Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Tijdelijke stopzetting van offertes voor zonnepanelen en thuisbatterijen

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt, zijn zonnepanelen erg populair en is de wachttijd voor een zonnepanelen installatie nog steeds erg lang. In 2022 hadden we veel problemen met de levering van materiaal. Hierdoor werden veel installaties uitgesteld en is onze installatieplanning nu overvol.

 

Om een kwalitatieve service te bieden aan onze huidige en toekomstige klanten, richten we al onze aandacht op de lopende bestellingen en installaties. Daarom accepteren we tijdelijk geen nieuwe offerteaanvragen.

 

De tevredenheid van onze klanten is voor ons van onschatbare waarde en we doen ons best om de situatie zo snel mogelijk te herstellen.

 

We begrijpen dat dit vervelend nieuws is in de huidige context en we willen ons hiervoor verontschuldigen.

 

Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen verzameld. We zullen de informatie op deze pagina bijwerken zodra de situatie verandert (laatst bijgewerkt: 12/10/2023).

 

We kijken ernaar uit om je zo snel mogelijk weer van dienst te zijn!
 

 


FAQ

Waarom aanvaardt ENGIE tijdelijk geen offerteaanvragen meer voor zonnepanelen en thuisbatterijen?

In 2022 kregen we veel offerteaanvragen voor zonnepanelen en thuisbatterijen. Deze grote vraag had gevolgen voor de beschikbaarheid van essentiële componenten voor fotovoltaïsche installaties. Helaas moesten we de installatie van veel klanten uitstellen. Hoewel we nu over het nodige materiaal beschikken, is de planning van de installateurs overvol.


Daarom hebben we besloten om ons te focussen op de lopende bestellingen en installaties voordat we nieuwe offerteaanvragen accepteren. Deze situatie is uitzonderlijk en erg vervelend voor je, dat begrijpen we. We willen een kwalitatieve service bieden aan onze huidige en toekomstige klanten. Zodra we weer nieuwe offerteaanvragen kunnen accepteren, zullen we dit laten weten via onze website.


Wanneer zal ENGIE weer offerteaanvragen voor zonnepanelen en thuisbatterijen aannemen?

We verwachten dat de verkoop van zonnepanelen nog enkele maanden zal worden uitgesteld. Het is momenteel erg moeilijk om een datum vast te stellen waarop we weer offerteaanvragen kunnen accepteren. Dit hangt namelijk sterk af van de beschikbaarheid van de installatieteams, die van regio tot regio kan verschillen. We willen onze volledige aandacht geven aan klanten die hun zonnepanelen/thuisbatterij al hebben besteld om hun installatie zo snel mogelijk te verzekeren. We zullen onze website bijwerken zodra we opnieuw nieuwe offerteaanvragen kunnen verwerken.


Word ik gecontacteerd wanneer ik opnieuw een offerte kan aanvragen voor zonnepanelen/thuisbatterij?

Wij volgen de situatie op de voet en zullen onze website bijwerken zodra wij weer nieuwe offerteaanvragen kunnen verwerken. Er zal dus geen persoonlijk contact met je worden opgenomen.


Wat zijn de andere oplossingen die ENGIE biedt om de stijgende energieprijzen het hoofd te bieden?

We begrijpen dat de tijdelijke stopzetting van de verkoop van zonnepanelen en thuisbatterijen vervelend is in de huidige context. Als energieleverancier willen we je echter het beste advies geven om energie efficiënt te gebruiken en jouw budget onder controle te houden. We stelden onder andere een lijst op met praktische tips en eenvoudige acties om dit samen te doen.   


centjes geld besparen electrabel

Je hebt een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 2000kWh of verwacht dat je verbruik binnenkort zal stijgen door bijvoorbeeld een elektrische wagen. Ken je je verbruik niet? Je vindt het op je laatste jaarafrekening!

Je hebt de juiste ruimte om de zonnepanelen te installeren: op een dak (niet op de grond) dat oostelijk, zuidelijk of westelijk georiënteerd is. Je dak heeft plek voor minstens 5 tot 6 panelen. (Een standaardpaneel is 172cm lang en 99 cm breed.)

Je dak is in goede staat: klassieke dakpannen mogen niet ouder zijn dan 50 jaar. Liggen er leien op je dak? Check dan of ze jonger zijn dan 20 jaar en of ze geen asbest bevatten. Ook op groene daken installeren wij geen zonnepanelen. Controleer tenslotte of je een onderdak hebt en of het in goede conditie is: het is droog en bevat geen asbest.

Je dak is (bijna) schaduwvrij: door de grote vraag naar zonnepanelen beschikken wij momenteel over producten die enkel geschikt zijn op zeer zonrijke daken.

Bekijk enkele blogartikels