Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Hoe kies ik een laadpaal die voordelig laadt?

Voordelig laden doe je met een ENGIE laadpaal

Altijd optimaal en voordelig laden met een ENGIE laadpaal

ENGIE laadoplossingen: steeds een totaalpakket op maat

Veilig en voordelig laden doe je zorgeloos met een slimme ENGIE laadpaal. Afhankelijk van je specifieke situatie zoeken we de geschikte oplossing voor jou. ENGIE voegt heel wat intelligentie toe aan je laadpaal die echt een verschil maakt in je gebruiksgemak en je kosten van elektrisch laden.

De ENGIE laadpas geeft je toegang tot een uitgebreid netwerk van 350.000 openbare oplaadpunten in 25 Europese landen. Zo is je mobiliteit met je elektrische wagen steeds verzekerd.

Nu extra belastingvoordeel voor particulieren

Wil je meer weten over elektrisch rijden?

Klik op de omschrijving die het best bij je past

Hoeveel kost een laadpaal?

De kost van een laadpaal is afhankelijk van verschillende elementen. Hierdoor kan de prijs verschillen afhankelijk van je situatie.

Welke elementen beïnvloeden de kost?
• Type laadpaal
• Type aansluiting op de laadpaal (1-fase / 3-fase)
• Bevestiging aan de muur of op een paal
• Complexiteit van de installatie: nabijheid van de zekeringkast, graafwerken nodig, …
• Uitbreiding om stroomonderbreking te voorkomen
• Uitbreiding om maximaal op eigen zonne-energie te laden
• Gekozen abonnementsformule

Simuleer zelf je prijs in enkele stappen.


Hoeveel kost de installatie van een laadpaal?


Moet ik een verzwaring aanvragen bij mijn distributienetbeheerder, en hoe doe ik dit?


Ik heb een laadpaal bij mij thuis maar ik heb een particulier elektriciteitscontract. Mijn oplaadsessies worden gefactureerd aan mijn bedrijf of werkgever. Tegen welke prijs krijg ik deze oplaadsessies vergoed?

Met een laadpaal met abonnement kan je automatisch je gemaakte laadkosten laten verrekenen met je werkgever. Het verrekenen gaat dan geheel automatisch én nauwkeurig. Jij of je werkgever kunnen het tarief voor de vergoeding voor de geladen kWh doorgeven aan 50five by Engie. We raden aan om hiervoor het CREG Tarief te gebruiken. Het CREG tarief evolueert van maand tot maand en volgt de evolutie van de marktprijzen.

Opgelet: je krijgt een vergoeding per geladen kWh. Dit tarief houdt geen rekening met de bijkomende kost aan capaciteitstarief door eventueel hogere vermogenspieken door sneller te laden. Een ENGIE laadpaal biedt je echter de mogelijkheid om deze kosten te milimaliseren door de eHEMS uitbreiding bij je laadpaal.


Wat zijn de kosten van het laden bij een openbare laadpaal?

De prijs van openbare laadstations varieert afhankelijk van hun type (wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC)) en is afhankelijk van de exploitant. Over het algemeen geldt dat hoe sneller je laadt, hoe hoger de prijs. Met de ENGIE e-mobility app kan je zoeken naar gewone of snellaad-stations en controleren of ze beschikbaar of in gebruik zijn. De app geeft je ook de prijs.