Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Uw Groenestroomcertificaten verkopen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

groenestroomcertificaat electrabel

U beschikt vandaag over één of meerdere groenestroom- of warmtekrachtinstallaties gesitueerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Zoals u wellicht weet, hebt u voor deze energieproductie recht op groenestroomcertificaten die u mag verkopen.

Wij bieden u aan om de groenestroomcertificaten, die zich reeds op uw rekening bij Brugel bevinden, aan te kopen aan 95€ per groenestroomcertificaat.

Verder gaan met de verkoop

Wat zijn de voorwaarden van de aankoop van uw certificaten?

Ons aanbod betreft de aankoop van de groenestroomcertificaten die u door de regulator van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, d.i. Brugel, werden toegekend, voor de productie van een groenestroominstallatie met een geïnstalleerd vermogen van maximum 50 kWp of voor een warmtekrachtinstallatie die maximum 300 groenestroomcertificaten per jaar genereert en gelegen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De groenestroomcertificaten moeten reeds beschikbaar zijn op uw Brugel rekening bij de aanvaarding van deze offerte. Deze offerte geldt dus niet voor certificaten die u in de toekomst zal ontvangen.

Aankoopprijs van de overgedragen groenestroomcertificaten

Wij verbinden ons er toe de groenestroomcertificaten die zich reeds op uw rekening bij Brugel bevinden (max. 300) aan te kopen aan 95 € per groenestroomcertificaat.

Deze prijs is gegarandeerd op voorwaarde dat u de verkoopstransactie aanvraagt bij Brugel binnen de 14 kalenderdagen volgend op de online aanvaarding van ons aanbod. U kunt dit doen via het extranet van Brugel ofwel via de verzending van het verkoopsformulier voor groenestroomcertificaten naar Brugel.

Brugel zal vervolgens de betreffende groenestroomcertificaten overschrijven van uw rekening naar onze rekening met nummer 34C000003O.

In geval dat de termijn niet wordt gerespecteerd, behouden wij het recht om de prijs aan te passen of de aankoop van de certificaten te weigeren in functie van de evolutie van de markt voor groenestroomcertificaten.

Betalingsmodaliteiten

 • Indien u niet btw-plichtig bent:

  Wij zullen de betaling van de groenestroomcertificaten uitvoeren nadat wij van Brugel bevestiging hebben ontvangen dat uw groenestroomcertificaten op onze rekening werden geregistreerd.

  De betaling vindt plaats uiterlijk op de laatste werkdag van de maand volgend op deze bevestiging van registratie.

 • Indien u btw-plichtig bent:

  Wij zullen de betaling van de groenestroomcertificaten uitvoeren na ontvangst van:

  • De bevestiging door Brugel van registratie van uw groenestroomcertificaten op onze rekening.
  • Uw factuur, die wordt verstuurd na overschrijving van de groenestroomcertificaten.

  De betalingstermijn van de factuur is 30 dagen na ontvangst van de factuur. De overdracht van groenestroomcertificaten is onderworpen aan 21% btw.

  Uw factuur moet per post naar ENGIE worden gestuurd op volgend adres:

  • Electrabel NV
   Postbus 10105
   B-2600 Berchem 2

  Volgende elementen moeten verplicht op uw factuur worden vermeld:

  • Referentie: 457CV
  • Aantal groenestroomcertificaten en eenheidsprijs van 95€
  • Btw-nummer Electrabel: btw BE 403.170.701

Contact

Voor verdere vragen of indien u een offerte wenst voor een installatie die niet aan bovengenoemde voorwaarden voldoet, gelieve ons te contacteren via green-brusselscertificates.electrabel@engie.com.

Voor vragen in verband met de validatie van uw verkooptransacties door Brugel of over het doorgeven van uw meterstand, adviseren wij u om rechtstreeks contact op te nemen met Brugel.

Verder gaan met de verkoop