Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Haal meer uit uw tweevoudige meter

U hebt een tweevoudige meter, maar u verbruikt momenteel te veel elektriciteit tijdens de piekuren om voordeel uit uw meter te kunnen halen. We willen u daarom helpen uw tweevoudige meter beter te gebruiken. En uw factuur dus te verlagen.

Het tweevoudig uurtarief is voor ons volledige aanbod beschikbaar. Het bedrag van uw factuur daalt als u op een slimme manier gaat verbruiken.
Als u vandaag een normale teller hebt, dan kunt u overwegen om over te schakelen op een tweevoudige meter.
Maar enkel als u voldoende verbruikt tijdens de daluren. We helpen u uit te zoeken welke meter voor u het meest geschikt is.

tweevoudige meter electrabel zelfstandige

Hoe werkt de tweevoudige meter?

Uw meter heeft 2 “telwerken”, 1 voor piek- (zon) en 1 voor daltarief (maan). Tijdens de daluren is uw elektriciteit goedkoper dan tijdens de piekuren. Het komt er dus op aan zo veel mogelijk tijdens de daluren te verbruiken om uw factuur zo laag mogelijk te houden.

Hebt u zonnepanelen, dan kan het interessant zijn om terug om te schakelen naar een normaal tarief. De geproduceerde energie kan dan in mindering worden gebracht van uw volledige verbruik. Als u zonnepanelen hebt en uw meter wilt vervangen, doet u dat best op het moment of zo dicht mogelijk tegen de jaarlijkse meteropname. Wij raden u aan hiervoor uw netbeheerder te contacteren.

Wanneer geldt het daltarief voor u?

Het daltarief kan verschillen per gemeente. Over het algemeen is het geldig tussen 21 u. ’s avonds en 6 u. ’s ochtends of tussen 22 u. ’s avonds en 7 u. ’s ochtends. Het is geldig tijdens het weekend. U kunt de tariefperiodes voor uw regio raadplegen op de website van uw distributienetbeheerder:

 

Op wettelijke feestdagen die tijdens de week vallen geldt het piektarief.

 

Hoe kunt u het meest voordeel halen uit uw tweevoudige meter?

Een tweevoudige meter is alleen voordelig als u toestellen die veel verbruiken ’s nachts of in het weekend gebruikt.

Probeer dit toe te passen en raadpleeg uw verbruiksrapport bij uw volgende afrekening en ontdek of de verdeling tussen uw piek- en uw dalverbruik verbeterd is.