Als je gebouw leegstaat, wordt er amper energie verbruikt. Toch ben je als eigenaar verplicht om een energiecontract op dit adres af te sluiten. Minimale verwarming houdt het gebouw immers vorstvrij. En kandidaat-huurders of -kopers wil je kunnen ontvangen in een verwarmde en verlichte ruimte.
Het speciale pack Leegstand is in dit geval een goeie oplossing voor jou als eigenaar. Je betaalt alleen de kWh die je effectief gebruikt, zonder vaste vergoeding per energiemeter (die je wel betaalt bij een normaal pack).
Opgelet: de prijs per kWh is hoger dan een tarief uit een pack van ENGIE. Zodra meer elektriciteit of aardgas in het gebouw wordt verbruikt, stap je best over naar een ander pack, bv. wanneer verbouwingen of onderhoudswerken starten of wanneer een nieuwe huurder het gebouw gebruikt.
Log in of registreer je als klant en vraag het pack Leegstand aan met deze gegevens:
We adviseren dat je ook met de laatste huurder een energie-overnamedocument opmaakt, om latere misverstanden over de meterstanden te vermijden.
Op een energie-overnamedocument vul je samen met de vorige/nieuwe bewoner de meterstanden (en andere informatie) in. Beide partijen ondertekenen. Het is niet verplicht om zo'n document te hebben, maar we raden het wel aan. Komt er discussie over de meterstanden? Het energie-overnamedocument is het enige geldige bewijs van de correcte standen. Dit energie-overnamedocument kan je terug vinden via deze link. Je hoeft ons het document niet op te sturen. Je kan online je verhuis doorgeven.