Kan ik maandelijks een afrekening krijgen?

Als je een digitale meter hebt (die op afstand uitgelezen kan worden), dan kan je ervoor kiezen om maandelijks een afrekening voor gas en elektriciteit te krijgen.

Je zal dan elke maand betalen voor het werkelijke verbruik van die maand. Opgelet, dit betekent ook dat je facturen tijdens de wintermaanden waarschijnlijk veel hoger zullen zijn dan tijdens de zomermaanden, aangezien het verbruik – voornamelijk van gas – in de winter veel hoger ligt. Dit in tegenstelling tot een gewone voorschotfactuur, waar je kosten gelijk verdeeld worden over het jaar en je dus elke maand hetzelfde bedrag betaalt.

Wil je omschakelen naar maandelijkse afrekeningen? Klik dan op de link "Mijn vraag is niet beantwoord" onderaan op deze pagina en vul je gegevens - indien nodig - verder aan. We dienen je aanvraag vervolgens in bij de distributienetbeheerder, die deze binnen een termijn van 20 werkdagen behandelt. Als alles in orde is, ontvang je vanaf de eerste dag van de daaropvolgende maand een maandelijkse afrekening.

Heb je geen digitale meter die op afstand uitgelezen kan worden, dan kan je geen maandelijkse afrekening krijgen.