Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Regel in 4 stappen een aansluiting voor je nieuwe woning

Als je een nieuwe woning bouwt, moet die aangesloten worden op het elektriciteits- en aardgasnetwerk. De installatie van nieuwe meters regel je met je distributienetbeheerder.

Alle artikels in dossier 'Bouwen'

1. Vul je aanvraag in bij je distributienetbeheerder

De distributienetbeheerder beheert het aardgas- en elektriciteitsnetwerk. Dit bedrijf installeert en opent meters in elke woning. Neem telefonisch of online contact op met je distributienetbeheerder in

Vlaanderen Wallonië Brussel

2. Maak een afspraak voor installatie

De distributienetbeheerder geeft je de kostprijs en de EAN-code(s) van je nieuwe meter(s).

3. Regel je energiecontract (en je binneninstallatie)

Met de EAN-code(s) vraag je online een energiecontract aan. Dit doe je voor je distributienetbeheerder langskomt om de meters te openen.

4. Laat je meters plaatsen en openen

Je distributienetbeheerder komt de nieuwe meter(s) plaatsen. Is je binneninstallatie nog niet gekeurd of heb je nog geen energiecontract, dan moet je distributienetbeheerder een tweede keer langskomen om de meters te openen.

Niet noodzakelijk, maar aan te raden: zorg ervoor dat je binneninstallatie (leldingen, ketel ...) ook klaar is tegen de datum dat je distributienetbeheerder komt. Met een energiecontract en een gekeurde binneninstallatie kunnen je meters die dag zelf geopend worden.

Bereken je tarief