Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Klaar om elektrisch te rijden?

Voordelen, kosten, opladen en energiecontract: laat niets aan het toeval over

Het wegverkeer is verantwoordelijk voor bijna een derde van de koolstofuitstoot en bijna de helft van de uitstoot van fijn stof in Europa. Wist je dat een elektrische wagen tot 3 keer minder vervuilend is dan een benzinewagen?

Kiezen voor elektrisch rijden is kiezen voor een groener milieu en een groene toekomst.

Elektrisch rijden betekent ook ...

Een economisch voordeel voor je onderneming

Elektrische wagens (hybride en 100% elektrisch) zijn momenteel fiscaal voordeliger. Vanaf 2026 zijn enkel 100% elektrische wagens nog volledig fiscaal aftrekbaar. De overstap naar groen rijden voor het milieu, zit in een versnelling. Je kan op ENGIE rekenen voor hulp en begeleiding!

Een auto die overal welkom is

Steeds meer steden richten een lage emissiezone (LEZ) in en weren daarmee vervuilende wagens.

Met een elektrische wagen blijf je overal zonder problemen rijden.

Een uitgebreid gamma en betere prestaties

De meeste automerken zijn al gestart met de productie van elektrische wagens en het gamma is enorm uitgebreid: stadwagens, compacte auto’s, berlines, SUV en zelfs bedrijfsvoertuigen!

En het bereik van elektrische wagens is enorm verbeterd. Een stadswagen haalt nu met gemak 300 km en grotere modellen hebben een bereik van meer dan 400 km.

Meer comfort onderweg

Gedaan met storend lawaai: voortaan hoor je alleen je lievelingsmuziek wanneer je aan het stuur zit. En dankzij de automatische schakeling, rijd je heel ontspannen en comfortabel.

Zonnepanelen en een laadstation: de beste combinatie

Je kan profiteren van een belastingvermindering tot 1500€ als je een slim laadstation installeert om je wagen op te laden met groene stroom.

Indien je zonnepanelen hebt, kan je optimaal gebruikmaken van je eigen productie om je wagen op te laden.

Is elektrisch rijden echt beter voor het milieu?

De productie van een elektrische wagen is vervuilender dan die van een klassieke wagen. Dat komt omdat er voor de productie van de batterij fossiele brandstoffen nodig zijn en metalen gewonnen worden. Toch is een elektrische wagen veel milieuvriendelijker …

Want bij het rijden maakt een elektrische wagen dat verschil ruimschoots goed: geen uitstoot van CO2 noch van fijn stof! En als je elektrisch rijden combineert met het 100% groen elektriciteitscontract van ENGIE, maak je de beste keuze voor het milieu.

Kortom, als je rekening houdt met de volledige levensduur van een wagen, is een elektrische auto veel beter beter voor het milieu dan een klassieke auto.

Hoe laad ik mijn elektrische wagen op?

Je kan je elektrische wagen heel eenvoudig opladen, door gewoon de stekker in het stopcontact te steken of met een laadstation indien je snel en efficiënt wil opladen. Je kan je wagen thuis, op het werk of in een openbaar laadstation opladen.

Je elektrische wagen opladen, is veel goedkoper dan een klassieke auto voltanken. De kost van de installatie van een laadstation en het opladen is vaak inbegrepen in de leasingprijs, je hebt dan geen extra kosten.

De laadtijd hangt af van het model van de elektrische wagen en het type laadstation. Aan een snelle publieke laadpaal kunnen sommige modellen zelfs op minder dan 30 minuten volledig opladen.

Hoeveel kost een elektrische wagen en het opladen?

Momenteel is een elektrische wagen duurder in aankoop dan een klassieke wagen en moet je rekenen op een budget tussen 16 500€ en 75 000€ excl. btw..

Maar in gebruik is een elektrische wagen veel voordeliger:

Het onderhoud is 4 keer goedkoper dan een klassieke wagen. Er moeten minder stukken vervangen en hersteld worden: geen bougies, uitlaat, koppeling vervangen …

Het elektriciteitsverbruik komt goedkoper uit dan het brandstofverbruik: reken op gemiddeld 3,3€ per 100 km voor elektrisch rijden en 8,7€ voor een benzine- en 7€ voor een dieselwagen*.

Optimaal laden

* Tarieven excl. btw augustus 2021

Hoeveel kost de installatie van een laadstation?

Een laadstation installeren kost tussen 650€ en 2650€ excl. btw. De prijs hangt af van het model van het laadstation, de opties, het laadvermogen en de installatiekosten.

Je geniet tot 31 augustus 2024 fiscale voordelen voor de aankoop van een laadstation.

Naar de laadstations
Hoeveel kost het opladen van een auto?

De oplaadkost van je elektrische auto verschilt naargelang je thuis, op het werk of op een openbare plaats oplaadt.

Bijvoorbeeld, voor de Peugeot e-208 met een batterij van 50kWh en een bereik van ongeveer 340 km, kost een laadbeurt aan het laadstation bij je thuis ongeveer 11,5€, of 8,2€ (excl. btw) als je tijdens de daluren oplaadt.

Je kan je wagen nog efficiënter opladen dankzij Jedlix, een slimme applicatie die je een flexibel en voordelig laadplan voorstelt.

In 4 stappen naar elektrisch rijden aan de beste prijs
1

Kies voor een elektrische of hybride wagen

2

Installeer een laadstation

3

Kies voor een contract dat bij je behoefte past

4

Rijd zonder zorgen richting een gezonder milieu en groene planeet!

Nog meer weten