Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Kiezen voor een boiler met een warmtepomp voor je warm water, is de juiste keuze als je onmiddellijk wil ingrijpen op je energieverbruik:

Vanaf nu slecht 6% btw (ipv 21%) bij aankoop van een warmtepompboiler.

Warm water warmtepompboiler  in combinatie met zonnepanelen
3 goede redenen om een warm water warmtepomp boiler te overwegen
Stappen plan tot jouw warm water warmtepompboiler
Meer info over financiering

Een warmtepompboiler, dat is goed voor je portemonnee én onze planeet !

66%

Minder verbruik

Wil jij elke dag besparen op energie? Een investering die zich snel terugverdiend?

Met een warmtepompboiler heb je een direct voordeel, je verbruik daalt immers meteen met 66% tov een recente elektrische boiler. Deze investering betaalt zichzelf snel terug en is perfect compatibel met je bestaande verwarmingsinstallatie.

Meteen resultaat op je energiefactuur.

Planeet A, geen plan B

Welke investering kies ik vandaag?

Wil jij ook het juiste doen voor onze planeet, maar zie je door het bos de bomen niet meer?

Met een warmtepompboiler verbruik je direct 3 keer minder dan een recente elektrische boiler. Een beperkte investering met een hoog rendement en perfect compatibel met andere groene energie installaties.

Voor nu en voor straks.

1+1 = 3

Haal meer uit je zonnepanelen

Wil jij je zelf opgewekte energie efficiënter inzetten en niet verloren laten gaan?

Met een warmtepompboiler zet je de energie die je zelf opwekt om in warmte, een nieuwe manier om energie te stockeren. Bovendien verbruikt dit type boiler aan de basis direct 3 keer minder dan een recente elektrische boiler.

Slim je energie inzetten.

Offerte aanvragen

Vanaf nu slecht 6% btw (ipv 21%) bij aankoop van een warmtepompboiler.

1

Maak een gratis afspraak

Vul online het formulier in.

2

We bellen je op

We bellen je binnen enkele dagen op om een afspraak in te plannen met een van onze specialisten.

3

Je ontvangt je offerte

Binnen de 2 werkdagen na de afspraak met onze expert krijg je je offerte via e-mail.

4

Gecertifieerde installatie

Onze installateurs zijn gecertifieerd. En dat merk je!

5

Ook voor de diensten na verkoop zijn we er

Na de installatie kan je op ons rekenen voor het onderhoud of een herstelling.

Gespreid betalen is mogelijk

Wens je de investering te spreiden? Je kan ervoor kiezen een warm water warmtepompboiler per maand af te betalen aan 0% JKP*. Lening op afbetaling. LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

*LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Voorbeeld voor: lening op afbetaling van 4.725,00€ terugbetaalbaar in 36 maandaflossingen van 131,25€ aan een Jaarlijks Kostenpercentage van 0,00% (vaste actuariële debetrentevoet van 0,00%) hetzij een totaal terug te betalen bedrag van 4.725,00€. Contante prijs 4.725,00€. Voorwaarden geldig op 01/01/2022.1

Vanaf nu slecht 6% btw (ipv 21%) bij aankoop van een warmtepompboiler.

Heb je een vraag?

Misschien staat het antwoord hier al tussen.

Aankoop

Hoeveel kost een warm water warmtepompboiler?

De prijs voor de aankoop van een warm water warmtepompboiler kan variëren tussen de 1.500 en 3.000 euro (exclusief BTW en plaatsing). De factoren die de prijs beïnvloeden zijn het merk, het type, de inhoud en de prestaties van de warm water warmtepompboiler. De installatie kost is zeer afhangend van de bestaande situatie. In de meeste gevallen bedraagt deze tussen de 500€ en de 1.000€. Maar indien er veel aanpassingen moeten gebeuren aan de bestaande installatie kan de installatie kost wel hoger uitkomen.

Bijvoorbeeld: indien de ruimte waar de warm water warmtepompboiler geplaatst wordt kleiner is dan 20m³ (bvb een ruimte van 3m x 3m) dan moeten er extra ventilatie kanalen voorzien worden. De kost van deze kan de kostprijs aanzienlijk doen stijgen.


Welk BTW tarief geldt voor warm water warmtepompboiler?

Vanaf nu betaal je bij de aankoop van een warm water warmtepompboiler slechts 6% BTW (ipv 21%). Deze nieuwe maatregel werd door de overheid genomen in het kader van de stijgende energieprijzen en geldt voor elk type woning. Met deze maatregel wenst de overheid particulieren te stimuleren zoveel mogelijk over te stappen naar duurzame energiebronnen.

Je woning hoeft dus niet langer ouder te zijn dan 10 jaar. Ook recentere huizen en nieuwbouwwoningen komen nu dus in aanmerking voor het gunstige tarief. De BTW-verlaging geldt momenteel tot 31 december 2023.


Hoe snel is mijn investering terugverdiend?

De terugverdien tijd van een warm water warmtepompboiler is afhangend van meerdere factoren zoals onder andere het warm water verbruiksprofiel, de elektriciteitsprijs, de efficiëntie van het toestel en het toestel dat vervangen is door de warm water warmtepompboiler, de ontvangen premies en de mogelijke alternatieven.

Stel dat een klassieke recente elektrische boiler met een capaciteit van 200 l gemiddeld 3.600 kWh/jaar verbruikt, wat neerkomt op een jaarlijkse energiefactuur van ongeveer € 1.000. Een warm water warmtepompboiler met een capaciteit van 200 l kan tot 75% minder energie verbruiken of zo’n 900 kWh/jaar. Dit resulteert in een verbruik van € 250 op jaarbasis. Als je overschakelt van een elektrische boiler naar een warm water warmtepompboiler, betaal je in dit geval dus elk jaar € 750 minder.

Afhangend van het gewest waar je woont heb je recht op premies voor het aanschaffen van een warm water warmtepompboiler gaande van minimaal 300€ in Vlaanderen, 500€ in het Waals gewest en 1.400€ in het Brussels gewest.

De meerkost van een warm water warmtepompboiler ten opzichte van een klassieke elektrische boiler bedraagt gemiddeld 2.000€ (installatie inbegrepen).

In Vlaanderen heb je dus in die situatie je warm water warmtepompboiler in 2,3 jaar terugverdiend in het geval van een vervanging van een bestaande elektrische boiler (2.000€ - 300€ )/750€ = 2,26 jaar.


Welke warm water warmtepompboiler kopen?

Systemen die binnenlucht gebruiken, hebben een hoger rendement omdat de lucht meestal al een hoge temperatuur heeft. Het hoogste rendement halen warm water warmtepompboilers die gebruik maken van de afgevoerde ventilatielucht. Extra rendabel zijn ook warm water warmtepompboilers die 'Smart Grid Ready' zijn.


Bestaan er premies voor warm water warmtepompboiler?

warm water warmtepompboilers besparen niet alleen op de energierekening, in de drie gewesten komen ze ook in aanmerking voor energiepremies. De hoogte van de premie, verschilt van gewest tot gewest en is soms gezinsinkomensafhankelijk. Bovendien geven sommige gemeenten bijkomende premies.

Premies Vlaams Gewest (renovatie):
De basispremie voor de installatie van een warm water warmtepompboiler bedraagt € 300, met een maximum van 40% van het factuurbedrag. Verhoogde premie voor beschermde afnemers of klanten met uitsluitend nachttarief: € 360, met een maximum van 50% van het factuurbedrag. Aan te vragen via Premies | BENOveren (fluvius.be)

Surf naar www.energiesparen.be voor de meest actuele info.

Heb je zonnepanelen en kies je voor een smart grid ready warm water warmtepompboiler om erop aan te sluiten, dan kan je tot 31/12/22 een beroep doen op een premie sturing elektrische warmte. Die bedraagt 50% van het factuurbedrag van je sturingsapparaat, inclusief btw voor woongebouwen en exclusief btw voor niet-woongebouwen, met een maximum van €400.

Premies Brussels Hoofdstedelijk Gewest:
De premie voor de installatie van een warm water warmtepompboiler varieert tussen € 1.400 en € 1.600 per wooneenheid, op basis van de inkomsten van de aanvrager en de ligging van de woning, met een maximum van 50% van het factuurbedrag.

Categorie A: De premie bedraagt max. € 1.400 voor een warm water warmtepompboiler, max. 50% van de factuur.

Categorie B: De premie bedraagt max. € 1.500 voor een warm water warmtepompboiler, max. 50% van de factuur.

Categorie C: De premie bedraagt max. € 1.600 voor een warm water warmtepompboiler, max. 50% van de factuur.

Voor woongebouwen die gelegen zijn in een R.V.O.H.R.-zone (Ruimte voor Versterkte Ontwikkeling van de Huisvesting en de Renovatie) of een SVG (Stadsvernieuwingsgebied) wordt het premiebedrag automatisch verhoogd met 10 %

Meer info, gedetailleerde voorwaarden en te volgen procedure via https://leefmilieu.brussels/

Premies Waals Gewest (renovatie):
De premie voor de installatie van een warm water warmtepompboiler varieert tussen € 500 en € 3.000 per wooneenheid, op basis van de inkomsten van de aanvrager en de ligging van de woning, met een maximum van 70% van het factuurbedrag.

Categorie R5 : De basispremie voor de installatie van een warmtepomp voor sanitair warm water (= warm water warmtepompboiler) bedraagt € 500.

Categorie R4 : De basispremie wordt vermenigvuldigd met 2 tot € 1.000

Categorie R3 : De basispremie wordt vermenigvuldigd met 3 tot € 1.500

Categorie R4 : De basispremie wordt vermenigvuldigd met 4 tot € 2.000

Categorie R2 : De basispremie wordt vermenigvuldigd met 6 tot € 3.000

Meer info, gedetailleerde voorwaarden en te volgen procedure via https://energie.wallonie.be/