Je huis verlichten met slimme led verlichting
Slimme led verlichting staat voor comfort en een lagere energiefactuur.
Principe van de slimme led verlichting
Een ‘brug’ of ‘bridge’ verbindt de lampen in je woning (tot 50 lampen met Philips Hue) met een systeem dat je via je smartphone of tablet bedient. De voordelen? Je kiest gewoon de geschikte lamp naargelang het gebruik ervan. Met de app regel je vervolgens de kleurtemperatuur en het vermogen en kun je zelfs kleursferen creëren (met Philips Hue kan je je sfeerverlichting personaliseren met maar liefst 16 miljoen kleuren). Klik hier om de juiste led lamp te kiezen en uit te zoeken welke led lamp in welke kamer hoort.
Een ander voorbeeld van slimme verlichting: INNR Lighting. Dit systeem werkt met een intuïtieve app. Een klik volstaat om een vooraf ingestelde sfeer te creëren (ontbijt, ontspannen, avondje met vrienden, …). Licht vergeten uit te doen? Ook dat kan je van op afstand uiteraard uitschakelen!
Slimme lampen met wifi en zonder brug
Hoewel de plaatsing van een hub in je woning niet moeilijk is, hangt er wel een prijskaartje aan. De oplossing: slimme lampen zonder brug. Met de led verlichting van Tp-Link die communiceert via wifi kun je de intensiteit regelen (van 2.700 Kelvin tot 6.500 Kelvin), kleursferen kiezen en de lampen rechtstreeks en verrassend eenvoudig in- of uitschakelen met je smartphone.
Plumen: de hybride designinnovatie met dubbele verlichting
Plumen heeft onlangs een design hanglamp met dubbele led verlichting op de markt gebracht. Dit ontwerp van HULGER, Claire Norcross en Marie-Laure Giroux bestaat uit kleine facetten die de lichtsfeer aan de zijkanten dimmen en uit een centrale ‘spot’ die licht geeft zoals een bureaulamp als je er onder staat. Deze sculpturale dubbele verlichting is dus perfect voor boven de eettafel.