Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Tijdelijke stopzetting verkoop van zonnepanelen/thuisbatterij

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, kennen zonnepanelen een enorm succes.

De wachttijden voor het plaatsen van een installatie lopen daardoor op. Het is bovendien moeilijk om al het nodige materiaal te verkrijgen. 
Om onze klanten en toekomstige klanten een goede service te bieden, hebben wij beslist om onze aandacht momenteel enkel op lopende orders en installaties te richten. Daarom accepteren wij tijdelijk geen nieuwe offerteaanvragen.

Wij hechten veel waarde aan de tevredenheid van onze klanten en doen er alles aan om jou zo snel mogelijk weer van dienst te zijn.
Wij begrijpen dat dit vervelend nieuws is in de huidige context en willen ons daarom verontschuldigen voor dit ongemak.

Hieronder kan je de meest gestelde vragen raadplegen.
Wij zullen de informatie op deze pagina bijwerken zodra de situatie verandert.

 

We kijken ernaar uit om je zo snel mogelijk weer van dienst te zijn! 

 


FAQ

Waarom aanvaardt ENGIE tijdelijk geen offerteaanvragen meer voor zonnepanelen en thuisbatterijen?

We krijgen momenteel meer offerteaanvragen voor zonnepanelen/thuisbatterijen dan gewoonlijk. Deze grote vraag heeft gevolgen voor de beschikbaarheid van essentiële onderdelen voor zonnepanelen installaties. Wij ondervinden moeilijkheden bij het verkrijgen van materialen zoals omvormers, optimizers en installatiemateriaal. Zonder dit materiaal kunnen wij geen vlotte plaatsing van installaties garanderen. Daarom hebben wij besloten te focussen op de reeds bestelde installaties alvorens nieuwe klanten te aanvaarden. Zo willen wij ons inzetten om onze klanten en toekomstige klanten een kwaliteitsvolle service te bieden. 
Helaas betekent dat dat we tijdelijk geen nieuwe offerteaanvragen verwerken. Zodra we nieuwe aanvragen ontvangen, zal dit via de website aangekondigd worden. We kijken er naar uit om dan ook jou verder te helpen in je energietransitie.


Wanneer zal ENGIE weer offerteaanvragen voor zonnepanelen en thuisbatterijen aannemen?

Het is momenteel erg moeilijk om een datum vast te stellen waarop we weer offertes zullen accepteren. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de levertijden van de voor de installaties benodigde materialen en de beschikbaarheid van de installatieteams. De klanten die hun zonnepanelen/huishoudbatterijen al besteld hebben, willen wij alle aandacht geven om ervoor te zorgen dat deze zo snel mogelijk geïnstalleerd worden. Wij zullen onze website bijwerken zodra wij weer nieuwe offerteaanvragen kunnen verwerken.


Word ik gecontacteerd wanneer ik opnieuw een offerte kan aanvragen voor zonnepanelen/thuisbatterijen?

Wij volgen de situatie op de voet en zullen onze website bijwerken zodra wij weer nieuwe offerteaanvragen kunnen verwerken. Er zal dus geen persoonlijk contact met je worden opgenomen.
Schreef je je in oktober in op onze wachtlijst of vroeg je eerder al een offerte aan? Dan ontvang je wel een update via mail. 


Ik schreef me in oktober in op de wachtlijst, krijg ik een offerte?

Als je al op onze wachtlijst stond, zullen wij je persoonlijk informeren zodra wij nieuwe offerteaanvragen kunnen verwerken. Als je dan nog op zoek bent naar een partner om je dak te voorzien van zonnepanelen of een thuisbatterij te installeren, zullen wij je aanvraag verder opvolgen en jouw offerte op maat opmaken. Het is momenteel niet meer mogelijk om je op de wachtlijst in te schrijven. 


Welke andere oplossingen stelt ENGIE voor om de stijgende energieprijzen aan te pakken?

Wij begrijpen dat de tijdelijke stopzetting van de verkoop van zonnepanelen en thuisbatterijen verontrustend is in het huidige klimaat. Als energieleverancier willen wij jou het beste advies geven over hoe je efficiënt met energie kunt omgaan en je budget onder controle kunt houden. We stelden onder andere een lijst op met praktische tips en eenvoudige acties om dit samen te doen.


centjes geld besparen electrabel

Je hebt een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 2000kWh of verwacht dat je verbruik binnenkort zal stijgen door bijvoorbeeld een elektrische wagen. Ken je je verbruik niet? Je vindt het op je laatste jaarafrekening!

Je hebt de juiste ruimte om de zonnepanelen te installeren: op een dak (niet op de grond) dat oostelijk, zuidelijk of westelijk georiënteerd is. Je dak heeft plek voor minstens 5 tot 6 panelen. (Een standaardpaneel is 172cm lang en 99 cm breed.)

Je dak is in goede staat: klassieke dakpannen mogen niet ouder zijn dan 50 jaar. Liggen er leien op je dak? Check dan of ze jonger zijn dan 20 jaar en of ze geen asbest bevatten. Ook op groene daken installeren wij geen zonnepanelen. Controleer tenslotte of je een onderdak hebt en of het in goede conditie is: het is droog en bevat geen asbest.

Je dak is (bijna) schaduwvrij: door de grote vraag naar zonnepanelen beschikken wij momenteel over producten die enkel geschikt zijn op zeer zonrijke daken.

Bekijk enkele blogartikels