Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Beschermde klanten in Brussel

Als uw leveringspunt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ligt en u schulden bij uw energieleverancier hebt, vrijwaart het statuut van beschermde klant u van een onmiddellijke aardgas-of elektriciteitsonderbreking. Het maakt het ook mogelijk om een lager sociaal leveringstarief te verkrijgen dan het tarief van uw leverancier.

Waarom een aanvraag indienen om te worden erkend als beschermde klant? Uw energiecontract(en) met uw leverancier wordt (worden) opgeschort zodat u de kans krijgt de nog openstaande bedragen aan te zuiveren en ondertussen levert SIBELGA u energie tegen een sociaal tarief. Tijdens deze periode kunt uw leverancier aan de vrederechter geen toelating vragen om uw contract(en) te ontbinden en dus ook niet om uw meter(s) af te sluiten.

Voor meer informatie over het statuut van beschermde klant en de toekenningvoorwaarden, raadpleeg de website van de Brusselse regulator BRUGEL.

Om het statuut van beschermde klant in Brussel aan te vragen, gelieve het document hieronder in te vullen en aan BRUGEL terug te sturen.

Formulier voor de aanvraag van het statuut "beschermde klant" [PDF, 235KB]