Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Laad je elektrische auto voordelig thuis

Ontdek hoe je automatisch thuis goedkoop laadt met de
laadpaalmerken ondersteund door de Drive App van Engie.

Thuis opladen met je eigen laadpaal is tot 40% goedkoper dan publiek laden, en is tot 10 keer sneller dan met een normaal stopcontact laden. Een slimme keuze dus.

Welke laadpaal kiezen?
ENGIE verkoopt zelf geen laadpalen en heeft ook geen partner waarnaar we je doorverwijzen voor de installatie van een laadpaal.

Onderstaande merken worden ondersteund door de Drive App van ENGIE om automatisch goedkoop en slim te kunnen laden. Weet ook dat tot en met 31 augustus 2024 je van belastingvermindering kan genieten voor het installatie van een laadpaal thuis.

 

 

Speciaal voor EV-rijders, het Drive energiepakket

Je elektrische wagen thuis laden heeft een grote impact op je energiefactuur, ook al is het een stuk voordeliger dan publiek laden of tanken met een fossiele wagen.

Kies daarom voor ENGIE Drive, het energiepakket speciaal voor EV-rijders. Zo kan je goedkoop laden en profiteert ook je overig thuisverbruik van het voordelige tarief.  

Automatisch thuis goedkoop laden én geld verdienen met de Drive App

Verdien +/-1 EUR per slimme laadbeurt

Je wagen automatisch laden aan je goedkoopste tarief

Maximaal laden met je eigen zonnepanelen

Connecteer je laadpaal met de Drive App

Hoeveel kost een laadpaal?

arrow-right

De kost van een laadpaal is afhankelijk van verschillende elementen. Hierdoor kan de prijs verschillen afhankelijk van je situatie.

Welke elementen beïnvloeden de kost?
• Type laadpaal
• Type aansluiting op de laadpaal (1-fase / 3-fase)
• Bevestiging aan de muur of op een paal
• Complexiteit van de installatie: nabijheid van de zekeringkast, graafwerken nodig, …
• Uitbreiding om stroomonderbreking te voorkomen
• Uitbreiding om maximaal op eigen zonne-energie te laden
• Gekozen abonnementsformule

Simuleer zelf je prijs in enkele stappen.


Hoeveel kost de installatie van een laadpaal?

arrow-right

Moet ik een verzwaring aanvragen bij mijn distributienetbeheerder, en hoe doe ik dit?

arrow-right

Ik heb een laadpaal bij mij thuis maar ik heb een particulier elektriciteitscontract. Mijn oplaadsessies worden gefactureerd aan mijn bedrijf of werkgever. Tegen welke prijs krijg ik deze oplaadsessies vergoed?

arrow-right

Met een laadpaal met abonnement kan je automatisch je gemaakte laadkosten laten verrekenen met je werkgever. Het verrekenen gaat dan geheel automatisch én nauwkeurig. Jij of je werkgever kunnen het tarief voor de vergoeding voor de geladen kWh doorgeven aan 50five by Engie. We raden aan om hiervoor het CREG Tarief te gebruiken. Het CREG tarief evolueert van maand tot maand en volgt de evolutie van de marktprijzen.

Opgelet: je krijgt een vergoeding per geladen kWh. Dit tarief houdt geen rekening met de bijkomende kost aan capaciteitstarief door eventueel hogere vermogenspieken door sneller te laden. Een ENGIE laadpaal biedt je echter de mogelijkheid om deze kosten te milimaliseren door de eHEMS uitbreiding bij je laadpaal.


Wat zijn de kosten van het laden bij een openbare laadpaal?

arrow-right
De prijs van openbare laadstations varieert afhankelijk van hun type (wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC)) en is afhankelijk van de exploitant. Over het algemeen geldt dat hoe sneller je laadt, hoe hoger de prijs. Met de ENGIE e-mobility app kan je zoeken naar gewone of snellaad-stations en controleren of ze beschikbaar of in gebruik zijn. De app geeft je ook de prijs.

Hoe sluit ik mijn compatibele laadpaal aan op de Drive app?

arrow-right

Het is mogelijk om alle geconnecteerde laadpalen die beheerd worden door de Charge Point Operator (CPO) 50Five by ENGIE te verbinden met de Drive app.

Alle CPOs die gebruik maken van Last Mile Solutions als Mobility Service Provider (zoals EDI, Stroohm,…) kunnen mits hun toestemming hun laadpalen compatibel maken met de ENGIE Drive app zodat hun laadpaalgebruikers die ENGIE klant zijn van de functionaliteiten van de Drive app kunnen gebruik maken. De beslissing om dit te activeren ligt bij de CPO zelf, ENGIE heeft hierop geen invloed.

We werken continu aan het toevoegen van nieuwe CPO’s en laadpaalmerken aan ons platform.

Daarnaast is het momenteel mogelijk om laadpalen van volgende merken rechtstreeks aan te sluiten:
Easee
Wallbox
Zaptec