Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

De Smart App maakt geld besparen makkelijk

Overal jouw energie bij de hand. Altijd goed bezig!

Weten hoeveel je verbruikt. Snelle check of in detail. In euro of kWh.
Het hele jaar door inzicht in je verwachte jaarafrekening.
Voorschot aanpassen? Facturen betalen? Dat doe je in 1 klik.

Surf je vanop je desktop?
Scan de QR-code
met je smartphone en volg de link naar de app store.

download-gratis-smart-app-ENGIE
detailgrafieken-verbruik-injectie-digitale-meter-smart-app

Weet precies hoeveel je verbruikt

Inzicht in je maand -en dagverbruik is er voor iedereen. Liever gerichter advies op maat? Dat kan ook!

  • Heb je een digitale meter? Je krijgt inzicht tot op het uur en geeft daarvoor je toestemming aan de netwerkbeheerder. Real time inzicht tot op de minuut kan via Smart Live.
  • Nog geen digitale meter? Je krijgt meer detail door regelmatig je meterstanden in te geven in de app.

Ken je verbruik in piek- en daluren, in zowel kWh, euro als CO2.

Zonnepanelen? Dan weet je ook hoeveel elektriciteit je injecteert*.

*enkel voor klanten met digitale meter

Ik wil mijn verbruik zien
controle-factuur-smart-app

Geen verrassingen op je jaarafrekening

Het hele jaar door inzicht in je verwachte jaarafrekening en je kosten onder controle.

Automatische berekening op basis van je energietarief, huidige verbruik en inschatting van je toekomstige verbruik.

Proactief advies via een notificatie om je voorschot aan te passen zodra het te veel afwijkt van je verbruik.

Extra plus? Je factuur betalen doe je al in 1 klik!

Ik wil mijn jaarafrekening opvolgen
voorschoot-annpassen-smart-app

Niemand betaalt graag te veel of te weinig voorschotten. Daarom geeft de app jou proactief advies om je voorschot aan te passen wanneer het niet meer in lijn ligt met de realiteit. Zo vermijd je verrassingen bij je jaarafrekening.

De app herberekent je voorschot twee keer per maand op basis van je werkelijke verbruik, het nog te verwachten verbruik, je energietarief bij ENGIE en de evolutie van de marktprijs.

Verlaag of verhoog je best je voorschot, dan krijg je een melding in de app.

​Je past je voorschot rechtstreeks in de app aan.

ik wil proactief advies

In de Smart App wordt de informatie van je digitale meter één keer per dag doorgestuurd naar de Smart App. Met Smart Live is er geen vertraging en zijn je data volledig live. Zo speel je onmiddellijk in op wat je ziet in de app en ga je hoge verbruikspieken en -kosten tegen.

Hoe werkt het?
Smart Live werkt via een klein apparaatje, een dongle, dat je verbindt met de P1-poort van je digitale meter. De dongle stuurt je gegevens via je wifi-netwerk automatisch door naar de app.

Bestellen kan rechtstreeks via je startscherm in de app. Een abonnement kost €3,5 per maand, de dongle is daarbij inclusief en krijg je thuis opgestuurd.

check and save

Liever geen app? Volg je verbruik en je voorschot op met de Energy Monitor

Geef regelmatig je meterstanden in via de webtool in je klantenzone. Zo krijg je ook een goed zicht op je verbruik en ontvang je advies om je voorschot aan te passen.

Ontdek de Energy Monitor

Heb je een vraag over de Smart App?

Hier vind je het antwoord.

Wie kan de app gebruiken?

arrow-right
Alle ENGIE klanten met minimaal één actief energiecontract kunnen de app gebruiken.

Houdt de app rekening met mijn huidige energietarief bij ENGIE?

arrow-right
Alle bedragen in euro in de app worden berekend op basis van jouw energietarief bij ENGIE. Je hebt dus op elk moment een realistisch en up-to-date zicht op je factuur en je verbruik.

Is de Smart App een betalende service?

arrow-right
ENGIE wil zijn klanten helpen om slimmer om te gaan met hun energieverbruik en zo te besparen op hun energie. De Smart App is daarbij een goed hulpmiddel. We bieden de service dan ook gratis aan. Heb je een digitale meter en wil je je verbruik live opvolgen met Smart Live? Dan betaal je 3,5 €/maand.

Hoe kan ik mijn verbruik opvolgen en het actueel houden?

arrow-right

Dat is heel eenvoudig: voer nieuwe manuele meterstanden in. We zullen je verbruik updaten en krijg je het recentste inzicht in je verbruik en kosten.

Heb je een digitale meter? Naast manuele meterstanden, kan je ook meer gedetailleerde gegevens in de app op een automatische manier krijgen:

1. Maandelijkse verbruiken: indien je distributienetbeheerder je maandelijkse verbruiken naar ons stuurt, zullen we het automatisch in de Smart App toevoegen. Beschikbaar voor sommige klanten, nog niet beschikbaar voor anderen… Dit hangt volledig van je distributienetbeheerder af en je kan het ook niet activeren (of deactiveren).

2. Dagelijkse update: voor het ogenblik enkel mogelijk bij de distributienetbeheerder Fluvius, andere distributienetbeheerders bieden het niet aan. Het gaat om informatieve kwartierwaarden: die worden enkel bezorgd door je distributienetbeheerder om je verbruik op te volgen, niet voor de facturatie van je energie. De verbruiksgegevens van een bepaalde dag worden door Fluvius met minimum één dag en maximum 3 dagen vertraging naar ENGIE gestuurd. Om die verbruiksgegevens in de app automatisch te krijgen, moet je je toestemming aan Fluvius geven.

3. Dagelijks verbruik: voor het ogenblik enkel mogelijk in Vlaanderen voor elektriciteit. Het gaat om officiële kwartierwaarden: die worden bezorgd door je distributienetbeheerder voor de facturatie van je energie (bijv. met een Dynamic contract of als je de productie van je zonnepanelen met anderen deelt). De verbruiksgegevens van een bepaalde dag worden door Fluvius met één dag vertraging naar ENGIE gestuurd. Die officiële kwartierwaarden voor de facturatie worden ook zichtbaar in de Smart App om je elektriciteitsverbruik op te volgen. Om die verbruiksgegevens in de app automatisch te krijgen, moet je ‘meetregime 3’ aan ENGIE aanvragen.

4. Smart Live: beschikbaar voor alle klanten met een digitale elektriciteitsmeter. Dankzij de betalende service Smart Live hoef je je geen zorgen meer over het opvolgen van je verbruik te maken: het gebeurt live. Geen manuele meterstanden meer en je moet niet meer wachten op je distributienetbeheerder: je krijgt onmiddellijk inzicht in je verbruik. Je kan eenvoudig Smart Live bestellen in de Smart App via de groene Smart Live-tegel op je thuisscherm.


Hoe kan ik Smart Live bestellen?

arrow-right
Smart Live kan enkel via de Smart App besteld worden, op voorwaarde dat je een digitale meter hebt. Na activatie van de app, zie je op het startscherm een groene tegel om Smart Live te bestellen.

Wat heb ik nodig om Smart Live te kunnen gebruiken?

arrow-right
Eerst en vooral heb je de Smart App en een digitale meter nodig. Verder moet je de gebruikerspoort van je digitale meter openen en je dongle aansluiten op je meter, zodat de dongle je verbruik rechtstreeks kan aflezen. Om je gegevens in de Smart App te krijgen, moet je de dongle verbinden met je WiFi-netwerk. Een sterk WiFi-signaal bij je meter is dus ook nodig.

De gratis Smart App in 3 stappen

Ben je elektriciteitsklant bij ENGIE, woon je in Vlaanderen en heb je een digitale meter?
Dan kan je meteen starten met de Smart App:

1

Download de Smart App 

Download de Smart App via de App Store of Google Play.

2

Activeer de app

Log in met de login van je klantenzone. Die vind je terug op elke factuur. Volg alle stappen in de app.

3

Geef ENGIE toestemming

Je kan je verbruik in de Smart App alleen opvolgen nadat je je toestemming hebt gegeven bij Fluvius voor het delen van je verbruiksgegevens met ENGIE. Je kan je toestemming op ieder moment intrekken. Hulp nodig nodig bij het geven van je toestemming? Raadpleeg ons stappenplan.

 

Nog meer weten