherinnering voor een factuur.

Het is mogelijk dat je betaling en de herinnering elkaar gekruist hebben. In elk geval kan je je openstaande saldo via deze link nakijken. Indien je recent een betaling uitvoerde, wacht dan een vijftal dagen alvorens je openstaande saldo te controleren.

Indien je nog niet betaalde en de vervaldatum van je factuur is nog niet bereikt kan je een betalingsuitstel vragen via deze link.
Indien de vervaldatum wel reeds bereikt werd, kan je een betaalplan vragen via deze link.

Om eventuele extra kosten in de toekomst te vermijden, raden wij je aan via domiciliëring te betalen. Klik hier​​​​​​ om een domicliëring aan te vragen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb een creditnota ontvangen. Ik wil graag weten wanneer en hoe ik terugbetaald zal worden.

Als je geen openstaand saldo hebt, wordt je creditnota na 18 dagen terugbetaald.
Bij een openstaand saldo wordt de creditnota eerst hiermee verrekend.

Komt het bedrag dat op uw rekening is gestort niet overeen met de creditnota?
Dit kan gebeuren als uw factuur wordt rechtgezet. Het bedrag van je annulatiefactuur wordt dan in mindering gebracht van het bedrag van de herstelfactuur.

De uitleg van de verrekening staat vermeld in de begeleidende brief.

Je kan de exacte status van uw rekening hier controleren.

Je kan het rekeningnummer van uw terugbetaling via deze link wijzigen zolang de terugbetalingstermijn niet is verstreken.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar vind ik mijn openstaand saldo?

Het overzicht van je onbetaalde facturen kan je eenvoudig online raadplegen via je online klantenzone.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb mijn factuur nog niet ontvangen. Hoe komt dat?

In dat geval raden we je aan om hier te kijken of je factuur reeds werd opgemaakt. Mogelijk betreft het een probleem bij bpost.

In principe duurt het 2 à 3 dagen alvorens je factuur zichtbaar is in je online klantenzone. Word je factuur bijvoorbeeld de 15de opgemaakt, dan kan het tot de 18de duren alvorens je factuur zichtbaar is.

Zie je ondanks bovenstaande uitleg geen factuur? Het kan dat je facturatie geblokkeerd is doordat de energiemarkt een nieuw informaticaplatform in gebruik heeft genomen. We doen er alles aan om je facturatie zo snel mogelijk te deblokkeren. Onze excuses alvast.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil één of meerdere rekeningen in verschillende schijven betalen.

Via je online klantenaccount kan je in sommige gevallen een afbetalingsplan aanmaken om één of meerdere facturen in schijven te betalen. Je kan zelf de rekeningen voor uw afbetalingsplan kiezen, alsook het aantal schijven en de bedragen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil de betalingstermijn van een factuur verlengen.

Via je online klantenaccount is het mogelijk om de betalingstermijn voor een openstaande factuur te aan te passen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Kan ik maandelijks een afrekening krijgen?

Als je een digitale meter hebt (die op afstand uitgelezen kan worden), dan kan je ervoor kiezen om de frequentie van je afrekening te wijzigen, en zo maandelijks een afrekening voor gas en elektriciteit te krijgen.

Je zal dan elke maand betalen voor het werkelijke verbruik van die maand.
Opgelet, dit betekent ook dat je facturen tijdens de wintermaanden waarschijnlijk veel hoger zullen zijn dan tijdens de zomermaanden, aangezien het verbruik – voornamelijk van gas – in de winter veel hoger ligt. Dit in tegenstelling tot een gewone voorschotfactuur, waar je kosten gelijk verdeeld worden over het jaar en je dus elke maand hetzelfde bedrag betaalt.

Wil je omschakelen naar maandelijkse afrekeningen? Of ontvang je reeds een maandelijkse afrekening, en wil je opnieuw overschakelen naar een jaarlijkse afrekening met voorschotten?

Via onderstaande link kom je terecht op onze specifieke webpagina. Hier vind je alle nodige informatie om je te helpen de keuze te maken tussen een maandelijkse of jaarlijkse afrekening en eventueel je aanvraag zelf op te starten!


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waarom kan ik mijn voorschot niet herberekenen?

In heel specifieke gevallen is het niet mogelijk om je voorschot online te herberekenen. Bvb wanneer je zonnepanelen hebt of net geplaatst hebt. De opbrengst van je zonnepanelen (en je zelfverbruik in geval van injectie) kan moeilijk ingeschat worden.
Net voor of na je afrekening is het ook niet mogelijk om je voorschot aan te passen.
Wil je toch je voorschot laten nakijken, maar kan dit niet online? Bel ons dan op 078 78 20 20.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe herbereken ik het bedrag van mijn voorschot?

Je kan je voorschot online aanpassen op je klantenzone. Je login of activeringscode vind je op je contract of een factuur.
Afhankelijk van je situatie, kan je je bedrag direct aanpassen en/of de berekening laten maken door de meterstanden in te geven. Op basis hiervan berekenen we je nieuwe voorschot.
Velen weten echter niet wat het juiste voorschotbedrag is. In sommige gevallen kan je er dan voor kiezen het bedrag te herberekenen. Dat gebeurt op basis van je meterstanden en je huidige prijs.
Kennen we niet alle gegevens om een juiste inschatting te maken? Dan vragen we je eerst om een aantal vragen i.v.m. je verwarming en je zaak in te vullen. Deze hebben we nodig om de berekening zo correct mogelijk te maken.
Er zijn echter een paar gevallen waar wij geen juiste inschatting kunnen maken. Bvb als je zonnepanelen hebt. We kunnen immers de weersomstandigheden en je verbruikspatroon nooit op voorhand inschatten.

Belangrijk om weten. Als de berekening uitwijst dat je een meerkost voor je verbruiksjaar zal hebben in vergelijking met de ingeschatte kost, dan zal deze meerkost verrekend worden op je resterende voorschotten. Als de berekening uitwijst dat je een minderkost voor je verbruiksjaar zal hebben in vergelijking met de ingeschatte kost, dan zullen je resterende voorschotten verlagen omdat ze rekening houden met deze minderkost.

Vb:
• Moet je nog 6 voorschotten betalen voor je jaarafrekening? Dan zal de meer- of minderkost verdeeld worden over de 6 resterende voorschotten.
• Heb je maar 3 voorschotten meer te betalen voor je afrekening? Dan wordt hetzelfde verschil verdeeld over 3 voorschotten. In dit geval zal de tijdelijke impact dus groter zijn.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb mijn voorschot online gesimuleerd op basis van mijn meterstanden. Hoe werd het bedrag berekend?

We nemen hiervoor je meterstanden en dus je verbruik, alsook je huidige prijs. Als je prijs en/of je verbruik hoger of lager ligt in vergelijking met de oorspronkelijke bepaling van je voorschot, dan zal je een voorstel krijgen om je voorschot te verhogen of te verminderen. Je resterende voorschotten zullen in dat geval aangepast worden.

Voorbeeld:
• moet je nog 6 voorschotten betalen voor je jaarafrekening? Dan zal het verschil verdeeld worden over de 6 resterende voorschotten.
• heb je maar 3 voorschotten meer te betalen voor je afrekening? Dan wordt hetzelfde verschjl verdeeld over 3 voorschotten. In dit geval zal de tijdelijke impact dus groter zijn.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb mijn voorschot online nagekeken en ik kreeg de raad om het te verhogen. Wat gebeurt er als ik dit niet doe?

We raden je dit aan omdat je voorschotten waarschijnlijk niet voldoende zullen zijn om al je jaarlijkse verbruik te dekken.

Je kan zelf kiezen om je voorschot te verhogen en zo je betalingen te spreiden. Je kan er ook voor kiezen je voorschot nu niet aan te passen. Je betaalt de meerkost dan in 1 keer op de jaarafrekening.

In beide gevallen zal je voor je volledige verbruiksjaar hetzelfde bedrag betalen. Alleen kies jij of je de meerkost liever spreidt of in 1 keer betaalt op het moment van je afrekening.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Kan ik maandelijks een afrekening krijgen?

Als je een digitale meter hebt (die op afstand uitgelezen kan worden), dan kan je ervoor kiezen om de frequentie van je afrekening te wijzigen, en zo maandelijks een afrekening voor gas en elektriciteit te krijgen.

Je zal dan elke maand betalen voor het werkelijke verbruik van die maand.
Opgelet, dit betekent ook dat je facturen tijdens de wintermaanden waarschijnlijk veel hoger zullen zijn dan tijdens de zomermaanden, aangezien het verbruik – voornamelijk van gas – in de winter veel hoger ligt. Dit in tegenstelling tot een gewone voorschotfactuur, waar je kosten gelijk verdeeld worden over het jaar en je dus elke maand hetzelfde bedrag betaalt.

Wil je omschakelen naar maandelijkse afrekeningen? Of ontvang je reeds een maandelijkse afrekening, en wil je opnieuw overschakelen naar een jaarlijkse afrekening met voorschotten?

Via onderstaande link kom je terecht op onze specifieke webpagina. Hier vind je alle nodige informatie om je te helpen de keuze te maken tussen een maandelijkse of jaarlijkse afrekening en eventueel je aanvraag zelf op te starten!


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Mijn voorschot is verhoogd, waarom?

Naar aanleiding van de overheidsmaatregelen werd de BTW op gas en warmte verlaagd naar 6%  sinds 1 april 2022. Vanaf 1 juli 2023 is de BTW opnieuw verhoogd naar 21%. Als gevolg van deze verhoging werd uw voorschot voor gas automatisch aangepast.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waarom moet ik een voorschot betalen?

Je verbruikt het hele jaar door energie. Een maal per jaar worden je meterstanden opgenomen, en sturen we je een afrekening voor het voorbije verbruiksjaar.
Om te vermijden dat er op dat moment een grote kost (voor het volledige jaar) moet betaald worden, maken wij tussentijdse facturen op. Zo betaal je elke maand een voorschot dat overeenstemt met 1/12 van de geschatte kost voor dat jaar.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe wordt mijn voorschot berekend?

Hier zijn 2 mogelijkheden.

 • Was je al klant bij ENGIE voor een volledig verbruiksjaar? Dan berekenen wij het voorschot op het moment dat we je jaarafrekening opmaken. Dit doen we op basis van het verbruik dat we kennen via je jaarafrekening, de geldende prijzen, eventuele aangekondigde prijswijzigingen van de distributienetten of de overheid.
 • Ben je nieuwe klant of nog geen volledig jaar klant bij ENGIE? Dan maken wij een inschatting op basis van de gegevens die we kennen (gesloten/open bebouwing, oppervlakte van je pand, aantal inwoners...)

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wanneer maken jullie mijn factuur op?

Wil je weten wanneer we je volgende afrekening opmaken? 
In online klantenzone kan je jouw factuurdatum raadplegen. 
Je vindt er ook een overzicht van de facturen die reeds opgemaakt werden.

De opmaakdatum van je tussentijdse facturen raadpleeg je hier.

Hou er wel rekening mee dat het - zowel voor je afrekening als tussentijdse factuur - 2 à 3 dagen duurt alvorens je het factuurdocument zelf kan raadplegen in je online klantenzone.

Wanneer word je volgende afrekening opgemaakt?

Zie je ondanks bovenstaande uitleg geen factuur? Het kan dat je facturatie geblokkeerd is doordat de energiemarkt een nieuw informaticaplatform in gebruik heeft genomen. We doen er alles aan om je facturatie zo snel mogelijk te deblokkeren. Onze excuses alvast.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waarom wordt mijn nieuwe voorschot aangepast op het moment van mijn afrekening?

Je voorschot is een bedrag dat bepaald wordt op basis van je verbruik en je type contract.
Wanneer we je afrekening opmaken, gebruiken we de meest recente informatie over je verbruik, de prijzen en het weer om je nieuw voorschot zo correct mogelijk te voorspellen.

Beschik je over extra informatie? bijvoorbeeld een plotse leegstand of een langere afwezigheid?
Je kan steeds je voorschot zelf aanpassen via deze link.
Je kan ook steeds gebruik maken van onze berekeningstool.
 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil mijn voorschot aanpassen.

Je kan het bedrag van je voorschotten zelf verhogen of verlagen als je dat wenst. De beste manier om dit te doen is door je meterstanden regelmatig op je online klantenzone in te geven. We gaan dan na of je voorschot nog afgestemd is op je echte verbruik. Als dat niet het geval is, dan stellen we je een aangepast voorschot voor. 

In specifieke gevallen kunnen we de berekening niet maken, maar ook dan kan je je voorschotten aanpassen op basis van je eigen inschatting, zonder meterstanden. Wij raden je echter aan je voorschot niet te veel te verlagen, om te vermijden dat je veel moet bijbetalen op je afrekening.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb mijn factuur nog niet ontvangen. Hoe komt dat?

In dat geval raden we je aan om hier te kijken of je factuur reeds werd opgemaakt. Mogelijk betreft het een probleem bij bpost.

In principe duurt het 2 à 3 dagen alvorens je factuur zichtbaar is in je online klantenzone. Word je factuur bijvoorbeeld de 15de opgemaakt, dan kan het tot de 18de duren alvorens je factuur zichtbaar is.

Zie je ondanks bovenstaande uitleg geen factuur? Het kan dat je facturatie geblokkeerd is doordat de energiemarkt een nieuw informaticaplatform in gebruik heeft genomen. We doen er alles aan om je facturatie zo snel mogelijk te deblokkeren. Onze excuses alvast.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wil je de frequentie en datum van uw voorschotten wijzigen?

Je betaalfrequentie
Kies het ritme dat het beste bij je past: maandelijks, tweemaandelijks, driemaandelijks of zesmaandelijks. 

Je facturatiedatum
Je kan zelf de voorkeursdag voor de facturatie kiezen. Deze wijziging geldt dan voor alle facturen en de facturatiedatum komt overeen met de uitgiftedatum van je facturen. Je ontvangt je facturen binnen 2-3 dagen na uitgifte via het gekozen kanaal (e-mail, zoomit of post). 

Je betaalopties
Kies voor een automatische betaling van je facturen via domiciliëring: je wint tijd, je vermijdt herinneringskosten en je beschermt het milieu omdat je minder of zelfs geen papieren facturen meer krijgt als je opteert om je jaarafrekening via e-mail te ontvangen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil een kopie van mijn factuur krijgen.

Ben je een factuur verloren, heb je ze niet ontvangen of heb je een kopie nodig voor je boekhouding?

In je online klantenzone heb je de mogelijkheid om de facturen van de voorbije 2 jaar te raadplegen en te downloaden. Klik daarvoor op het PDF-icoontje naast de betrokken factuur.

Werd je factuur recent opgemaakt? Hou er dan rekening mee dat deze pas na 2 à 3 dagen zichtbaar is in je online klantenzone.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb een nieuw contract. Gaat dit invloed hebben op mijn voorschot?

Twee maanden voor het einde van je contract krijg je van ons een brief of een email met je nieuwe prijzen. Op dat moment kunnen we nog geen berekening maken van je nieuw tussentijds bedrag omdat je nieuwe contract nog niet actief is.
Één maand nadat je nieuw contract van start is gegaan ontvang je via e-mail een voorstel van een tussentijds bedrag. We raden je aan om met dit voorstel akkoord te gaan. 
Daarnaast raden we je ook aan om gedurende  het jaar regelmatig je meterstanden in te voeren in onze berekeningstool en zo je voorschot te herberekenen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Kan ik meer info krijgen over domiciliëring?

Met een domiciliëring betaal je je facturen automatisch. Op die manier hoef je niet te denken aan je betalingen.

ENGIE probeert ook om dit zo milieu- en klantvriendelijk mogelijk te regelen, zonder papieren formulieren en rompslomp voor jou.

Wil je een domiciliëring activeren?

Klik dan op deze link.

Nadat je jouw bankrekeningnummer en voorkeuren hebt ingevoerd, brengen wij dit verder in orde met je bank.
Indien je wenst sturen we je ook een sms of e-mail wanneer je tussentijdse factuur of afrekening betaald wordt.

Wil je jouw rekeningnummer veranderen?

Klik dan op deze link.

Voer je nieuw rekeningnummer in en bevestig met de code die je van ons via SMS of e-mail ontvangt.

Wil je jouw domiciliëring annuleren?

Klik dan op deze link.

Of het nu tijdelijk is (bijvoorbeeld door een aanpassing van de titularis van het contract) of permanent (bijvoorbeeld door een overlijden of stopzetting van contract).

Je domiciliëring stopt dan onmiddellijk. Vergeet je volgende facturen niet te betalen via overschrijving.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil de verzending van mijn facturen per e-mail activeren/wijzigen.

Wil je de factuur via e-mail activeren?
Klik op deze link om deze optie te activeren. Je kan op elk moment het e-mail adres aanpassen.

Wil je het e-mail adres aanpassen?
Klik op deze link om het e-mail adres aan te passen.
Hou er wel rekening mee dat alle communicatie via e-mail wordt gestuurd naar het nieuwe adres vanaf je aanpassing.

Heb je de factuur via e-mail niet in je inbox ontvangen?
Controleer zeker even naar welk e-mail adres wij je facturen sturen via deze link. Indien het niet correct is kan je het aanpassen.
Indien dat niet de oorzaak is en je facturen zich ook niet in je spam of ongewenste e-mail bevinden, raden we je aan om de adressen engie@document.engie.be en engie@e-news.engie.be toe te voegen aan je contactlijst. Door de parameters van je inbox aan te passen kan je ons ook als veilige afzender registreren.
Indien dit je probleem niet oplost kan onze klantendienst je verder helpen.

Wil je de factuur via e-mail stop zetten?
Via deze link kan je ervoor kiezen om de factuur via e-mail te stoppen. Van zodra je deze optie activeert, worden je facturen weer via de post verstuurd.

De pagina met informatie over het beheer van je facturen kan je ook via onderstaande knop. weg terugvinden: Mijn account > Je facturen en betalingen > Je betaalopties


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ben voor een langere periode afwezig, hoe kan ik mijn voorschot hierop afstemmen?

Ben je voor langere tijd afwezig (door een langdurig verblijf in het buitenland of een ziekenhuisopname bijvoorbeeld) dan kan je:

Je hebt geen login of wenst het voorschot aan te passen voor een familielid? Neem dan contact met ons op via chat of telefoon, zo kunnen wij je meteen verder helpen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb betaald en er is een probleem. Wat moet ik doen?

Dan hoef je ons niet onmiddellijk te contacteren. Wij wijzen je betaling automatisch toe aan je klantennummer. Wacht even af en controleer je saldo een vijftal dagen na je betaling in je online klantenaccount.

Zelfs indien je zonder gestructureerde mededeling betaalde is het niet nodig ons te contacteren. Indien je je gewoonlijke rekeningnummer gebruikte wijzen we je betaling ook automatisch toe.

Indien je teveel betaalde en je hebt verder geen openstaand saldo, betalen wij het teveel betaalde automatisch terug. Hou er rekening mee dat het even kan duren voor het geld terug op je rekening staat.

Indien je wilt kun je je abonneren op een sms of e-mail die wij je sturen nadat wij je betaling ontvangen hebben. Abonneer je hierop in je online klantenaccount.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Kan ik maandelijks een afrekening krijgen?

Als je een digitale meter hebt (die op afstand uitgelezen kan worden), dan kan je ervoor kiezen om de frequentie van je afrekening te wijzigen, en zo maandelijks een afrekening voor gas en elektriciteit te krijgen.

Je zal dan elke maand betalen voor het werkelijke verbruik van die maand.
Opgelet, dit betekent ook dat je facturen tijdens de wintermaanden waarschijnlijk veel hoger zullen zijn dan tijdens de zomermaanden, aangezien het verbruik – voornamelijk van gas – in de winter veel hoger ligt. Dit in tegenstelling tot een gewone voorschotfactuur, waar je kosten gelijk verdeeld worden over het jaar en je dus elke maand hetzelfde bedrag betaalt.

Wil je omschakelen naar maandelijkse afrekeningen? Of ontvang je reeds een maandelijkse afrekening, en wil je opnieuw overschakelen naar een jaarlijkse afrekening met voorschotten?

Via onderstaande link kom je terecht op onze specifieke webpagina. Hier vind je alle nodige informatie om je te helpen de keuze te maken tussen een maandelijkse of jaarlijkse afrekening en eventueel je aanvraag zelf op te starten!


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wanneer maken jullie mijn factuur op?

Wil je weten wanneer we je volgende afrekening opmaken? 
In online klantenzone kan je jouw factuurdatum raadplegen. 
Je vindt er ook een overzicht van de facturen die reeds opgemaakt werden.

De opmaakdatum van je tussentijdse facturen raadpleeg je hier.

Hou er wel rekening mee dat het - zowel voor je afrekening als tussentijdse factuur - 2 à 3 dagen duurt alvorens je het factuurdocument zelf kan raadplegen in je online klantenzone.

Wanneer word je volgende afrekening opgemaakt?

Zie je ondanks bovenstaande uitleg geen factuur? Het kan dat je facturatie geblokkeerd is doordat de energiemarkt een nieuw informaticaplatform in gebruik heeft genomen. We doen er alles aan om je facturatie zo snel mogelijk te deblokkeren. Onze excuses alvast.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waarom moet ik bijbetalen en in welk geval krijg ik geld terug?

Je ontvangt van ons 12 facturen op een jaar: 11 voorschotfacturen en 1 afrekening (sommige klanten kiezen er zelf voor om halfjaarlijks, trimestrieel of om de 2 maanden facturen te ontvangen).

Op de voorschotfacturen wordt elke maand een bedrag aangerekend. Dit bedrag is 1/12 van het bedrag dat we inschatten voor je volledige verbruiksjaar. De bedoeling is dus dat je op je afrekening enkel nog je laatste 1/12 betaalt. Op je jaarafrekening bekijken we wat je totale kost was voor het voorbije verbruiksjaar. Dit kan schommelen door de weersomstandigheden, je verbruiksgewoontes, maar ook omdat in de loop van het jaar de energieprijzen, de netwerkkosten of taxen gewijzigd zijn.

Is je afrekening hoger dan je maandelijkse voorschot? 
Dat komt omdat we je laatste 1/12 van de ingeschatte kost aangerekend hebben + de meerprijs zoals hierboven vermeld.

Is je afrekening lager dan je maandelijkse voorschot? 
Dan was de inschatting voor de kost van je verbruiksjaar ongeveer juist. Je laatste 1/12 bedrag is aangepast en dekt de resterende kost voor je volledige verbruiksjaar.

Krijg je terug op je afrekening? 
Dan was de kost voor je energieverbruik van het voorbije jaar te hoog ingeschat. Je hebt met je 11 voorschotten de volledige kost al betaald. Het teveel betaalde bedrag wordt je terugbetaald.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat is de jaarafrekening?

Je distributienetbeheerder komt elk jaar de meterstanden opnemen of vraagt je deze door te sturen (heb je een digitale meter, dan gebeurt dit automatisch). Dit gebeurt elk jaar in dezelfde periode. Deze meterstanden geven je werkelijke verbruik weer van een volledig jaar. Deze meterstanden gebruiken wij om je jaarlijkse afrekening op te maken.

Natuurlijk verrekenen we hierbij alle voorschotten die al gefactureerd werden. De afrekening is dus het verschil tussen wat je effectief moet betalen voor het volledig jaar en wat je al betaald hebt via je voorschotten.

Heb je je meterstanden niet doorgegeven? Dan zal je distributienetbeheerder de meterstanden inschatten op basis van je verbruik van het vorige jaar en deze geschatte meterstanden naar ons doorsturen. Je krijgt ook in dat geval een jaarafrekening.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil een kopie van mijn factuur krijgen.

Ben je een factuur verloren, heb je ze niet ontvangen of heb je een kopie nodig voor je boekhouding?

In je online klantenzone heb je de mogelijkheid om de facturen van de voorbije 2 jaar te raadplegen en te downloaden. Klik daarvoor op het PDF-icoontje naast de betrokken factuur.

Werd je factuur recent opgemaakt? Hou er dan rekening mee dat deze pas na 2 à 3 dagen zichtbaar is in je online klantenzone.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Welke informatie staat er op mijn factuur?

Het bedrag van je energiefactuur is méér dan de energieprijs zelf. Je factuur bestaat uit 3 verschillende delen.

De prijs voor je energie zelf. Dit is het enige deel van je factuur dat door ENGIE bepaald wordt.
• Een tweede deel van je factuur zijn alle kosten die je betaalt aan de netbeheerders. Dit is de kost die je betaalt om de energie bij je zaak te krijgen of om het netwerk te gebruiken. Deze betaling wordt door ENGIE integraal doorgestort aan de netbeheerders.
• Een derde deel zijn de taksen en heffingen. Deze kost wordt door ENGIE integraal doorgestort aan de overheden.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb betaald en er is een probleem. Wat moet ik doen?

Dan hoef je ons niet onmiddellijk te contacteren. Wij wijzen je betaling automatisch toe aan je klantennummer. Wacht even af en controleer je saldo een vijftal dagen na je betaling in je online klantenaccount.

Zelfs indien je zonder gestructureerde mededeling betaalde is het niet nodig ons te contacteren. Indien je je gewoonlijke rekeningnummer gebruikte wijzen we je betaling ook automatisch toe.

Indien je teveel betaalde en je hebt verder geen openstaand saldo, betalen wij het teveel betaalde automatisch terug. Hou er rekening mee dat het even kan duren voor het geld terug op je rekening staat.

Indien je wilt kun je je abonneren op een sms of e-mail die wij je sturen nadat wij je betaling ontvangen hebben. Abonneer je hierop in je online klantenaccount.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat moet ik doen als de meterstanden op mijn factuur niet juist zijn?

Als de meterstanden die op je afrekening vermeld staan niet correct zijn, kan je deze aanpassing eenvoudig zelf online aanvragen.

Indien de vervaldatum van je factuur nog niet voorbij is, kan je dit onmiddellijk hier doen.

Indien de vervaldatum wel al voor bij is, selecteer je via deze link de betrokken afrekening en kies voor de optie "meterstand niet correct".
Geef je correcte meterstand in, je aanvraag vertrekt onmiddellijk naar je distributienetbeheerder.

Hou er rekening mee dat de rechtzetting even kan duren. In afwachting moet je jouw afrekening niet betalen.

Wil je de meterstanden op je slotfactuur rechtzetten?
Neem rechtstreeks contact op met je distributienetbeheerder (Vlaanderen, Wallonië, Brussel) en bezorg hen het overnamedocument. Zo ben je zeker van een snelle rechtzetting.

Ook voor problemen omtrent het functioneren van je meter, neem je rechtstreeks contact op met je distributienetbeheerder (Vlaanderen, Wallonië, Brussel). Indien nodig kan je een afspraak maken voor nazicht van je meter. Indien er een rechtzetting nodig is, ontvangen wij nadien aangepaste verbruiksgegevens voor een nieuwe afrekening.

Geef je correcte meterstand in, je aanvraag vertrekt onmiddellijk naar je distributienetbeheerder.

Hou er rekening mee dat de rechtzetting even kan duren. In afwachting moet je jouw afrekening niet betalen.

Wil je de meterstanden op je slotfactuur rechtzetten?
Neem rechtstreeks contact op met je distributienetbeheerder (Fluvius, Ores, Sibelga,...) en bezorg hen het overnamedocument. Zo ben je zeker van een snelle rechtzetting.

Ook voor problemen omtrent het functioneren van je meter, neem je rechtstreeks contact op met je distributienetbeheerder (Fluvius, Ores, Sibelga,...). Indien nodig kan je een afspraak maken voor nazicht van je meter. Indien er een rechtzetting nodig is, ontvangen wij nadien aangepaste verbruiksgegevens voor een nieuwe afrekening.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil één of meerdere rekeningen in verschillende schijven betalen.

Via je online klantenaccount kan je in sommige gevallen een afbetalingsplan aanmaken om één of meerdere facturen in schijven te betalen. Je kan zelf de rekeningen voor uw afbetalingsplan kiezen, alsook het aantal schijven en de bedragen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat is het capaciteitstarief?

Sinds 2023 is het capaciteitstarief in opdracht van de energieregulator VREG ingevoerd. Dit is een nieuwe berekening voor je gebruik van het elektriciteitsnetwerk waarbij het loont om je verbruik te spreiden en om zo hoge pieken in je verbruik te vermijden.

Het capaciteitstarief is geen bijkomend tarief maar een bijdrage die iedereen moet betalen in Vlaanderen en die enkel betrekking heeft op de netwerkkosten.

Het onderscheid tussen dag- en nachttarief verdwijnt enkel voor het deel netwerkkosten op je elektriciteitsfactuur dus niet voor het deel energie bij je leverancier.

Wil je meer informatie over het capaciteitstarief? Raadpleeg dan volgende pagina.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe berekent men het capaciteitstarief?

Heb je een digitale meter?

Met een digitale meter wordt maandelijks je hoogste verbruikspiek in een kwartier in kilowatt (kW) genomen als maandpiek en wordt het gemiddelde genomen van de maandpieken van de laatste 12 maanden als piek voor de berekening van het capaciteitstarief in de netwerkkosten.

Heb je een analoge meter?

Een klassieke meter kan geen pieken meten. Daarom betaal je een vaste vergoeding, gecombineerd met een tarief voor je verbruik. Die vaste vergoeding is gebaseerd op een gemiddelde maandpiek van 2,5 kW die zal worden aangerekend in de netwerkkosten.

Uitzondering zijn de mensen met sociaal tarief. Voor hen geldt het capaciteitstarief niet: zij blijven het vaste, sociale tarief betalen.

Wil je meer informatie over het capaciteitstarief? Raadpleeg dan volgende pagina.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Kan ik maandelijks een afrekening krijgen?

Als je een digitale meter hebt (die op afstand uitgelezen kan worden), dan kan je ervoor kiezen om de frequentie van je afrekening te wijzigen, en zo maandelijks een afrekening voor gas en elektriciteit te krijgen.

Je zal dan elke maand betalen voor het werkelijke verbruik van die maand.
Opgelet, dit betekent ook dat je facturen tijdens de wintermaanden waarschijnlijk veel hoger zullen zijn dan tijdens de zomermaanden, aangezien het verbruik – voornamelijk van gas – in de winter veel hoger ligt. Dit in tegenstelling tot een gewone voorschotfactuur, waar je kosten gelijk verdeeld worden over het jaar en je dus elke maand hetzelfde bedrag betaalt.

Wil je omschakelen naar maandelijkse afrekeningen? Of ontvang je reeds een maandelijkse afrekening, en wil je opnieuw overschakelen naar een jaarlijkse afrekening met voorschotten?

Via onderstaande link kom je terecht op onze specifieke webpagina. Hier vind je alle nodige informatie om je te helpen de keuze te maken tussen een maandelijkse of jaarlijkse afrekening en eventueel je aanvraag zelf op te starten!


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe lees ik mijn meterstanden af?

Klassieke meter

Elektriciteit:

Op enkelvoudige meters, tweevoudige meters en exclusief nachtmeters kan je de meterstanden meteen lezen. Bij een tweevoudige meter heb je twee meterstanden: een voor je piekverbruik (zonnetje) en een voor je dalverbruik (maantje).

Cijfers na de komma moet je niet noteren.

Gas:

Je leest de meterstand af op de teller die op de gele (gas)leiding is aangesloten.

Cijfers na de komma moet je niet noteren.

Digitale meter

Elektriciteit:

De meterstanden verschijnen op het display van je digitale meter. Via de bedieningsknop kan je ook door het display scrollen. 
De schermen 1.8.1 en 1.8.2 tonen hoeveel stroom je verbruikt.
1.8.1   verbruik "dag"
1.8.2   verbruik "nacht"
Heb je een enkelvoudig uurtarief, dan tel je de twee meterstanden van schermen 1.8.1 en 1.8.2 op.

Heb je zonnepanelen, dan tonen de schermen 2.8.1 en 2.8.2 hoeveel stroom je aan het net teruggeeft.
2.8.1   injectie "dag"
2.8.2   injectie "nacht"

Gas:

Met een druk op de bedieningsknop licht het display op en kan je de gasmeterstand aflezen.

Opgelet, in het kader van een verhuis, is het niet nodig om zelf je meterstanden te noteren en aan ons door te geven. De gegevens worden vanop afstand uitgelezen en via de netbeheerder aan ons doorgestuurd. 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar kan ik mijn EAN-code(s) vinden?

De EAN-code(s) van je huidige pand kan je terugvinden op je jaarfactuur en op je online klantenzone.

Heb je de EAN-codes nodig van je nieuwe pand, dan bel je best naar je distributienetbeheerder of vraag je het na bij de persoon die op dit moment in het pand verblijft.

Vind je distributienetbeheerder in:


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil weten hoe een EAN-code eruit ziet.

De EAN-code bestaat uit 18 cijfers en begint met 54 (vb. 541448823456789125).

EAN staat voor European Article Numbering.

Leveranciers en distributienetbeheerders gebruiken deze codes om leveringspunten voor elektriciteit of gas te identificeren. Elke elektriciteits- en gasaansluiting op het distributienet van de netbeheerder heeft een aparte EAN-code. Een verhuis of een leverancierswissel zullen vlotter verlopen indien je ons deze code kan meedelen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik mijn verbruik opvolgen?

Indien je je verbruik wil opvolgen kan je je meterstanden invoeren in onze online tool. Indien je dat regelmatig doet, kan je op die manier mooi de evolutie van je verbruik volgen.

Deze tool berekent ook onmiddellijk of je huidige voorschot aangepast is aan je verbruik. 

We werken constant aan de toegankelijkheid van deze tool. Helaas is de functionaliteit voor het berekenen van het voorschot niet toegankelijk voor:

 • klanten met zonnepanelen
 • klanten met een boxx
 • klanten met een meter die niet compatibel is (bvb een digitale meter)
 • klanten met een warmtepomp

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wanneer neemt mijn distributienetbeheerder mijn meterstanden op?

Heb je een analoge meter?

Je distributienetbeheerder doet dit elk jaar in dezelfde periode. Deze doet dit door:
Ofwel door zelf langs te komen en je meterstanden op te nemen.
Ofwel door je een brief te bezorgen en te vragen je meterstanden door te sturen.

Het moment waarop je distributienetbeheerder dit doet valt niet samen met de looptijd van je contract. De distributienetbeheerder organiseert de meteropname zelf per regio en houdt hierbij geen rekening met de startdatum van je contract.

Kijk na wie je distributienetbeheerder is afhankelijk van je regio (Vlaanderen, Wallonië, Brussel) en contacteer deze - indien nodig - voor meer informatie.

Heb je een digitale meter?

Dan worden je meterstanden automatisch doorgegeven. Dat gebeurt telkens op de eerste dag na je vaste meteropnamemaand. 
Je hoeft dus zelf geen meterstanden door te geven en er komt geen meteropnemer langs.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Kan ik maandelijks een afrekening krijgen?

Als je een digitale meter hebt (die op afstand uitgelezen kan worden), dan kan je ervoor kiezen om de frequentie van je afrekening te wijzigen, en zo maandelijks een afrekening voor gas en elektriciteit te krijgen.

Je zal dan elke maand betalen voor het werkelijke verbruik van die maand.
Opgelet, dit betekent ook dat je facturen tijdens de wintermaanden waarschijnlijk veel hoger zullen zijn dan tijdens de zomermaanden, aangezien het verbruik – voornamelijk van gas – in de winter veel hoger ligt. Dit in tegenstelling tot een gewone voorschotfactuur, waar je kosten gelijk verdeeld worden over het jaar en je dus elke maand hetzelfde bedrag betaalt.

Wil je omschakelen naar maandelijkse afrekeningen? Of ontvang je reeds een maandelijkse afrekening, en wil je opnieuw overschakelen naar een jaarlijkse afrekening met voorschotten?

Via onderstaande link kom je terecht op onze specifieke webpagina. Hier vind je alle nodige informatie om je te helpen de keuze te maken tussen een maandelijkse of jaarlijkse afrekening en eventueel je aanvraag zelf op te starten!


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar kan ik mijn meternummer vinden?

Je meternummer(s) van je elektriciteits- en gasmeter kan je terugvinden

 • op de meter zelf
 • door te bellen naar je distributienetbeheerder

Vind je distributienetbeheerder in:


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar kan ik de EAN-code van mijn nieuwbouw vinden?

Je kan je EAN-code terugvinden:

 • op de offerte van de distributienetbeheerder
 • door te bellen naar je distributienetbeheerder

Vind je distributienetbeheerder in:

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe voeg ik een energie toe aan mijn contract?

Je wilt klant worden van Engie voor al je energieën, je hebt bijvoorbeeld net gas laten installeren en je bent al klant voor elektriciteit. Via je online klantenaccount kan je de procedures eenvoudig zelf uitvoeren om dit in orde te krijgen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik mij aansluiten op het netwerk voor elektriciteit en/of gas?

Als je een nieuw pand bouwt, moet deze aangesloten worden op het elektriciteits- en gasnet. De installatie van nieuwe meters regel je met je distributienetbeheerder.

 • Vul je aanvraag in bij je distributienetbeheerder. De distributienetbeheerder installeert en opent meters in elke pand. Neem telefonisch of online contact op met je distributienetbeheerder in Vlaanderen, Wallonie, Brussel.
 • Je krijgt een offerte. De distributienetbeheerder geeft je de kostprijs en de EAN-code(s) van je nieuwe meter(s).
 • Vooraleer de distributienetbeheerder langskomt om de meters te openen, moet je eerst een energiecontract afsluiten. Dat kan makkelijk online met EAN-code(s).
 • Maak een afspraak om je meters te plaatsen en te openen. Je distributienetbeheerder komt de nieuwe meter(s) plaatsen. Opgelet, je binneninstallatie (leidingen, ketel ...) moet gekeurd zijn tegen de datum dat je distributienetbeheerder komt.

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Welke gegevens heb ik nodig om mijn verhuis te melden?

Je kan je verhuis makkelijk online doorgeven.

Neem volgende gegevens bij de hand om de energieën voor je nieuw pand te regelen:

 • je nieuwe adres
 • dag waarop je de sleutel ontvangt (= startdatum van je energiecontract)
 • status van je meter (Hoe weet ik of mijn meter actief of afgesloten is?)
 • meternummer(s) en meterstand(en) van je elektriciteit en/of gasmeter, indien de meters actief zijn (als er een digitale meter geïnstalleerd is, hoef je voor die energie deze gegevens niet door te geven)
 • EAN-code(s) van je elektriciteit en/of gasmeter (soms vragen we je om die ook door te geven)

Klik hier en breng je energiecontract in orde.

Neem volgende gegevens bij de hand om de slotfactuur aan te vragen voor je vorig pand:

 • einddatum van het contract (= dag waarop jij de sleutels doorgeeft)
 • meterstand(en) van je elektriciteit en/of gasmeter (als er een digitale meter geïnstalleerd is, hoef je voor die energie deze gegevens niet door te geven)
 • persoonsgegevens van de nieuwe bewoner of eigenaar
 • je verzendadres voor de slotfactuur

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil de status van mijn verhuis kennen.

Heb je een verhuisaanvraag ingediend of een slotfactuur aangevraagd? De status van je aanvraag kan je volgen op het dashboard van je online klantenzone. Klik hier indien je de status van je aanvraag wilt raadplegen. 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Krijg ik automatisch de slotfactuur van mijn vorige pand nadat ik verhuisd ben?

Neen, wij maken niet automatisch een slotfactuur op wanneer je verhuisd bent naar je nieuwe pand. Je energiecontract in je nieuwe pand kan immers al beginnen terwijl je ook nog energie verbruikt in je vorige pand.

We maken een slotfactuur voor je oude adres wanneer de nieuwe bewoner zich aanmeldt of wanneer je ons zelf de nodige gegevens bezorgt. Dit kan je gemakkelijk online. Neem volgende gegevens bij de hand:

 • einddatum van het contract (= dag waarop jij de sleutels doorgeeft)
 • meterstand(en) van je elektriciteit en/of gasmeter (als er een digitale meter geïnstalleerd is, hoef je voor die energie deze gegevens niet door te geven)
 • persoonsgegevens van de nieuwe bewoner of eigenaar
 • je verzendadres voor de slotfactuur

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Moet ik een energieovernamedocument invullen en opsturen?

Het is niet verplicht om een energieovernamedocument in te vullen, maar we raden het wel aan.
Mocht er immers een fout bij de verwerking gebeuren, of er komt discussie over de meterstanden, dan is het energieovernamedocument het enige geldige bewijs van de correcte meterstanden.
Het document dien je niet op te sturen, maar hou je bij als bewijs voor het geval er een probleem zou zijn.

Een energieovernamedocument wordt best ingevuld in geval van:

 • een verhuis
 • een (ver)koop of (ver)huur van een pand

 

Op het energieovernamedocument vul je met de betrokken partijen de datum van de overdracht en de meterstanden van elektriciteit en gas in (als er een digitale meter geïnstalleerd is, hoef je voor die energie deze gegevens niet door te geven).
Vergeet ook niet de gekozen leverancier in te vullen.

Verhuis je? Dan vul je zowel voor het oude als nieuwe adres een document in.

Beschik je over een installatie voor productie van hernieuwbare energie (vb. zonnepanelen), gebruik dan dit specifieke overnamedocument. In andere gevallen kan je het blanco document via deze link downloaden

Energie in je nieuwe pand? Je verhuis regelen

Je energiecontract stoppen in je vorige pand? Een slotfactuur aanvragen


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe verander ik van leverancier?

Heb je een interessant voorstel gekregen van een andere leverancier? Neem dan even de tijd om je nieuwe tarief vrijblijvend te vergelijken met onze meest recente prijzen. In enkele klikken ken je het resultaat. 

Vertrek je toch, dan hoef je ons niet te contacteren. Je nieuwe leverancier zal ons verwittigen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik mijn verhuis melden of mijn contract stop zetten?

Je kan je verhuis makkelijk online doorgeven.

Neem volgende gegevens bij de hand om energie voor je nieuwe pand te regelen:

 • je nieuwe adres
 • dag waarop je de sleutel ontvangt (= startdatum van je energiecontract)
 • status van je meter (Hoe weet ik of mijn meter actief of afgesloten is?)
 • meternummer(s) en meterstand(en) van je elektriciteit en/of gasmeter, indien de meters actief zijn (als er een digitale meter geïnstalleerd is, hoef je voor die energie deze gegevens niet door te geven)
 • EAN-code(s) van je elektriciteit en/of gasmeter (soms vragen we je om die ook door te geven)
 • Klik hier en breng je energiecontract in orde.

 

Neem volgende gegevens bij de hand om de slotfactuur aan te vragen voor je vorige pand:

 • einddatum van het contract (= dag waarop jij de sleutels doorgeeft)
 • meterstand(en) van je elektriciteit en/of gasmeter (als er een digitale meter geïnstalleerd is, hoef je voor die energie deze gegevens niet door te geven)
 • persoonsgegevens van de nieuwe verbruiker
 • je verzendadres voor de slotfactuur

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik een overlijden melden?

Je hebt iemand dierbaar verloren en moet als nabestaande een hoop administratie in orde brengen. We maken je stap per stap wegwijs wat er moet gebeuren voor het energiecontract.

Blijf je als partner of nabestaande in het huis of appartement wonen?
Dan hoeft er niets aan het energiecontract te veranderen. Tenzij het op naam van de overledene staat. Laat het dan op jouw naam zetten. Contacteer ons dan via de telefoon.

Je neemt als nabestaande de administratie over, maar er zal voorlopig niemand meer in het huis/appartement wonen?
Het contract kan dan op naam van de overledene blijven staan. Contacteer ons wel via de telefoon om de contactgegevens aan te passen. Zo ontvang jij alle facturen en andere berichten.

Neemt een notaris of sociale dienst de administratie van de overledene tijdelijk over?
Contacteer ons via de telefoon zodra je weet welke dienst of notaris de administratie overneemt (in afwachting van een verkoop of verhuur).

Komt er iemand anders in het huis of appartement wonen?
Dan sluiten we het energiecontract van de overledene af en vraagt de nieuwe bewoner een nieuw contract aan. Vul samen met die nieuwe bewoner de meterstanden (wanneer voor die energie geen digitale meter aanwezig is) in op een energieovernamedocument wanneer hij of zij de sleutel krijgt.


Vervolgens geef je de verhuisdatum, meterstanden (niet nodig als het een digitale meter is) en het verzendadres voor de slotfactuur online aan ons door zodat wij de slotfactuur van het contract van de overledene kunnen opmaken. De reeds betaalde tussentijdse bedragen worden uiteraard verrekend. Deze slotfactuur dient nog betaald te worden.

Het overnamedocument hoef je ons niet op te sturen, maar hou je bij als bewijs, mocht er later discussie zijn.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil een scheiding melden.

We maken je stap per stap wegwijs wat er moet gebeuren voor het energiecontract.

Blijf je in je pand en staat het energiecontract al op jouw naam?
Het contract kan gewoon blijven doorlopen. Denk er wel aan dat er nog een jaarafrekening volgt om het verschil tussen je voorschotten en je werkelijke verbruik te verrekenen. Je spreekt het best goed af of je die jaarafrekening samen betaalt of niet. ENGIE kan hier niet in tussenkomen.

Blijf je in je pand maar staat het energiecontract nog niet op jouw naam?
Dan gaan we een nieuw contract op jouw naam opmaken. Vul op de dag van de feitelijke scheiding samen met je ex-partner een energieovernamedocument in. Dat document hou je bij zodat er later geen discussie kan ontstaan.

Vervolgens geef je de datum en de meterstanden alsook de gekozen leverancier (enkel als voor die energie geen digitale meter aanwezig is) aan ons door. Zo kunnen wij de slotfactuur opstellen.

Het verbruik van je nieuwe contract start op basis van de meterstanden op de dag van de feitelijke scheiding.
Contacteer ons via telefoon om je nieuwe contract in orde te maken.

Verhuizen jullie allebei vanaf de feitelijke scheiding?
Noteer de verhuisdatum en de meterstanden (niet nodig voor de energie waarvoor een digitale meter is) wanneer je de woning verlaat.
Die vul je het best in op een energieovernamedocument, samen met de (nieuwe) eigenaar of volgende huurder. Dat document hou je bij zodat er later geen discussie kan ontstaan.
Vervolgens geef je ons bovenstaande gegevens door. Zo kunnen wij jullie slotfactuur opstellen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ben momenteel gekend als een professionele klant, maar moet als residentieel ingeschreven worden.

Wanneer je statuut van professionele klant naar residentiële klant verandert dan is het nodig dat er op je profesioneel klantnummer een slotfactuur wordt opgemaakt. Op die manier kunnen we een nieuw contract starten als residentiële klant.
Noteer hiervoor je meterstanden en neem contact met ons op via het nummer 078 78 20 20.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ben momenteel gekend als een residentiële klant, maar moet als professionele klant ingeschreven worden.

Wanneer je statuut van residentiële klant naar professionele klant verandert dan is het nodig dat er op je residentiële klantnummer een slotfactuur wordt opgemaakt. Op die manier kunnen we een nieuw contract starten als professionele klant.
Noteer hiervoor je meterstanden en neem contact met ons op via het nummer 078 35 33 33.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil de gegevens wijzigen/ Hoe kan ik de rechtsvorm van mijn onderneming wijzigen ?

Om de rechtsvorm van je onderneming te wijzigen, vind je de nodige informatie via de website van de FOD Economie.

Het is mogelijk om bepaalde gegevens via je online klantenzone aan te passen. Indien je het ondernemingsnummer of het BTW-nummer wenst aan te passen moet er een nieuw contract afgesloten worden met je nieuwe gegevens.
Schrijf alvast je meterstanden op en neem contact met ons op via 078 78 20 20.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ben failliet verklaard en ben klant bij Engie.

Engie ontvangt automatisch, via de officiële instanties, informatie over faillissementen in België. Een specifieke afdeling beheert de opvolging van faillissementen en de curator van het faillissement beheert de opvolging van de contract(en).


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe word ik klant voor elektriciteit en/of gas?

Voer een simulatie uit en kies je pack, zo simpel is het!

Om je toch wat extra info te geven:

Indien je ons contacteert voor je huidig pand, neem dan zeker de afrekening van je huidige energieleverancier bij de hand. Zo heb je alle nodige info.
Indien je ons contacteert voor een nieuw pand, noteer dan al je meterstanden en hou ze bij de hand.
 

De redenen om klant te worden bij ons? Ontdek ze hier.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik een contract voor het onderhoud van mijn verwarmingsketel afsluiten?

Iedere verwarmingsinstallatie (nieuw of oud) moet wettelijk elk jaar (stookolie) of tweejaarlijks (aardgas) onderhouden en gecontroleerd worden.
Je kan heel eenvoudig klant worden bij Engie voor het onderhoud van uw cv-ketel. Onze onderhoudsdienst zorgt ervoor dat uw cv-ketel in perfecte staat blijft.
Om uw onderhoudscontract te starten, klik je op onderstaande knop en ga je aan de slag.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil mijn online klantenzone aanmaken.

Als je reeds klant bent bij Engie en online toegang wilt tot je account, is niets eenvoudiger. Om de eerste maal in te loggen heb je je klantnummer en je activeringscode nodig. Die staan ​​bovenaan je factuur en staan ook vermeld op de bevestiging van je contract.

 • Vind je een "login" op uw laatste factuur of op uw contract en geen activeringscode dan betekent dit dat je reeds eerder een account hebt aangemaakt. In dit geval kunt u direct inloggen. U hoeft zich niet meer te registreren.
 • Als je je gebruikersnaam bent kwijtgeraakt, kan je onderaan op de knop klikken om deze te herstellen.

Via je persoonlijke klantenzone kan je met enkele kliks:

 • je persoonlijke gegevens raadplegen en/of aanpassen
 • je facturen bekijken en/of afdrukken
 • je voorschot aanpassen
 • je contract beheren
 • je verbruik op de voet opvolgen
 • genieten van exclusieve voordelen

Krijg snel toegang en beheer zelf alles binnen je klantenzone.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat zijn mijn klantvoordelen en hoe krijg ik er toegang toe?

Klantvoordelen zijn exclusief voorbehouden aan ENGIE-klanten. Ze bundelen een reeks kortingen voor verschillende producten, winkels, sites, ... Via deze pagina zie je een overzicht van de huidige voordelen. Om te kunnen van genieten, moet je inloggen op je online klantenaccount. Je kan je login vinden bovenaan op je factuur. Heb je nog geen gebruikersnaam of je bent deze vergeten? Volg dan de aanwijzingen op het scherm.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar kan ik mijn persoonlijke code terug vinden om mijn contract te bevestigen?

Je contract wordt via e-mail of brief naar je opgestuurd. 
Indien je het contract via brief ontvangen hebt, zal je op het antwoordformulier je persoonlijke code terug vinden. 
Indien je het contract via e-mail ontvangen hebt, zal deze code in de e-mail terug te vinden zijn. 

Opmerking: Niet in alle gevallen dien je je contract te bevestigen, indien je geen persoonlijke code op je contract/ e-mail hebt ontvangen is dit geen vergetelheid maar omdat in jouw geval geen bevestiging nodig is. 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
In welke gevallen moet ik mijn contract bevestigen?

Ben je telefonisch een contract aangegaan? Wel, dan hebben we een bevestiging nodig van jouw contract. (via onze website, telefonisch via het gratis nummer 0800 60361, of via het opsturen van het antwoordformulier terug te vinden op jouw contract).
Heb je contract afgesloten via de website? Alles is in orde, je hoeft niets meer te ondernemen.

Opmerking: Je dient je contract slecht eenmalig te bevestigen. Ook al loopt het over meerdere jaren.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Is de startdatum van mijn contract dezelfde als de datum van de meteropname?

Dit zijn twee verschillende data:

 • de startdatum van je contract bepaal je zelf en dit kan het hele jaar door. Na afloop van de duurtijd van je contract start dit terug op dezelfde datum want dit wordt automatisch verlengd. 
 • de datum van meteropname voor de afrekening wordt bepaald door de distributienetbeheerder. De distributienetbeheerder leest elk jaar op hetzelfde tijdstip de meters af en dit volgens zijn eigen kalender. 

Indien je van contract of tarief wijzigt, is er geen opname van je meterstanden nodig en volgt er ook geen afrekening. Op je jaarafrekening zal een gedeelte van je verbruik worden gefactureerd aan je oude tarief en een deel aan je nieuwe tarief.Je verbruik wordt verdeeld op basis van een gemiddeld verbruikspatroon.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Welke gegevens heb ik nodig om mijn verhuis te melden?

Je kan je verhuis makkelijk online doorgeven.

Neem volgende gegevens bij de hand om de energieën voor je nieuw pand te regelen:

 • je nieuwe adres
 • dag waarop je de sleutel ontvangt (= startdatum van je energiecontract)
 • status van je meter (Hoe weet ik of mijn meter actief of afgesloten is?)
 • meternummer(s) en meterstand(en) van je elektriciteit en/of gasmeter, indien de meters actief zijn (als er een digitale meter geïnstalleerd is, hoef je voor die energie deze gegevens niet door te geven)
 • EAN-code(s) van je elektriciteit en/of gasmeter (soms vragen we je om die ook door te geven)

Klik hier en breng je energiecontract in orde.

Neem volgende gegevens bij de hand om de slotfactuur aan te vragen voor je vorig pand:

 • einddatum van het contract (= dag waarop jij de sleutels doorgeeft)
 • meterstand(en) van je elektriciteit en/of gasmeter (als er een digitale meter geïnstalleerd is, hoef je voor die energie deze gegevens niet door te geven)
 • persoonsgegevens van de nieuwe bewoner of eigenaar
 • je verzendadres voor de slotfactuur

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe bevestig ik mijn contract?

Je krijgt van ons een e-mail of brief waarbij wij je alle informatie doorspelen met betrekking tot je aangegane contract. 
In deze communicatie is aangegeven wat de mogelijke bevestigingsmogelijkheden zijn, we sommen deze voor je op : 

 • Je kan ook je contract bevestigen via de website: hier dien je je klantennummer in te geven en de persoonlijke code van op je contract. 
 • Je kan ook naar het gratis nummer bellen 0800 60361, hier wordt respectievelijk naar je klantnummer en naar je persoonlijke code gevraagd. 
 • Je kan het antwoordformulier gefrankeerd terug sturen naar ons, eenmaal wij deze ontvangen, is je contract bevestigd. (antwoordformulier vind je terug op je contract).

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar kan ik mijn meternummer vinden?

Je meternummer(s) van je elektriciteits- en gasmeter kan je terugvinden

 • op de meter zelf
 • door te bellen naar je distributienetbeheerder

Vind je distributienetbeheerder in:


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar kan ik de EAN-code van mijn nieuwbouw vinden?

Je kan je EAN-code terugvinden:

 • op de offerte van de distributienetbeheerder
 • door te bellen naar je distributienetbeheerder

Vind je distributienetbeheerder in:

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe voeg ik een energie toe aan mijn contract?

Je wilt klant worden van Engie voor al je energieën, je hebt bijvoorbeeld net gas laten installeren en je bent al klant voor elektriciteit. Via je online klantenaccount kan je de procedures eenvoudig zelf uitvoeren om dit in orde te krijgen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat is mijn huidig pack?

Wil je weten welke pack je momenteel hebt?
Of je contractuele documenten raadplegen?

Klik op onderstaande link om per leveringsadres een overzicht van je contracten voor Energie en Producten & Diensten te raadplegen.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb een vraag over het beëindigen van mijn contract

Om je zo goed mogelijk verder te helpen, verwijzen we je graag door naar deze pagina.
Je vindt er alle nodige informatie.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat is mijn huidig pack?

Wil je weten welke pack je momenteel hebt?
Of je contractuele documenten raadplegen?

Klik op onderstaande link om per leveringsadres een overzicht van je contracten voor Energie en Producten & Diensten te raadplegen.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar kan ik mijn prijsfiche vinden?

De prijsfiche voor je huidige contract vind je terug op de contractbevestiging die je ontving bij aanvang van je contract. Je kan dit document online raadplegen via onderstaande knop.

De huidige prijsfiches van ons volledige aanbod kan je hier raadplegen


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil meer informatie over de variabele prijzen.

Voor al je vragen over de variabele prijzen: tussentijdse facturen, jaarafrekening, prijs per KWh, variabele contracten, ...

We hebben een specifieke pagina waar we stap voor stap uitleggen hoe je variabele prijs wordt berekend.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waarom zijn de energieprijzen duurder dan vorig jaar?

Om je de evolutie van de energiemarkt te helpen begrijpen en in volledige transparantie raden wij je aan om de pagina te raadplegen waar je alle informatie kan vinden via deze link.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik een prijsvergelijking maken?

Wil je de prijs van je huidige pack vergelijken met de tarieven van onze andere packs en checken of een ander pack voordeliger zou zijn? Dit kan eenvoudig online.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat gebeurt er op het einde van mijn contract?

Heb je een contract met een vaste energieprijs dan sturen wij je 2 maanden voor de vervaldatum van je contract een nieuw prijsvoorstel. Je hoeft hier zelf niks voor te doen.

Heb je een contract met een variabele energieprijs, dan blijft je variabele energieprijsformule van toepassing tenzij er een wijziging is in de variabele prijsformule. Die zal je worden meegedeeld 2 maanden voor de vervaldatum van je contract. Je kan steeds je prijs raadplegen en vergelijken via volgende link.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb een lopend contract, kan ik van pack veranderen?

Je bent op elk moment vrij om van pack te veranderen. Let er op dat je zeker voordeel doet. Misschien heb je nog een voordelige vaste prijs die beter is dan de aanbiedingen van vandaag? Meld je aan, of registreer op je online klantenzone en doe de test.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb een voorstel ontvangen voor de verlenging van mijn contract. Wat moet ik doen?

Je hoeft niks te doen voor de bevestiging ervan. Je contract wordt automatisch hernieuwd. De prijzen die gehanteerd worden zijn de prijzen die je meegedeeld worden in het voorstel.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil mijn variabele energieprijs raadplegen voor mijn lopend contract.

In de huidige markt hebben energieklanten meer en meer contracten met een variabele prijs.
Als klant is het moeilijk om te weten wat je werkelijke prijs per kWh is, wetende dat deze afhangt van een prijsformule en indexeringsparameter.

Daarom heeft ENGIE "de prijs van de maand" in het leven geroepen. Dit kan je gemakkelijk raadplegen in je online klantenzone die de kosten van ENGIE energie per kWh weergeeft, d.w.z. zonder transport, zonder groen- of netwerkkosten en zonder taksen.
Deze pagina is alleen toegankelijk voor klanten met:

 • een actief contract
 • een variabel contract voor gas, elektriciteit of beiden
 • een Easy Pro-, Flow Pro- of Direct Pro-pakket

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil weten wat de verlenging van mijn contract betekent.

Een contract heeft een bepaalde duurtijd. Na afloop van deze periode wordt je contract automatisch verlengd.

Heb je een variabele prijs, dan wordt je contract stilzwijgend verlengd.

Heb je een contract met vaste prijs, wordt de prijs bepaald voor een vooraf afgesproken duurtijd. Na deze periode wordt je contract stilzwijgend verlengd aan de prijs die op het moment van verlenging geldt. We brengen je minstens 2 maanden voor het aflopen van je contract op de hoogte van deze nieuwe prijs.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Kan ik mijn voorschotten aanpassen als mijn pand (tijdelijk) leeg staat?

Je kan het bedrag van je voorschotten zelf verlagen als je pand (tijdelijk) leeg komt te staan. 

Je kan je voorschot aanpassen door hieronder op de link te klikken.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ben eigenaar van een leegstaand pand, kan ik een tarief leegstand kiezen?

Als eigenaar kan je een leegstandstarief kiezen voor de periode tussen twee huurders. Met het contract voor Leegstand betaal je geen vaste vergoeding, maar wel een hogere prijs per kWh. Dit tarief is voordelig bij een zeer laag energieverbruik in afwachting van een nieuwe huurder of koper.

Bij energieverbruik tijdens verbouwingswerken of effectieve uitbating kies je best een ander tarief.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Moet ik mijn contract aanpassen zodat het injectietarief voor mij geldt? (enkel geldig in Vlaanderen en Brussel)?

Als je klant bent bij ENGIE moet je je huidig contract hiervoor niet aanpassen. Bij ENGIE is je injectiecontract automatisch inbegrepen in alle energiecontracten. Zónder extra kosten. Zodra je distributienetbheeerder ons laat weten dat het systeem met tarief voor injectie van toepassing is voor jou, sturen we je alle informatie over je injectiecontract. Je tarief voor injectie wordt automatisch toegepast als je het injectiecontract hebt aanvaard. Als je nu al meer informatie wil over het injectietarief dat hoort bij je energiecontract, kan je onze tarieven voor injectie alvast bekijken.

Ben je nog geen klant bij ENGIE? Ook jij kan uiteraard genieten van onze aantrekkelijke voorwaarden voor je injectie door klant te worden bij ENGIE.
Maak hier een simulatie van je contract.
.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Moet ik een contract voor injectie nemen?

Ja, want anders word je niet vergoed voor de elektriciteit die je op het net injecteert. Ben je al klant bij ENGIE? Dan moet je weten dat je bij ENGIE de meest voordelige tarieven op de markt* geniet en dat je er eenvoudig van kan profiteren.

Vanaf het ogenblik dat we de informatie krijgen van Fluvius dat jij in het nieuwe systeem met injectietarief valt, nemen wij zelf contact met je op met een voorstel voor je injectie. Geen paniek indien je nog niks van ons hoorde. We contacteren je zeker! Alles wordt automatisch geregeld als je ons injectiecontract aanvaardt. Bekijk hier welk tarief voor injectie bij je contract hoort.

Ben je nog geen klant van ENGIE?


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Kan ik online een apart contract afsluiten voor mijn afname of mijn injectie?

Heb je zonnepanelen en een digitale meter? Online kan je gemakkelijk een prijssimulatie uitvoeren voor je werkelijke afname en je injectievergoeding

Wil je echter een contract afsluiten enkel voor je injectie (je hebt een contract voor je afname bij een andere leverancier) of enkel voor je afname (je hebt een contract voor je injectie bij een andere leverancier), dan neem je best contact op met onze klantendienst. Zij helpen je graag verder om je nieuwe contract in orde te brengen.

Ben je klant bij Engie en heb je net zonnepanelen geïnstalleerd (en je beschikt ook reeds over een digitale meter)?  Neem dan best ook contact op met onze klantendienst om je injectiecontract in orde te brengen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat moet ik doen als ik energie wil delen?

Energiedelen is je teveel geproduceerde stroom, door je zonnepanelen, delen met jezelf (bijvoorbeeld je tweede verblijf) of met anderen.

Het voordeel voor jou als klant is dat je je overschot niet injecteert op het net tegen het lagere injectietarief maar dat je dit kan aftrekken van de afname op andere leveringsplaatsen.

Aan wat moet je voldoen om hier gebruik te kunnen van maken?

 • Alle leveringsplaatsen die energie zullen delen, moeten in Vlaanderen gelegen zijn.
 • Alle leveringsplaatsen moeten beschikken over een digitale meter.

Wil je een aanvraag doen om energie te delen?

Dit kan momenteel enkel in Vlaanderen en daar moet je je voor inschrijven op de website van Fluvius
Als leverancier kunnen wij niets doen. Als je je wilt aansluiten bij dit energiedeelsysteem worden wij hiervan geinformeerd door Fluvius. Je hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen.


Je wilt je slimme meter aanpassen naar meetregime 3 om energie te kunnen delen?

Vul een formulier in per leveringsadres.
Zodra Fluvius het meetregime heeft aangepast, sturen we je een tussentijdse factuur voor elektriciteit en dit tot aan de aanpassingsdatum.

Wil je enkel maandelijkse je afrekening ontvangen en wil je niet deelnemen aan energiedelen, dan vind je de informatie via deze link.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ben mijn login vergeten.

Je login staat boven op je facturen en wordt ook vermeld op je contractbevestiging.

Toch niet gevonden? Dan klik je op onderstaande link. Vul je e-mailadres in. Wij sturen je dan een e-mail waarin we je login bevestigen en waarin je een nieuw wachtwoord kan kiezen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Mijn e-mailadres is al gelinkt aan een klantnummer met een login.

Als je een login wilt aanvragen voor een ander klantnummer, dan moet je een andere login kiezen, vb: Hilde46, woning mama...

Login vergeten? Klik hier.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik inloggen op mijn online klantenzone?

Om in te loggen op je online klantenzone heb je je activeringscode en klantennummer nodig.
Je klantnummer en activeringscode staan bovenaan op je facturen en worden ook vermeld op je contractbevestiging.
Indien er op je laatste factuur of contract een "login" staat en geen activeringscode betekent dit dat je al eerder een account hebt aangemaakt. In dat geval kan je meteen inloggen. Je hoeft niet meer te registreren.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil mijn login/wachtwoord wijzigen.

Dat kan je eenvoudig aanpassen in je online klantenzone. Je moet je wel eerst aanmelden me je huidige login en wachtwoord.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik mijn bedrijfsnaam wijzigen?

Je bedrijfsnaam is verbonden aan je contract en kan je niet zomaar wijzigen. Je kan online kleine schrijffouten (max. 2 karakters) corrigeren. Is de wijziging groter of heb je een andere reden om de naam aan te passen, neem dan contact op met onze klantendienst.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar kan ik mijn bedrijfsgegevens raadplegen en aanpassen?

Volgende zaken kan je eenvoudig in je online klantenzone aanpassen:

- Een schrijffout in de naam van je bedrijf (tot maximaal 2 karakters)
- Het vennootschapstype
- De communicatietaal
- De telefoonnummers
- Het e-mailadres
- Het btw-nummer of ondernemingsnummer toevoegen

De aanpassingen zijn direct van kracht en je hebt hierbij onze tussenkomst niet nodig.

Indien je echter wijzigt van ondernemings of btw-nummer, kan je die aanpassing niet zelf uitvoeren.
Hiervoor moeten we een nieuw contract opmaken met je nieuwe gegevens. 
Noteer hiervoor je meterstanden en neem contact met ons op via het nummer 078 78 20 20.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat moet ik doen indien mijn verbruiksadres niet correct is?

Indien er recent een wijziging door de gemeente gebeurde, ontvangen wij je nieuwe adresgegevens via je distributienetbeheerder. Dit kan even duren. In afwachting raden we je aan om je verzendadres aan te passen via volgende link.

Indien het busnummer of huisnummer niet correct is, raden we je eerst en vooral aan om hier je EAN-nummer en meternummer na te kijken. Indien deze wel correct zijn, raden we je aan om het verzendadres aan te passen. 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik mijn post op een ander adres ontvangen?

Je kan gemakkelijk via je online klantenzone het verzendadres voor je briefwisseling wijzigen.

Opgelet: indien je meerdere verbruiksadressen hebt, dien je je verzendadres per verbruiksadres te bepalen.

Naast het verzendadres, kan je ook per verbruiksadres bepalen naar waar je meterkaartje (kaartje voor het opnemen van de meterstanden) moet gestuurd worden. We geven deze informatie door aan het meteropnamebedrijf.

Je kan wel niet zelf je verbruiksadres aanpassen. Indien er recent een wijziging door de gemeente gebeurde, ontvangen wij je nieuwe adresgegevens via je distributienetbeheerder. Dit kan even duren. In afwachting raden we je aan om je verzendadres aan te passen via onderstaande knop.

Indien het busnummer of huisnummer niet correct is, raden we je eerst en vooral aan om hier je EAN-nummer en meternummer na te kijken. Indien deze wel correct zijn, raden we je aan om het verzendadres aan te passen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ben momenteel gekend als een professionele klant, maar moet als residentieel ingeschreven worden.

Wanneer je statuut van professionele klant naar residentiële klant verandert dan is het nodig dat er op je profesioneel klantnummer een slotfactuur wordt opgemaakt. Op die manier kunnen we een nieuw contract starten als residentiële klant.
Noteer hiervoor je meterstanden en neem contact met ons op via het nummer 078 78 20 20.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ben momenteel gekend als een residentiële klant, maar moet als professionele klant ingeschreven worden.

Wanneer je statuut van residentiële klant naar professionele klant verandert dan is het nodig dat er op je residentiële klantnummer een slotfactuur wordt opgemaakt. Op die manier kunnen we een nieuw contract starten als professionele klant.
Noteer hiervoor je meterstanden en neem contact met ons op via het nummer 078 35 33 33.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil de gegevens wijzigen/ Hoe kan ik de rechtsvorm van mijn onderneming wijzigen ?

Om de rechtsvorm van je onderneming te wijzigen, vind je de nodige informatie via de website van de FOD Economie.

Het is mogelijk om bepaalde gegevens via je online klantenzone aan te passen. Indien je het ondernemingsnummer of het BTW-nummer wenst aan te passen moet er een nieuw contract afgesloten worden met je nieuwe gegevens.
Schrijf alvast je meterstanden op en neem contact met ons op via 078 78 20 20.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ben failliet verklaard en ben klant bij Engie.

Engie ontvangt automatisch, via de officiële instanties, informatie over faillissementen in België. Een specifieke afdeling beheert de opvolging van faillissementen en de curator van het faillissement beheert de opvolging van de contract(en).


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil ENGIE klant worden met een onderhoudscontract voor mijn verwarmingsketel.

Het is mogelijk om klant van ENGIE te worden enkel voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Via onderstaande link vind je alle nodige informatie.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat is de duurtijd van mijn onderhoudscontract?

Het onderhoudscontract is van onbepaalde duur en wordt afhankelijk van jouw contract jaarlijks (mazout) of tweejaarlijks (aardgas) stilzwijgend verlengd.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe maak ik een afspraak voor het onderhoud van mijn verwarmingsketel?

Onze partner contacteert jou een 3-tal maand voor jouw gewenste onderhoudsmaand via e-mail of telefonisch om een datum en tijdstip in te plannen. 
Jouw gewenste maand van onderhoud kan je raadplegen of wijzigen op je online klantenzone via deze link.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil de documenten van mijn reeds uitgevoerd onderhoud.

Indien het onderhoud uitgevoerd werd door Cozie, vind je de documenten terug in je klantenzone via deze link.
Hier vind je volgende documenten terug betreffende je onderhoud: het verbrandingsattest, het interventieblad.

Indien het onderhoud niet door Cozie werd uitgevoerd, heb je de documenten tijdens het onderhoud ontvangen. Heb je hier vragen over of wil je een kopie van deze documenten, dan kan je rechtstreeks contact opnemen met de partner.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe controleer of wijzig ik de datum van mijn onderhoud?

Je kan alle informatie over de planning van je onderhoud terug vinden in je klantenzone door in te loggen op volgende pagina: Je gegevens van de ketel.

Daar vind je de geplande datum van je volgende onderhoud terug. Je kan deze aanpassen door op "Wijzigen" te klikken en dit tot 24 uur voor de geplande datum.

Als je afspraak nog niet is vastgelegd, vind je op deze pagina de voorgestelde maand van je volgende ketelonderhoud. Je kunt deze ook aanpassen door op "Wijzigen" te klikken.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar kan ik informatie vinden over mijn onderhoudscontract?

Dit kan je vinden op je online klantenzone.

Hier vind je alle informatie over je onderhoudscontract zoals: de startdatum van het contract, voorgestelde maand voor het volgende ketelonderhoud of de datum van het onderhoud en de betreffende documenten.

Op deze pagina kan je ook de gegevens van je ketel raadplegen: merk en bouwjaar. Indien deze gegevens niet correct of nog niet in ons bezit zijn, kan je deze zelf aanvullen (deze gegevens staan vermeld op je ketel). De gegevens van je cv-ketel hebben wij nodig om het onderhoud correct uit te kunnen voeren.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ga verhuizen, wat gebeurt er met mijn onderhoudscontract?

Wanneer je ons meedeelt dat je verhuist, zullen wij het contract op jouw oude adres opzeggen. Wij maken een nieuw contract aan op jouw nieuwe adres indien je dit wenst.

Voor het contract op je oude adres maken we een afrekening:

 • indien je je onderhoud al gehad hebt wordt het resterend bedrag eenmalig afgerekend.
 • indien je nog geen onderhoud gehad hebt betalen we je de maandelijkse bedragen die je al gestort had terug.

Als je een verhuis wil melden, kan je dat doen via deze link:


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ben ik verplicht om mijn verwarmingsketel te onderhouden en te keuren?

Ja, elke verwarmingsinstallatie moet wettelijk jaarlijks (stookolie) of 2-jaarlijks (aardgas) onderhouden en gekeurd worden. Ook nieuwe installaties moeten gekeurd worden.

Bij Engie kan je terecht voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Onze onderhoudsdienst zorgt ervoor dat je ketel tip top in orde is. Meer informatie hierover kan je vinden via deze link.

 

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Kunnen jullie alle merken van verwarmingsketels onderhouden?

We stellen een uitstekende service voorop. In de hierop volgende alfabetische lijst vind je de merken van ketels die wij van onderhoud kunnen voorzien:
ACEC, ACV, Ariston, Atag, Atlantic, Bosch, Brötje, Buderus, Bulex, Chaffoteaux & Maury, Chappee, Ciney, Clima, De Dietrich, EFEL, Eiffel, Elco, Ferroli, Gazobel, GEMINOX, Golling, Hansa, IDEAL, Immergas, Itho-Daalderop, Junkers, Kalard, Lamborghini, Nefit, Oertli,  Peeters-Buelens, Radson, Rapido, Remeha, Riello, SAEY, Saint Roch, Sime, Sopragaz, Spitfire, Stelrad Group, Superia, Vaillant, Van Marcke, Vasco, Viessmann, Weishaupt, Well Straler, Wolf, ZAEGEL

Het onderhoud van volgende verwarmingstypes kunnen we helaas niet uitvoeren: pellets, biomassa, warmtepompen, gashaarden, gaskachels (of open haarden / haard cassettes op gas), warm water boiler, G2/Warme lucht, elektriciteit. 

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb een onderhoudscontract bij ENGIE en mijn verwarming werkt niet meer. Met wie moet ik contact opnemen om een interventie te regelen?

Reparaties aan je verwarmingsinstallatie zijn niet inbegrepen in een onderhoudscontract. Je kan  voor je zaak een ondersteuningscontract afsluiten om hulp te krijgen bij verwarmingsproblemen. Via deze link kan je hier meer informatie over vinden..


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil mijn onderhoudscontract opzeggen.

Uw onderhoudscontract opzeggen, kan via uw online klantenzone.
Zodra uw verzoek is ingediend, ontvangt u een bericht waarin de opzegging van uw contract bevestigd wordt.

Houd er echter rekening mee dat het resterende bedrag van een onderhoud, indien uitgevoerd, via één factuur aan u gefactureerd zal worden.
Indien er (nog) geen onderhoud werd uitgevoerd, dan worden de reeds uitgevoerde betalingen teruggestort.

Vergeet niet dat het onderhoud van uw ketel door een bevoegde technicus een wettelijke verplichting is.
Hebt u uw onderhoudscontract “per ongeluk” opgezegd, vraag dan een nieuw onderhoudscontract aan via deze link.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar vind ik meer informatie en details over het pechhulpcontract van ENGIE?

Onze pechverhelping beschermt je tegen een verwarmingspanne, maar ook tegen sanitaire problemen, een lekkend dak of een verstopte dakgoot, of zelfs een afgebroken sleutel. Je kan ook kiezen voor een uitgebreide garantie op elektrische toestellen.

Je kan onze verschillende formules ontdekken en online een polis afsluiten via volgende link:


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat is de duurtijd van mijn pechbijstandscontract?

Het contract wordt aangegaan voor één jaar en wordt nadien automatisch verlengd met één jaar.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Binnen welk tijdspanne wordt er tussengekomen?

Je kan onze klantendienst bereiken 24/24 en 7/7. Onze partner komt binnen de 24 uur na jouw oproep bij je langs of binnen 4 uur in geval van nood. De vakman zal het probleem onderzoeken en tijdelijke reparaties uitvoeren.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Zijn er beperkingen op de dekking op mijn pechbijstandscontract?

Ja, er gelden bepaalde beperkingen en voorwaarden voor de verschillende contracten. Een volledige lijst van uitsluitingen vind je in de algemene voorwaarden.

Sommige uitsluitingen zijn voor alle polissen:

 • Maximaal € 400 per schadegeval (voor vervoer, werkuren, reserveonderdelen en BTW)
 • De dekking van het contract geldt alleen voor de diagnose van het probleem en een eerste depannage en niet voor de interventies voor definitieve reparaties.
 • De tussenkomst voor reserveonderdelen blijft beperkt tot een bedrag van maximaal 50 euro
 • De gegarandeerde bedragen zijn altijd inclusief BTW
 • De herstelling om de situatie te stabiliseren moet technisch mogelijk zijn
 • De weersomstandigheden moeten het mogelijk maken de bijstand te verlenen
 • De opdrachtgever moet toegang verlenen tot het verzekerde gebouw

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb een schadegeval, kan ik rechtstreeks een beroep doen op mijn pechbijstandscontract?

Hoewel wij je graag zo snel mogelijk van dienst willen zijn, begint het contract te lopen na een wachttijd van een maand vanaf de dag van afsluiting van het contract. Als een schadegeval zich voordoet tijdens de wachtperiode, wordt het niet gedekt door uw contract.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik mijn pechbijstandscontract opzeggen?

U kunt om vervroegde stopzetting van uw contract vragen in volgende gevallen:

 • voor nieuwe contracten: binnen 15 dagen na de afsluiting van het contract
 • na elk schadegeval: de opzegging dient te gebeuren per brief of per e-mail aan ENGIE, ten laatste één maand na de tussenkomst of na de kennisgeving van de weigering van een tussenkomst.
 • of met een opzeggingstermijn van 3 maanden voor het einde van het contract

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ga verhuizen, wat gebeurt er met mijn pechbijstandcontract?

Wanneer je ons meedeelt dat je verhuist, zullen wij het contract op je oude adres opzeggen. Wij maken een nieuw contract aan op je nieuwe adres.

Als u een verhuis wil melden, kan u dat doen via deze link:


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waarom werkt ENGIE samen met het AJUSTO platform?

Om je optimaal van dienst te kunnen zijn, werken wij samen met het digitale platform AJUSTO. Zo kunnen wij rechtstreeks online het door jouw gewenste tijdstip reserveren voor de tussenkomst van een gekwalificeerde specialist.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Met wie moet ik contact opnemen als ik vragen heb over een interventie?

De dienstverlener van Ajusto is verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de werkzaamheden. Indien je vragen hebt over de interventie, gelieve de dienstverlener rechtstreeks te contacteren. Deze kan het probleem dan meteen voor je oplossen. Je kan ook contact opnemen met Ajusto via contact@ajusto.be of via 02/588 24 66.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil beroep doen op mijn pechbijstandscontract. Wat moet ik doen?

Heb je hulp nodig? Geen probleem, je kan contact opnemen met onze klantendienst op 078/35 33 34 en wij zullen je helpen je probleem op te lossen. Een ENGIE operator zal je dossier in behandeling nemen en een afspraak inplannen tijdens het telefoongesprek.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik ben niet tevreden van de interventie, wat kan ik doen?

Het spijt ons te horen dat de zaken niet zijn gegaan zoals gepland. Hoewel we alles doen om je te helpen, kan je jouw ontevredenheid uiten door dit te melden via het online formulier.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil mijn verwarmingsketel vervangen. Ik heb een nieuwe verwarmingsketel nodig.

je wil je verwarmingsketel vervangen omdat deze ouder is dan 15 jaar of je installatie voldoet niet meer.
Aarzel niet om een ​​vrijblijvende offerte aan te vragen.

Wens je hierover meer informatie over het vervangen van uw verwarmingsketel? Bekijk dan deze pagina.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
k heb vragen over warmtepompen, ventilatie of airconditioning voor mijn zaak.

In sommige regio's werken we met verwarmingspartners die een expertise hebben op warmtepompen, koeltechnieken en ventilatie. Zij kunnen helpen met je oude verwarmingsinstallatie te vervangen door een nieuwe warmtepomp of warmtepompboiler. Meer informatie hierover kan je vinden via deze link


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Welke garantie heb ik op mijn nieuwe verwarmingsketel?

Elke nieuwe verwarmingsinstallatie heeft een wettelijke garantie van minimum 2 jaar (1 jaar installateursgarantie en 1 jaar fabrieksgarantie).

In veel gevallen geeft de fabrikant een langere garantietermijn op specifieke onderdelen zoals bv. een warmtewisselaar (doorgaans 5 jaar) of een scrollcompressor (doorgaans 10 jaar).

Dit staat vermeld op de factuur of in de algemene voorwaarden.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil graag meer informatie over de herstellingsdienst voor mijn verwarmingsinstallatie.

De herstellingsdienst kan je gebruiken wanneer jouw verwarmingsinstallatie niet meer werkt of wanneer je geen warm water meer hebt.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Kan ik beroep doen op mijn pechbijstandscontract wanneer ik een probleem heb met mijn verwarmingsinstallatie?

Indien je een pechbijstandscontract hebt dan dekt deze de herstelling van jouw verwarmingsinstallatie volgens de dekkingsvoorwaarden van het pechbijstandscontract.

Indien je geen pechbijstandscontract hebt dan worden de interventiekosten (werkuren, verplaatsing, vervangonderdelen) aangerekend. 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wie kan een beroep doen op de herstellingsdienst?

Je kan gebruik maken van de herstellingsdienst indien je een onderhoudscontract hebt met Engie (meer dan 30 dagen geleden afgesloten) of indien wij in het verleden jouw verwarmingsinstallatie geplaatst hebben.

Kan je geen gebruik maken van onze herstellingdienst? Wij raden jouw aan om de website Ajusto.be te bezoeken om jouw probleem op te lossen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat moet ik doen als mijn defect het gevolg is van een interventie die recent door Engie werd uitgevoerd?

Heb je recent een onderhoud, herstelling of vervanging van jouw verwarmingsinstallatie gehad en ondervind je nu een defect neem dan contact op met ons via het nummer: 078 35 33 34. Wij plannen indien nodig een nieuwe interventie in.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat moet ik doen als ik een probleem heb met mijn verwarmingsinstallatie?

Je kan ons 7/7 telefonisch bereiken op het nummer: 078 35 33 34 waar je een afspraak kan maken met één van onze gecertificeerde professionals.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat gebeurt er als mijn verwarmingsketel nog onder garantie valt?

Als jouw ketel nog onder garantie valt, neem dan contact op met het bedrijf dat jouw ketel heeft geïnstalleerd zodat je gebruik kan maken van de garantievoorwaarden.
 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe weet ik of mijn verwarmingsketel nog onder de garantie valt?

Elke nieuwe verwarmingsinstallatie heeft een wettelijke garantie van minimaal 2 jaar (1 jaar installatiegarantie en 1 jaar fabrieksinstallatie). In veel gevallen geeft de fabrikant een lagere garantie op specifieke onderdelen zoals bijvoorbeeld een primaire warmtewisselaar (meestal 5 jaar) of een compressor (meestal 10 jaar). Dit wordt vermeld op de factuur of in de algemene voorwaarden van je aankoopdocumenten.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Aan wie moet ik de plaatsing van zonnepanelen melden en hoe verloopt het daarna?

Plaatste je recent zonnepanelen? Na een geslaagde AREI-keuring wordt jouw installatie in dienst gezet. 
Je hoeft de plaatsing van jouw installatie niet aan ons te melden, wel aan je netbeheerder. Na dezelfde melding van jouw installateur aan je netbeheerder, brengt deze jouw leverancier op de hoogte. Raadpleeg voor meer informatie de website van je netbeheerder (Vlaanderen, Wallonië, Brussel).
Wanneer je klant bent bij ons, dan brengen wij de gegevens van jouw zonnepaneleninstallatie in ons systeem in. Woon je in Vlaanderen of Brussel, dan sturen wij jouw injectiecontract met een bevestiging van jouw prijzen (afname en injectie). De injectieprijs zal toegepast worden vanaf de begindatum en de beginmeterstand die de netbeheerder ons bezorgde.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik mijn productie en de injectie van mijn zonnepanelen opvolgen?

Je kan de productie van je zonnepanelen opvolgen via de app of de website van je omvormer. Elk merk omvormer heeft een app of een website waarmee dit kan. Je installateur kan je hier meer informatie over bezorgen.
Heb je een zonnepaneleninstallatie van Sungevity, dan kan je in de meeste gevallen jouw productie opvolgen via ‘My Sungevity’. Via dit monitoringsportaal zie je precies wat je panelen per uur opwekken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een smartphone, tablet of computer.


Dankzij ‘My Sungevity’ heb je:
•    Altijd en overal een actueel overzicht van je productie
•    Een veilige en stabiele GPRS-verbinding, conform de geldende privacy wetgeving
•    Zicht op je Sunsure garantie. Wek je minder op dan we voorspeld hebben? Dan betalen wij het verschil. Meten = weten!

Heb je een digitale meter en woon je in Vlaanderen, dan weet je precies hoeveel je zonnepanelen opleveren dankzij onze gratis ENGIE Smart app:
•    Bekijk je injectie en afname
•    Per uur, per dag, per maand, per jaar in kWh en euro volgens je contract
•    Controleer of je afrekening doorheen het jaar nog in lijn ligt met je maandelijkse betalingen


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Mijn energieproductie van mijn zonnepanelen is niet zichtbaar op mijn boxx.

Ga eerst na, in je elektriciteitskast/zekeringskast, of de sensor nog steeds hangt op de module die je PV-productie meet.

 • Sensor hangt nog: trek de stekker van de metermodule waaraan de sensor verbonden is uit het stopcontact gedurende 30 seconden en plaats de stekker terug in. Als het probleem nog niet opgelost is, contacteer ENGIE.
 • De sensor hangt niet meer: De houder plakt nog, maar de sensor is gevallen: klik gewoon de sensor terug in de houder
 • Noch de sensor noch de houder hangen nog: kleef de houder terug op de module die de PV-productie meet, met het gaatje net voor de LED-lamp van de module. Klik dan de sensor terug in de houder. Indien het niet lukt, contacteer ENGIE.

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Is mijn gebouw geschikt voor zonnepanelen?

Enkele basisvoorwaarden waar je dak aan moet voldoen:

 • Je hebt de juiste ruimte om de zonnepanelen te installeren: op een dak (niet op de grond) dat oostelijk, zuidelijk of westelijk georiënteerd is. Je dak heeft plek voor minstens 5 tot 6 panelen. (Een standaardpaneel is 172cm lang en 99 cm breed.)
 • Je dak is in goede staat: klassieke dakpannen mogen niet ouder zijn dan 50 jaar. Liggen er leien op je dak? Check dan of ze jonger zijn dan 20 jaar en of ze geen asbest bevatten. Ook op groene daken installeren wij geen zonnepanelen. Controleer tenslotte of je een onderdak hebt en of het in goede conditie is: het is droog en bevat geen asbest.
 • Je dak is (bijna) schaduwvrij: door de grote vraag naar zonnepanelen beschikken wij momenteel over producten die enkel geschikt zijn op zeer zonrijke daken.


Voldoe je aan deze basisvoorwaarden? Doe onze test om te zien of jouw dak aan alle andere eisen voldoet.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe lang moet ik wachten op de installatie van mijn zonnepanelen?

Zoals je waarschijnlijk al vernam in de media en eventueel ook tijdens de aankoop van je installatie zijn zonnepanelen en thuisbatterijen slachtoffer van hun eigen succes en zijn de beschikbare producten zeer schaars. De wachttijden lopen enorm op en we doen al het mogelijke om iedereen zo snel mogelijk te helpen.
Om jou op een transparante manier op de hoogte te houden van de laatste updates en eventuele vragen zo snel mogelijk te kunnen beantwoorden, kan je sinds kort onze nieuwe pagina op de website van Sungevity raadplegen. We zorgen voor een update telkens wanneer we meer nieuws hebben.
Heb je reeds zonnepanelen besteld bij Sungevity, dan moet je rekening houden met een wachttijd van 6 tot 9 maanden na jouw aankoop.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb zonnepanelen laten plaatsen. Moet ik overschakelen naar een enkelvoudig tarief?

Om op deze vraag te kunnen antwoorden, hebben we zicht nodig op je persoonlijke situatie.

Ik heb een terugdraaiende teller:

Dan hangt de beslissing af van de verhouding tussen je totale verbruik van elektriciteit overdag en ‘s nachts.

 • Een enkelvoudige meter is voordeliger als je ongeveer evenveel energie (dag- en nachtverbruik samengeteld) verbruikt als je zonnepanelen produceren. Ook meer produceren dan verbruiken is een goede reden om je enkelvoudige meter te behouden.
 • Als je (veel) meer energie verbruikt dan je zonnepanelen produceren, behoud je beter je dag- en nachtmeter. Je kan dan ’s avonds en in het weekend genieten van het nachttarief voor elektriciteit.


Heb je een terugdraaiende meter, dan moet de netbeheerder langskomen om je meter aan te passen. Je moet de netbeheerder contacteren om een afspraak hiervoor te maken. Raadpleeg voor meer informatie de website van je netbeheerder (Vlaanderen, Wallonië, Brussel).

Opgelet wel: van zodra je een wijziging vraagt, kom je bij de netbeheerder op de lijst terecht voor het plaatsen van een digitale meter. Bedenk op voorhand of je dit wenst vooraleer je je aanvraag indient. Want van zodra je een digitale meter hebt, zal je overschakelen naar het injectietarief en draait je teller niet meer terug.

Ik geniet van het injectietarief:

Indien je effectief al in het nieuwe systeem met injectietarief zit, dan is overschakelen naar een tweevoudig tarief een interessante optie. Op deze manier zal je minder gaan betalen voor je verbruik tijdens de avond, nacht en in het weekend. 

Ik heb een digitale meter:

Dan is overstappen van een enkelvoudig tarief naar een tweevoudig uurtarief (of omgekeerd) simpel: je netbeheerder kan dit vanop afstand doen en moet hiervoor niet bij jou langskomen of iets fysieks wijzigen aan je meter. Hiervoor wordt een administratieve vergoeding aangerekend. Deze aanpassing betekent niet dat je ENGIE contract moet wijzigen. Op je factuur wordt voor elke periode (dag/ nacht) de overeenkomstige energieprijs toegepast.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Waar vind ik meer informatie over het aanbod van zonnepanelen van ENGIE?

Wilt u meer informatie over het plaatsen van zonnepanelen? Zie de volgende pagina:


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat moet ik doen als ik energie wil delen?

Energiedelen is je teveel geproduceerde stroom, door je zonnepanelen, delen met jezelf (bijvoorbeeld je tweede verblijf) of met anderen.

Het voordeel voor jou als klant is dat je je overschot niet injecteert op het net tegen het lagere injectietarief maar dat je dit kan aftrekken van de afname op andere leveringsplaatsen.

Aan wat moet je voldoen om hier gebruik te kunnen van maken?

 • Alle leveringsplaatsen die energie zullen delen, moeten in Vlaanderen gelegen zijn.
 • Alle leveringsplaatsen moeten beschikken over een digitale meter.

Wil je een aanvraag doen om energie te delen?

Dit kan momenteel enkel in Vlaanderen en daar moet je je voor inschrijven op de website van Fluvius
Als leverancier kunnen wij niets doen. Als je je wilt aansluiten bij dit energiedeelsysteem worden wij hiervan geinformeerd door Fluvius. Je hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen.


Je wilt je slimme meter aanpassen naar meetregime 3 om energie te kunnen delen?

Vul een formulier in per leveringsadres.
Zodra Fluvius het meetregime heeft aangepast, sturen we je een tussentijdse factuur voor elektriciteit en dit tot aan de aanpassingsdatum.

Wil je enkel maandelijkse je afrekening ontvangen en wil je niet deelnemen aan energiedelen, dan vind je de informatie via deze link.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wil je je woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp?

Je wilt je woning duurzaam verwarmen en denkt daarbij aan een warmtepomp? Alle informatie kan je bekomen via onderstaande knop.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wil je een thuisbatterij om je zelf geproduceerde energie op te slaan?

Wil je meer van je zelf geproduceerde elektriciteit zelf gebruiken, dan is een thuisbatterij voor jou een oplossing. Wij informeren en adviseren je graag via ondertaaande knop.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wil je je sanitair water verwarmen met een warmtepompboiler?

Wil je alles te weten komen over hoe een warmtepompboiler je sanitair water verwarmt met respect voor het milieu? Dan kan je dit via onderstaande knop ontdekken.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil energie besparen. Hoe kan ik dat het beste doen?

Wij bieden gevarieerde en gedetailleerde oplossingen aan om je te helpen energie te besparen.
Op je online klantenzone hebben we een tool opgezet waarmee je je activiteitssector en de toepassingen die jou aanbelangen kunt selecteren. Zo ontdek je al onze adviezen om het energieverbruik van uw bedrijf te verminderen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe koppel en/of ontkoppel ik een metermodule?

Klik hier om de pdf met afbeeldingen te downloaden

1) Metermodule ontkoppelen

Ga op het scherm van boxx naar Menu > Instellingen > Energiemeting.
Druk op het potloodje naast Meetmodules. Je komt terecht in het scherm Meetmodules.
Druk op het vuilnisbakje naast de metermodule(s) die je wenst te ontkoppelen.
Druk eerst op Verwijderen onderaan het scherm en druk vervolgens het knopje op de metermodule een aantal keren kort in.
Indien je meerdere metermodules hebt, voer dit opnieuw uit voor alle metermodules zodat ze allemaal ontkoppeld zijn. 

2) Metermodule installeren/koppelen

De metermodule moet op zijn definitieve ligging hangen, vlakbij je energiemeters. Bevestig eerst de sensorkabels aan de metermodule en plaats de stekker van de metermodule in het stopcontact naast je energiemeter(s).
Indien je een repeater hebt, dient deze repeater eerst aan boxx gekoppeld te worden voordat je de metermodule koppelt.
Indien je meerdere metermodules hebt, koppel altijd eerst je metermodule voor aardgas.
Op het scherm van boxx, ga naar Menu > Instellingen > Energiemeting.
Druk op het potloodje naast Meetmodules.
In het scherm ‘Meetmodules’ zie je dat de metermodule niet geïnstalleerd is. Hier druk je op de + naast Meetmodule toevoegen.
In het scherm Meetmodule installeren druk je eerst op Koppelen. Vervolgens druk je een aantal keren het knopje op de metermodule in.
Een groen vinkje verschijnt wanneer je metermodule aan boxx gekoppeld is. Druk daarna op Gereed om verder te gaan
Zie je een uitroepteken? Dan is de draadloze verbinding tussen boxx en de plek waar de metermodule hangt niet goed. We adviseren dan de stappen onder Meetmodule installeren nogmaals uit te voeren en/of een Z-Wave repeater te gebruiken. De slimme stekkers kunnen als repeater dienen. Indien je een repeater moet plaatsen, is het belangrijk om eerst de repeater te plaatsen voordat je de metermodule met boxx koppelt.
Boxx zal dan de kwaliteit van de draadloze verbinding met de metermodule controleren. Druk op Controleren om de analyse te starten.
Daarna moet je de energie/energieën kiezen die door de metermodule(s) gemeten zal/zullen worden. Kies tussen Stroom, Gas, Zonne-energie en Water de energie of energieën die aangesloten zijn en gemeten worden door de desbetreffende metermodule. Je kan maximum 2 energieën per metermodule hebben. 

Om te weten hoeveel energieën op je metermodule je moet selecteren, tel gewoon hoeveel sensoren erop aangesloten zijn. Om te weten welke energieën op een metermodule aangesloten zijn, kijk gewoon op welke meters de sensoren van een metermodule geplaatst zijn.

OPGEPAST: indien je een slimme meter hebt, komen de verbruiksgegevens van elektriciteit en aardgas uit de P1-poort van je elektriciteitsmeter. Dus voor die 2 energieën zal je maar één metermodule met één aansluiting in de P1-poort. In dit geval zal je dus Stroom en Gas moeten selecteren voor de metermodule die op je slimme elektriciteitsmeter aangesloten is. 

Bij de volgende stap moet je de type aansluiting/verbinding selecteren voor al je energieën.

Gas:
Indien je een klassieke meter hebt, met een sensor erop ==> selecteer Analog sensoraansluiting.
Indien je een slimme meter hebt ==> Selecteer P1 sensor verbinding

Elektriciteit:
Indien je een klassieke meter hebt, met een sensor erop ==> Het hangt af van de type sensor die je hebt
Indien je een slimme meter hebt ==> Selecteer P1 sensor verbinding

Zonne-energie:
Er is maar één keuze mogelijk

Water:
Er is maar één keuze mogelijk
Om te beëindigen, klik op Opslaan rechts bovenaan.

Eens dat de betreffende metermodule aangesloten is, kom je terecht op een overzichtsscherm met al je metermodules en voor welke energie(ën) ze ingesteld zijn. Indien je meerdere metermodules hebt, herhaal de bovenstaande procedure voor je andere metermodules. Om een nieuwe metermodule toe te voegen, klik op de + en volg de instructie op het scherm.

Tenslotte, indien je een klassieke elektriciteits- en/of watermeter hebt, is er nog een finale stap: de C waarde invoeren. Deze stap is niet nodig indien je een slimme meter hebt.

C waarde voor elektriciteit:
Deze waarde is op je meter vermeld en duidt aan het aantal omwentelingen van de draaischijf per kWh. Deze waarde is gevolgd door de woorden tr/kWh, um/kWh, imp/kWh, rev/kWh...
Om te starten, klik op het potloodje naast de metermodule ingesteld voor elektriciteit.
Op het volgende scherm, zorg ervoor dat de optie "Draaischijf" is actief
Zoek dan voor de C waarde op je meter
Vul dan deze waarde in boxx, door te klikken op het potloodje naast Waarde

C waarde voor water:
Voor water staat de C waarde niet op je meter, maar hangt van je type meter af.
Om te beginnen, klik op het potloodje naast de metermodule ingesteld voor water.
Op het volgende scherm, klik op het potloodje naast Waarde om de juiste C waarde in te voeren
Je bent nu klaar, het is gedaan!


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik zie een zwart scherm. Wat moet ik doen?

 • Het scherm is uit, omdat boxx staat op “Weg” of “Slapen” ==> Raak het scherm aan. Het scherm gaat dan automatisch terug aan.
 • De stekker van de ketelmodule is niet verbonden met het stopcontact of de ketelmodule zelf ==> Zorg dat de stekker van de ketelmodule aangesloten is op een stopcontact en verbonden is met de ketelmodule zelf.
 • De cv-draden zijn niet goed verbonden aan de ketelmodule ==> Kom zeker niet aan de draden en contacteer ENGIE
 • Er is een softwarestoring ==> Reset boxx door het indrukken van de resetknop aan de onderkant van boxx. Je gegevens blijven bewaard.
 • Er staat geen stroom op het stopcontact van de stekker van de ketelmodule ==> Controleer met een ander apparaat of er stroom staat op je stopcontact van de stekker van de ketelmodule.

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Boxx geeft een error code. Wat moet ik doen?

boxx toont een foutmelding, met een error code. Er zijn 4 categorieën:

 1. A fouten zijn voor de verwarming
 2. B fouten zijn voor de metermodule
 3. C fouten zijn voor de sensor
 4. D fouten zijn voor de connectiviteit met het Internet

In de boxx handleiding vind je stap voor stap hulp om je probleem zelf op te lossen.

 

Categorie A

 • A01: probleem tussen boxx en de ketelmodule
 • A02: probleem tussen de ketelmodule en de ketel (enkel voor een OpenTherm aansluiting)

 

Categorie B

 • B00: er is geen metermodule met boxx gekoppeld
 • B01: geen aansluiting met een reeds gekoppelde metermodule
 • B02: geen aansluiting met een reeds gekoppelde module van een klem

 

Categorie C

 • C21: probleem met de analoge elektriciteit sensor
 • C210: probleem met de water sensor (analoog of Reed)
 • C22: probleem met elektriciteit uitlezing van een slimme meter
 • C23: probleem met de gecosense elektriciteit sensor
 • C24: probleem met de analoge aardgas sensor
 • C25: probleem met gas uitlezing van een slimme meter
 • C27: probleem met de analoge sensor van de Solar kit
 • C31: meeting probleem voor de klem voor elektriciteit

 

Categorie D

 • D01: probleem tussen boxx en de Internet router
 • D02: probleem tussen de router en het Internet
 • D03: aansluitingsprobleem met de Service Center

Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Wat kan ik doen bij een internetstoring op boxx?

Het kan voorkomen dat boxx geen internetverbinding heeft. Wat nu?

Klik eerst op Menu > Instellingen > Internet (in de linker kolom) > klik op het potloodje naast de lijn ‘Draadloos netwerk’.

1) De naam van het netwerk verschijnt niet in de beschikbare netwerklijst van boxx

 • Een verborgen netwerk wordt niet in de lijst met gevonden netwerken weergegeven, dit zal dus handmatig ingevoerd moeten worden. In plaats van de netwerknaam uit het lijstje ‘beschikbare draadloze netwerken’ te kiezen moet de optie ‘Verborgen netwerk’ op boxx gekozen worden.

Voer vervolgens de juiste naam in van het netwerk.

 • Wanneer er wel andere netwerken zichtbaar zijn maar niet het eigen thuisnetwerk kan het zijn dat de router op de 5.0 GHz-frequentie ingesteld staat. boxx zal dit netwerk niet herkennen. boxx kan alleen verbinding maken met 2,4GHz-wifinetwerken.
 • Ga ook na of het probleem aan je eigen WIFI router niet gelinkt is. Herstart het door de stekker uit het stopcontact gedurende 30 seconden te trekken. Check ook aan de hand van andere toestellen (smartphone, tablet of computer) dat je je netwerk kan zien, dat je tot je router kan verbinden en dat je op het Internet kan surfen.
 • Dit kan liggen aan de wifimodule van boxx. Vaak helpt een harde reset wanneer boxx geen netwerken ziet. Wanneer dit geen resultaat oplevert, probeer dan boxx op het Internet aan te sluiten via een hotspot op je smartphone (kijk in de handleiding van je smartphone om te weten hoe je moet dat doen). Lukt dit ook niet, dan kan het aan de wifimodule liggen. In dit geval zal er een installateur langs moeten komen om boxx te vervangen.

 

2) boxx heeft problemen met lange complexe wachtwoorden, WEP-encryptie of WPS-beveiliging

Bij een wachtwoord zoals dit "x8EklEp?u7iU$oE=ie5!#q0uMiUfrIa&" komt de wifiverbinding niet tot stand! Kies een eenvoudiger wachtwoord en vul deze in je router/modem in en dan in boxx. Let op, dit nieuwe wachtwoord moet vervolgens in alle bestaande toestellen die verbonden zijn met je wifinetwerk worden ingevuld!

boxx ondersteunt WEP encryptie voor wachtwoorden niet. Verander de encryptie van je wachtwoord naar WPA of WPA 2.

boxx ondersteunt evenmin de WPS-beveiliging van je modem. Je moet dus de WPS-beveiliging van je router/modem uitschakelen zodat boxx correct verbinding kan maken met je wifinetwerk.

 

3) Mijn router deelt geen IP-adressen uit

Helaas is het niet mogelijk om in boxx zelf een vast IP-adres in stellen. De enige oplossing is om DHCP in de router aan te zetten. Zie hiervoor de handleiding van de router.

 

4) Het wifisignaal is te zwak

Dit kan veroorzaakt worden door storing (interferentie) met de routers/modems van de buren, doordat deze op hetzelfde kanaal zitten.

Ondanks dat een router/modem je een keuze geeft uit 13 kanalen, zijn er echter maar 3 kanalen die naast elkaar kunnen bestaan zonder elkaar te beïnvloeden.

Dat zijn de kanalen 1 , 6 & 11.

Standaard staan alle routers/modems op kanaal 11, dus probeer eens of kanaal 6 of 1 een verbetering oplevert. Raadpleeg de handleiding van je router/modem om het kanaal aan te passen.

Er zijn ook apps te vinden voor de smartphone of laptop om de wifisignalen in je omgeving te meten.

Het signaal kan ook te zwak zijn als de afstand tussen je router/modem en je boxx te groot is of als het signaal verzwakt wordt door betonnen muren en/of vloeren. Een wifi repeater kan hier een oplossing bieden.

 

5) boxx krijgt geen connectie met het service center (status: verbonden met internet, niet verbonden met Service Center)

Twee dingen kunnen hier de oorzaak van zijn:

 • er is een storing in het Service Center.
 • er is een probleem met de firewall of de router. Dit is vaak uit te sluiten door via een hotspot verbinding te maken met boxx.

Zorg ook ervoor dat de poorten 13, 37, 123, 443 en 1037 op je router open zijn.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Hoe kan ik boxx resetten?

Het display of een van de componenten kunnen vastlopen en zal gereset moeten worden.

Resetten van boxx kan op 3 manieren:

1) Softwarematige reset

Je kan boxx op de veiligste manier resetten door de volgende opties te doorlopen. Druk op:

Menu - Instellingen - Software – boxx herstarten (druk op Herstart) - nogmaals Herstart

Boxx zal uit zichzelf herstarten. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

2) Resetknop

Is boxx vastgelopen, is het display vastgelopen of blijft het display zwart? Heeft de softwarematige reset niet gewerkt? Probeer dan een reset door het knopje onderaan het display rechts van het midden kort in te drukken.

3) Harde reset

Zijn de softwarematige reset en het drukken van het knop reset niet gelukt? Probeer dan een harde reset:

 • Haal eerst de stekker uit het stopcontact van de ketelmodule (die hangt naast je verwarmingsketel).
 • Hou de stekker op zijn minst voor 30 seconden uit het stopcontact.
 • Wanneer de 30 seconden zijn verstreken, sluit je de stekker aan van de ketelmodule.

Als alle handelingen goed zijn doorlopen, zal boxx weer uit zichzelf gaan opstarten. Dit duurt meerdere minuten.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Boxx wordt niet meer verkocht, wat betekent dit voor mij?

Vanaf 1 oktober 2022 installeren we geen boxx meer. 
ENGIE zal wel de boxx- en app-software blijven ondersteunen en bijwerken.
Wij zullen je  blijven helpen bij eventuele vragen of het oplossen van problemen.

Voor een verzoek tot reparatie van je defecte hardware, kan je nog steeds met ons contact opnemen, zolang deze nog onder garantie valt.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil de Smart app downloaden. Waar vind ik meer info?

Gebruik je de Smart app nog niet en wens je alles te weten komen over het gebruik van de Smart app?
Dan kan je dit via deze link ontdekken.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik heb de Smart app reeds gedownload en heb een vraag over het gebruik van de Smart app.

Gebruik je de Smart app al, maar heb je een vraag of een probleem? Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback
Ik wil informatie over elektrische voertuigen.

Wilt u alles weten over ons aanbod op het gebied van elektrische mobiliteit en laadoplossingen? Je vind alle informatie door op onderstaande knop te klikken.

 


Was dit een antwoord op je vraag?
Ja Neen
Bedankt voor je feedback

Ma-Vr: 8u00 - 19u45

Za: 9u00 - 12u45

**Zonaal tarief


*Voor kwaliteitsverbetering wordt dit gesprek met de ENGIE klantendienst opgenomen. Meer informatie vind je in ons Privacybeleid.