Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Uw Groenestroomcertificaten verkopen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

U beschikt vandaag over één of meerdere groene stroom- of warmtekrachtinstallaties gesitueerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Zoals u wellicht weet, hebt u voor deze energieproductie recht op groene stroomcertificaten die u mag verkopen.

euro-fwd

ENGIE biedt u aan om de groene stroomcertificaten, die zich reeds op uw rekening bij Brugel bevinden, aan te kopen aan 65 per groene stroomcertificaat.

Verder gaan met de verkoop

Wat zijn de voorwaarden van de aankoop van uw certificaten?

vakman electrabel
   

Ons aanbod betreft de aankoop van de groene stroomcertificaten die u door de regulator van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, d.i. Brugel, werden toegekend, voor de productie van een groene stroominstallatie met een geïnstalleerd vermogen van maximum 50 kWp of voor een warmtekrachtinstallatie die maximum 300 groene stroomcertificaten per jaar genereert en gelegen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De groene stroomcertificaten moeten reeds beschikbaar zijn op uw Brugel rekening bij de aanvaarding van deze offerte. Deze offerte geldt dus niet voor certificaten die u in de toekomst zal ontvangen.

Aankoopprijs van de overgedragen groenestroomcertificaten

vakman electrabel

Wij verbinden ons er toe de groene stroomcertificaten aan te kopen aan 65€ per groene stroomcertificaat.

   

Deze prijs is gegarandeerd op voorwaarde dat u het aantal groene stroomcertificaten ,dat u ons wilt verkopen, binnen 14 kalenderdagen na uw online aanvaarding van ons aanbod overdraagt via het Brugel platform. Bovendien is het noodzakelijk dat u tijdens uw overdracht dezelfde prijs vermeldt via het Brugel platform, namelijk 65per certificaat.

De overdracht van uw groene stroomcertificaten aan Brugel kan gedaan worden via het extranet van Brugel of door het verkoopformulier voor groene stroomcertificaten te versturen dat beschikbaar is op hun website. U vindt dit formulier al ingevuld met onze gegevens op volgende link.

   

Via deze transactie, zal Brugel de betreffende groene stroomcertificaten overschrijven van uw rekening naar onze rekening met nummer 34C000003O.

   

Na 14 dagen, behouden wij het recht om de prijs aan te passen of de aankoop van de certificaten te weigeren in functie van de evolutie van de markt voor groene stroomcertificaten.

Uw certificaten verkopen in 
4 stappen

1

Vul de gevraagde informatie in het verkoopsformulier en bevestig de verkoop.

2

U ontvangt van ons een bevestigingsmail.

3

U initieert de transactie via het Brugel-extranet of via de verzending naar Brugel van het transactieformulier binnen de 14 kalenderdagen na acceptatie van ons aanbod.

Na 14 dagen behoudt ENGIE het recht om de prijs aan te passen of de aankoop van overdragen certificaten te weigeren volgens de evolutie van de marktprijzen voor groene stroomcertificaten.

4

De betaling van de groene stroomcertificaten vindt plaats volgens de Algemene Voorwaarden.

Betalingsmodaliteiten

Indien u niet btw-plichtig bent:

ENGIE zal de betaling van de groene stroomcertificaten uitvoeren nadat wij van Brugel bevestiging hebben ontvangen dat uw groene stroomcertificaten op onze rekening 34C000003O werden geregistreerd.

De betaling vindt plaats uiterlijk op de laatste werkdag van de maand volgend op deze bevestiging van registratie.

Voorbeeld: ik heb mijn groene stroomcertificaten op 15 juli 2019 verkocht aan ENGIE, ik ontvang de betaling van mijn verkoop uiterlijk op 31 augustus 2019.

Indien u btw-plichtig bent:

Wij zullen de betaling van de groene stroomcertificaten uitvoeren na ontvangst van:

De bevestiging van Brugel van de overschrijving van uw certificaten naar de rekening van ENGIE.

Uw factuur, die wordt verstuurd na de overschrijving aan ENGIE van de groene stroomcertificaten.

Uw factuur kan per post of via mail naar ENGIE worden gestuurd op volgend adres:

> Factuur via mail
Om een snelle verwerking van uw factuur te garanderen, kan u uw factuur per e-mail, in PDF formaat, doorsturen naar volgend e-mail adres: pdf.apbe.electrabel@engie.com
Belangrijk: 1 factuur = 1 PDF
> Factuur per post

ENGIE – Groenestroomcertificaten
Simón Bolívarlaan 36
1000 Brussel

Volgende elementen moeten verplicht op uw factuur worden vermeld:

Referentie: 457CV

Aantal groenestroomcertificaten en eenheidsprijs van 65€

Btw-nummer Electrabel: BTW BE 403.170.701

De overdracht van groene stroomcertificaten is onderworpen aan 21% BTW. De betalingstermijn van de factuur is 30 dagen na ontvangst van de factuur.

element-info

Wenst u meer informatie?

Voor verdere vragen of indien u een offerte wenst voor een installatie die niet aan bovengenoemde voorwaarden voldoet, gelieve ons te contacteren
via e-mail.

Voor vragen in verband met de validatie van uw verkooptransacties door Brugel of over het doorgeven van uw meterstand, adviseren wij u om rechtstreeks contact op te nemen met Brugel.

Verder gaan met de verkoop

Heb je een vraag?

Misschien staat het antwoord hier al tussen.

Heb ik mijn contract correct geregistreerd en hoe weet ik dat het gelukt is?

arrow-right

Wij bevestigen de registratie van het contract steeds met een bevestingingsmail. Dit is het bewijs dat de registratie gelukt is.


Ik heb enige tijd geleden mijn contract afgesloten, maar nog geen betaling ontvangen. Hoe komt dit?

arrow-right

Vooraleer een betaling te doen controleren we of de certificaten naar de rekening van ENGIE zijn getransfereerd. Heb je dit nog niet gedaan? Ga dan naar de website van de SPW of BRUGEL en maak de certificaten over op onze rekening op naam van Electrabel (voor Wallonië : 33X000004V - SPW, voor Brussel 34C000003O - BRUGEL).


Ik heb mijn groenestroomcertificaten overgemaakt naar de Electrabel account, maar nog geen betaling ontvangen. Hoe komt dit?

arrow-right

Naast de transfer van de certificaten is het ook nodig dat je een contract tekent en registreert via onze website. Bij een succesvolle registratie krijg je een bevestigingsmail.


Hoe lang kan het duren voor ik de betaling ontvang?

arrow-right

Eenmaal je dossier volledig is (contract afgesloten + certificaten overgemaakt op onze account) zal de betaling uitgevoerd worden op de laatste dag van de maand volgend op de maand waarin je dossier werd vervolledigd. (vb: Je dossier is vervolledigd op 2 april, de uitbetaling zal ten laatste op 31 mei gebeuren)