Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Veelgestelde vragen over verwarmingsketel onderhoud

Ben ik verplicht om mijn verwarming te onderhouden en te keuren?

Ja, elke verwarmingsinstallatie moet wettelijk jaarlijks (stookolie) of 2-jaarlijks (aardgas) onderhouden en gekeurd worden. Ook nieuwe installaties moeten gekeurd worden.

 

Bij Engie kan je terecht voor het onderhoud van je verwarmingsketel. Onze onderhoudsdienst zorgt ervoor dat je ketel tip top in orde is. Wens je hier meer informatie over? Raadpleeg dan volgende pagina:

 

https://www.engie.be/nl/professionals/herstelling-onderhoud/onderhoud-verwarmingsketel/


Wat is de looptijd van mijn onderhoudscontract?

Het onderhoudscontract wordt gestart voor één jaar en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Wij bellen je zelf op om het volgende onderhoud van jouw verwarmingsketel in te plannen.

 

Elke partij kan het contract op elk tijdstip schriftelijk beëindigen mits een opzegtermijn van één maand.


Ik ga verhuizen, wat gebeurt er met mijn onderhoudscontract?

Wanneer u ons meedeelt dat u verhuist, zullen wij het contract op uw oude adres opzeggen. Wij maken een nieuw contract aan op uw nieuwe adres.

 

Voor het contract op je oude adres maken we een afrekening:

 

- Indien je je onderhoud al gehad hebt wordt het resterend bedrag eenmalig afgerekend.

- Indien je nog geen onderhoud gehad hebt betalen we je de maandelijkse bedragen die je al gestort had terug.

 

Als u een verhuis wil melden, kan u dat doen via deze link: verhuizen

 

 


Hoe maak ik een afspraak voor het onderhoud van mijn ketel?

Onze partner zal je per mail of telefonisch contacteren om een datum en tijdstip voor het onderhoud voor te stellen. Als dit voorstel je niet past, kan je dit steeds aanpassen.

 

Je kan de gewenste maand van het onderhoud vinden in je klantenzone op volgende link https://www.engie.be/nl/professionals/customer-area/situatie-wijzigt/heating/

 

 

Je kan deze aanpassen door op "Wijzigen" te klikken.

 


Waar vind ik informatie over mijn onderhoudscontract?

Op je klantenzone. Na het inloggen kun je volgende pagina raadplegen: Je gegevens van de ketel.

 

Hier vind je alle informatie over je onderhoudscontract zoals: de startdatum van het contract, voorgestelde maand voor het volgende ketelonderhoud of de datum van het onderhoud en de betreffende documenten.

 

Op deze pagina kan je ook de gegevens van je ketel raadplegen: merk en bouwjaar. Indien deze gegevens niet correct of nog niet in ons bezit zijn, kan je deze zelf aanvullen (deze gegevens staan vermeld op uw ketel). De gegevens van uw cv-ketel hebben wij nodig om het onderhoud correct uit te kunnen voeren.


Hoe kan ik de datum van mijn onderhoud controleren of wijzigen?

Je kan alle informatie over de planning van je onderhoud terug vinden in je klantenzone door in te loggen op volgende pagina: Je gegevens van de ketel.

 

Daar vind je de geplande datum van je volgende onderhoud terug. Je kan deze aanpassen door op "Wijzigen" te klikken en dit tot 24 uur voor de geplande datum.

 

Als je afspraak nog niet is vastgelegd, vind je op deze pagina de voorgestelde maand van je volgende ketelonderhoud. Je kunt deze ook aanpassen door op "Wijzigen" te klikken.


Waar kan ik de documenten van mijn reeds gevoerde onderhoud vinden?

Indien het onderhoud uitgevoerd werd door COZIE, vind je de documenten terug in je klantenzone. Na het inloggen in je klantenzone kun je volgende pagina raadplegen: Je gegevens van de ketel.

 

Hier vind je volgende documenten terug betreffende je onderhoud: het verbrandingsattest, het interventieblad.

 

Indien het onderhoud niet door COZIE werd uitgevoerd, heb je de documenten tijdens het onderhoud ontvangen. Heb je hier vragen over of wil je een kopie van deze documenten, dan kan je rechtstreeks contact opnemen met de partner.