Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Let op, geld lenen kost ook geld.

30% besparen op je energieverbruik met een nieuwe verwarmingsketel?

Je nieuwe condensatieketel, die is goed voor je portemonnee én de planeet.

Offerte aanvragen

Gratis en volledig vrijblijvend

 

Overtuigd van een verwarmingsketel op aardgas of stookolie?

Waarom kiezen voor ENGIE voor de vervanging van je ketel?

Topmerken aan aantrekkelijke prijzen

We kiezen samen de beste ketel voor je woning.
 

Uitzonderlijk lange garantie

Bij ENGIE krijg je extra lange garantie als je je Vaillant-ketel door ons laat onderhouden.
 
 

Gespreid betalen is mogelijk

Wens je de investering te spreiden? Je kan ervoor kiezen je ketel per maand af te betalen aan 0% JKP*. Lening op afbetaling.
LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Kwalitatieve installatie

Onze installateurs zijn CERGA gecertifieerd. En dat merk je: onze klanten scoren ons gemiddeld met ⭐⭐⭐⭐

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

*Voorbeeld voor: lening op afbetaling van 4.725,00€ terugbetaalbaar in 36 maandaflossingen van 131,25€ aan een Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) van 0,00% (vaste actuariële debetrentevoet van 0,00%) hetzij een totaal terug te betalen bedrag van 4.725,00€. Contante prijs 4.725€. Voorwaarden geldig op 01/01/2022.¹

Hoeveel kost een nieuwe verwarmingsketel?

voor een nieuwe gascondensatieketel reken je tussen 3.500 en 5.000€

voor een nieuwe ketel op stookolie reken je zo’n 5.500 à 7.500€

Zij lieten hun verwarmingsketel vervangen door ENGIE

4.5
van de 5

Aantal reviews: 1.227

674
308
72
43
60

1

Maak een gratis afspraak

Vul online het formulier in.

2

We bellen je op

We bellen je binnen enkele dagen op om een afspraak in te plannen met een van onze specialisten.

3

Onze expert komt bij je langs

Een van onze verwarmingsspecialisten komt zonder kosten bij je langs voor een offerte op maat.

4

Bevestig je offerte

Na het bezoek van onze specialist ontvang je je offerte via e-mail. Deze kan je vervolgens digitaal bevestigen. 

5

Gecertifieerde installatie

Onze installateurs zijn CERGA gecertifieerd. En dat merk je: onze klanten scoren ons gemiddeld met ⭐⭐⭐⭐

1Lening op afbetaling. Voor een ontleend bedrag van minimum 200€. De wettelijke maximale terugbetalingstermijn is afhankelijk van het ontleende bedrag maar zal nooit minder zijn dan 12 maanden en nooit meer dan 60 maanden. Geen voordeel in geval van contante betaling. Voorstel voorbehouden aan particulieren. Onder voorbehoud van de aanvaarding van het dossier door de kredietgever: Beobank NV/SA, Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel, BTW BE 0401.517.147 RPR Brussel, IBAN: BE77 9545 4622 6142. V.U., Kredietbemiddelaar, Agent in een nevenfunctie: Electrabel nv, Simón Bolívarlaan 34, 1000 Brussel, BTW BE 0403.170.701 RPR Brussel, IBAN: BE46 0003 2544 8336.


Heb je een vraag?

Misschien staat het antwoord hier al tussen.

Wanneer vervang ik best mijn verwarmingsinstallatie?

Als je verwarmingsketel ouder is dan 15 jaar of de installatie niet meer conform is. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek.


Welke types verwarmingsketels biedt ENGIE aan?

Momenteel vervangt ENGIE enkel gas-en stookolieketels door nieuwe gas- of stookolieketels.

Beide systemen zijn geschikt om zowel een woning te verwarmen als om voor sanitair warm water te zorgen. Een nieuwe condensatieketel op aardgas is in de meeste gevallen minder duur dan een nieuwe stookolieketel. Bovendien heb je in Brussel en Vlaanderen ook nog recht op premies wanneer je een nieuwe aardgasketel installeert. Daarnaast is ook het onderhoud van deze laatste voordelig en heb je geen opslagruimte voor brandstof nodig. Het energieverbruik van beide ketels is ongeveer gelijk. Belangrijk om te weten is dat het installeren van nieuwe mazoutketels vanaf 2035 verboden zal worden.

Wil je graag meer informatie over deze of alternatieve verwarmingssystemen, lees dan ook ons blogartikel ‘9 verwarmingssystemen… en hun verschillen’.

Welke ketelmerken verkoopt ENGIE?

ENGIE installeert enkel recente modellen van topmerken als Vaillant, Bosch en Buderus. Merken die stuk voor stuk gekend staan om hun levensduur, superieur rendement en goede prijs-kwaliteitsverhouding. 

Onze verwarmingsexperts helpen je het beste merk en model te kiezen naargelang je situatie, noden en wensen.

Ontdek hier meer info over de verschillende ketelmerken die we aanbieden. 

Hoeveel kost een nieuwe verwarmingsketel?

De gemiddelde prijs van een nieuwe gascondensatieketel bedraagt zo’n 4.500€. Voor een nieuwe ketel op stookolie reken je best zo’n 6.500€. 

De kostprijs van de installatie is afhankelijk van je woonst en wensen. Simuleer de prijs voor jouw specifieke situatie of vraag een gratis offerte op maat aan


Van welke premies en subsidies kan ik genieten?

Ben je van plan om je ketel te vervangen, dan loont het zeker de moeite om na te gaan op welke premies en subsidies je mogelijks recht hebt. Hieronder vind je een kort overzicht:
  • Premie condensatieketel van Fluvius wanneer je je bestaande, verouderde verwarmingsketel vervangt door een nieuwe condensatieketel op aardgas of propaan/butaan (indien aardgas geen optie is). De premie bedraagt maximaal 1.800€ en is bestemd voor beschermde afnemers of personen met een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds

  • Vlaamse renovatiepremie: voor het plaatsen van een zuinige verwarmingsketel met hoog rendement zoals een gascondensatieketel. Je krijgt 20% of 30% van je facturen terugbetaald afhankelijk van je inkomen en voor een minimuminvestering van 2.500€ excl. btw. Wil je beroep doen op deze premie, dan moeten de werken uitgevoerd worden door een erkend installateur, zoals ENGIE.

  • Premie gas.be: indien je je oude gasketel (geïnstalleerd vóór 1 januari 2000) vervangt door een nieuw en zuiniger exemplaar geniet je van een premie van 500€.

  • Renteloos renovatiekrediet: voor wie in 2021 een nieuwe woning met een inefficiënt energieverbruik kocht en zijn energielabel van E of F wil verbeteren naar A,B, of C. Het te ontlenen bedrag hangt af van het type woning en het energielabel waar je naartoe streeft en bedraagt maximaal 60.000€.

Overstappen op gas: waar moet ik rekening mee houden?

Ben je klaar om de overstap te maken naar een voordeliger en milieuvriendelijker alternatief voor stookolie en ligt er een gasleiding in je straat? Dan kan je je stookolieketel laten vervangen door een gasketel. 

Weet je niet zeker of er een gasleiding ligt in je straat? Dan kan je dit navragen bij de distributienetbeheerder van jouw gemeente. Wanneer je een offerte voor een nieuwe gasketel vraagt, vermeld dan zeker wat je behoeften precies zijn. Om een correcte offerte te kunnen opmaken, moet de gasmeter reeds geïnstalleerd zijn of moet u weten waar die exact gaat geplaats worden.

Een stookolietank neutraliseren moet volgens de wet door een erkende vakman gebeuren. Hoeveel dat kost hangt af van het volume van de tank. Reken op gemiddeld 1.000€ voor tanks tot 3.000 liter. Voor een tank in openlucht is dat ongeveer de helft, voor een ingegraven tank het dubbele.

Tenslotte heb je in vele gevallen recht op premies wanneer je je oude stookolietank laat vervangen door een nieuwe gastank. Een overzicht van de verschillende premies vind je hier