Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

ENGIE zonnepanelen en thuisbatterijen, de slimme investering voor je budget en het klimaat

Ik wil een offerte
centjes geld besparen electrabel

Je hebt een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 2000kWh of verwacht dat je verbruik binnenkort zal stijgen door bijvoorbeeld een elektrische wagen. Ken je je verbruik niet? Je vindt het op je laatste jaarafrekening!

Je hebt de juiste ruimte om de zonnepanelen te installeren: op een dak (niet op de grond) dat oostelijk, zuidelijk of westelijk georiënteerd is. Je dak heeft plek voor minstens 5 tot 6 panelen. (Een standaardpaneel is 172cm lang en 99 cm breed.)

Je dak is in goede staat: klassieke dakpannen mogen niet ouder zijn dan 50 jaar. Liggen er leien op je dak? Check dan of ze jonger zijn dan 20 jaar en of ze geen asbest bevatten. Ook op groene daken installeren wij geen zonnepanelen. Controleer tenslotte of je een onderdak hebt en of het in goede conditie is: het is droog en bevat geen asbest.

Je dak is (bijna) schaduwvrij: door de grote vraag naar zonnepanelen beschikken wij momenteel over producten die enkel geschikt zijn op zeer zonrijke daken.

Unieke ENGIE garanties in België

Garanties tot 25 jaar! Wij geven je garanties op je zonnepanelen, het vermogen van je panelen, je omvormer en je opbrengsten.

 

Meer info

Zonnepanelen met een thuisbatterij

Dankzij je thuisbatterij geniet je nog meer van je groene energie.

 

Meer info

Unieke subsidies in Vlaanderen

Dankzij subsidies van het Vlaams Gewest kan je
tot
375€ besparen bij de aankoop van zonnepanelen.

 

Meer info

Betaal in 1 keer of op afbetaling*

Betaal je installatie op jouw ritme. Je kan ervoor kiezen je zonnepanelen in 1 keer of per maand af te betalen.

 

 

Meer info

 

Hoe kiezen we samen
de beste zonnepanelen met thuisbatterij voor jou?

1

Offerte-aanvraag

Vraag je offerte voor zonnepanelen met thuisbatterij online aan.

2

Verkennend telefoongesprek

Onze Sungevity experten bellen je op om je noden en verwachtingen te bespreken.

3

Satellietbeelden

Aan de hand van satellietbeelden van je dak, je precieze dakoppervlakte, de hellingsgraad van je dak, het aantal schaduwuren, enz. maken wij je offerte.

4

Samen overlopen we je op maat gemaakte offerte

Tijdens dit gesprek overlopen we samen de technische informatie, het kostenplaatje, de garanties en beantwoorden we graag al je vragen.

5

Onze expert komt bij jou langs

Na aanvaarding van je voorstel komt onze expert bij jou thuis voor een grondige keuring. Zo nemen we je dak, je onderdak, je kabeltraject, enz. onder de loep.

6

Plaatsing van je zonnepanelen met thuisbatterij

Onze experts komen je zonnepanelen (en thuisbatterij) zorgvuldig plaatsen.

7

Woon je in Vlaanderen of Brussel?

Haal onmiddellijk het meeste uit je zonnepanelen door een injectiecontract af te sluiten. ENGIE biedt je één van de beste vaste injectietarieven in België.

Gratis e-book vol energietips

Lees alle tips over eigen stroom opwekken, premies ontvangen en de gepaste zonnepanelen kiezen.

Download je e-book
Bekijk enkele blogartikels

Heb je een vraag?

Misschien staat je antwoord hier al tussen

Kan ik zonnepanelen bestellen bij ENGIE als ik geen energieklant ben?

Je hoeft geen klant te zijn om bij ons zonnepanelen te bestellen. We raden je wel aan om je huidige energieprijs te vergelijken met onze prijzen. Als je dat wenst kan je op elk moment overstappen van je huidige leverancier naar ENGIE.


Hoe maken jullie de dakanalyse?

Een expert gebruikt satellietbeelden en luchtfoto’s om je dak vanop afstand te bekijken. Hij analyseert je dak en bekijkt wat de mogelijkheden zijn op basis van de hellingshoek en oriëntatie van je dak, mogelijke obstakels en schaduw en je elektriciteitsverbruik.

Wat bij een nieuwbouwwoning?

Voor een nieuw te bouwen of recent gebouwde woning zijn er meestal nog geen satellietbeelden beschikbaar. In dit geval kan je meteen een offerte aanvragen. Onze experts vragen dan de plannen van je woning.


Wat is de relatie tussen Sungevity en ENGIE?

Je zal gecontacteerd worden door Sungevity. Sungevity maakt deel uit van de ENGIE-groep en heeft jarenlange ervaring op het vlak van zonnepanelen. 

De digitale meter en zonnepanelen: wat verandert er praktisch gezien?

Mijn zonnepanelen werden voor 2021 geplaats en ze komen mijn meter vervangen, wat gebeurt er met het ‘saldo’ aan injectie dat ik opgebouwd heb? Is de compensatie op jaarbasis gegarandeerd?

Ja, hiermee wordt rekening gehouden. Bij het weghalen van je oude meter wordt de eindindex van de oude meter opgenomen en deze zullen op jaarbasis worden verrekend met de nieuwe data die we doorkrijgen van de digitale meter.

Kan ik met de digitale meter ook de productie van mijn zonnepanelen aflezen?

De digitale meter zal enkel de afname van het net en de injectie in het net registreren. De productie van de zonnepanelen wordt niet geregistreerd.

Praktisch: hoeveel plaats neemt de meter in en is er elektriciteit voor nodig?

De slimme meter wordt in een standaard meterkast geplaatst: 25cm breed, 60cm hoog. Als je huidige kast aan de afmetingen voldoet, dan kan de huidige meterkast gebruikt worden. Als dat niet het geval is, dan zullen de techniekers van Fluvius een nieuwe kast plaatsen. Zij hebben altijd het nodige materiaal bij, dus hoef je daarvoor zelf niets te voorzien.

De meters werken op een batterij, er is geen stopcontact nodig. Als je dan eens een panne hebt, dan blijft de meter actief.

Kan ik de plaatsing van een digitale meter weigeren?

Fluvius heeft met de Vlaamse Overheid afgesproken dat prosumenten tot  1 januari 2025 een digitale meter kunnen weigeren. Dit geldt echter niet voor nieuwe prosumenten en prosumenten die reeds 15 jaar van hun terugdraaiende teller hebben genoten.

Ontvang ik een vergoeding voor het installeren van een digitale meter?

Wanneer je zelf vervroegd je digitale meter aanvraagt in Vlaanderen, zal je in eerste instantie de plaatsing en de indienststelling (88€ incl. btw in 2021) zelf moeten betalen. Hiervoor krijg je vanaf 1 april 2021 een additionele premie 100€ van de Vlaamse Regering.

Ik heb nog geen digitale meter, bij wie moet ik hiervoor zijn?

De digitale meters worden sinds juli 2019 geleidelijk overal in Vlaanderen geplaatst of vervangen door netbeheerder Fluvius.

Je kan via de website van Fluvius zelf bekijken wanneer je je digitale meter krijgt. Je hebt de EAN-code van je huidige elektriciteitsmeter nodig om de planning te bekijken.

Als je nog geen digitale meter hebt en je al een batterij wil plaatsen, dan wordt de plaatsing van je digitale meter terugbetaald via een verhoging van de premie voor thuisbatterijen.


Hoe kan je de installatie van jouw zonnepanelen veilig voorbereiden?

Zonnepanelen op het dak van een woning installeren houdt een aantal risico’s in voor de technici. Ze moeten immers op een (grote) hoogte werken en met elektrische stroom omgaan. De installateurs van ENGIE zijn ervaren en grondig opgeleid. Ze weten hoe ze alle veiligheidsregels moeten naleven. Om een veilige installatie te garanderen, zijn hier enkele regels waarmee jij je steentje kan bijdragen: 

De plaats van installatie moet toegankelijk, schoon en netjes zijn

Een parkeerplaats is essentieel. Vraag jouw installateur hoeveel ruimte hij nodig heeft

Controleer of de ruimte rond jouw zekeringkast netjes is, zodat de installateur meteen aan de slag kan

Ook de ruimte voor de kabels en de plaats van de omvormer(s) en/of de thuisbatterij moet vrij en toegankelijk zijn

Beschik je over het ééndraadschema van je elektrische installatie? Hou het dan bij de hand!

Zorg dat niemand het werkgebied betreedt tijdens de installatie

Wil je meer weten? Lees onze blogartikel met al onze tips.


LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Voorbeeld voor: lening op afbetaling van 7.000,00 € terugbetaalbaar in 42 maandaflossingen van 178,32 € aan een Jaarlijks Kostenpercentage van 3,89% (vaste actuariële debetrentevoet van 3,89%) hetzij een totaal terug te betalen bedrag van 7.489,44 €. Contante prijs 7.000,00 €.

* Voorwaarden op 10/08/2023 en onderhevig aan veranderingen

Voor een ontleend bedrag van minimum 200€. De wettelijke maximale terugbetalingstermijn is afhankelijk van het ontleende bedrag maar zal nooit minder zijn dan 12 maanden en nooit meer dan 60 maanden. Voorstel voorbehouden aan particulieren. Onder voorbehoud van de aanvaarding van het dossier door de kredietgever: Beobank NV/SA, Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel, BTW BE 0401.517.147 RPR Brussel, IBAN: BE77 9545 4622 6142. V.U., Kredietbemiddelaar, Agent in een nevenfunctie: Electrabel nv, Simón Bolívarlaan 36, 1000 Brussel, BTW BE 0403.170.701 RPR Brussel, IBAN: BE46 0003 2544 8336. Kredietbemiddelaar, Agent in een nevenfunctie: Sungevity Belgium BVBA, Quellinstraat 49, 2018 Antwerpen, BTW BE 0659.680.172 RPR Antwerpen, IBAN BE 88 7194 0012 5841