Ledlamp: design en decoratie in één!

Een ledlamp kan je niet bepaald sexy noemen … Of toch? De nieuwe modellen bewijzen het tegendeel en veroveren je interieur als topdesign decoratiestukken.
Daphné C.
05/04/2017 |

Vandaag mogen je ledlampen echt gezien worden! Gedaan met verstoppertje spelen achter lampenkappen en wanddecoratie. Ze geven zich helemaal bloot en worden gewoon opgehangen aan een draadje. Dat komt omdat ze onder handen werden genomen door designers die er met hun gedurfde ontwerpen (eindelijk) iets moois van maakten.

Speciale, verzorgde en zelfs tot in de kleinste details uitgewerkte modellen … Deze 100% decoratieve lampen zijn nu op en top sexy en passen perfect in je interieur. Én ze verbruiken minder elektriciteit. Een overzichtje van onze favorieten …

Een ledlamp als kaarsvlam

Deze lamp kende haar gloriejaren in de woonkamer van onze grootouders, maar ook in de grootste luxehotels, in de tijd waarin de gloeilamp nog heer en meester was.

Het eeuwenoude merk Girard-Sudron creëerde nu een ledvariant van dit klassieke model waarbij de innoverende draden zichtbaar zijn.

De Edison-ledlamp in barokstijl

De perfecte reproductie van het ontwerp van Thomas Edison, met één klein verschil: aan de binnenkant zijn prachtige leddraden te zien. Ideaal voor je interieur in retrostijl!

De Twist-ledlamp

Deze lamp is van de hand van het Italiaanse merk Seletti en bestaat in verschillende kleuren, zoals roze, groen of blauw. Een knotsgekke, originele vorm, zelfs een tikkeltje onverwacht voor een lamp. En ook hier zijn de lichtdraden weer helemaal zichtbaar!

De natuurlijke lamp

Deze ledlamp, ontworpen door Vetica, ontpopte zich tot een echt icoon en sleepte heel wat designprijzen in de wacht. We waren meteen verkocht door het discrete ontwerp in de vorm van een lus, een subtiele herinnering aan de originele vorm van een traditionele lamp.

De vaasledlamp

Rosight is niet alleen een lamp, maar ook een vaas! Je kunt de intensiteit van deze lamp regelen door de vaas te draaien. Bang dat je bloemen zullen verwelken? Geen paniek … De ledlamp zorgt ervoor dat de binnenkant van de vaas fris blijft.

De mening van Bruno Vander Maelen, energie-expert bij ENGIE

De schoonheid van ledlampen heeft niet alleen met hun vorm te maken. De eerste ledlampen zorgden voor een wit en koel licht, terwijl de huidige generatie verschillende tinten kan aannemen om een andere en warmere sfeer te creëren. Bovendien bespaar je dankzij de ledtechnologie tot 85% op je elektriciteitsfactuur, vergeleken met andere lampen. Wat de levensduur van ledlampen betreft, bedraagt deze doorgaans 20.000 tot 30.000 uur. Gloeilampen (1.000 uur) en halogeenlampen (2.000 uur) branden veel minder lang en zijn echte energievreters!

Vragen over ledlampen of verlichting in het algemeen? Stel ze aan Bruno als reactie op dit artikel. Ontdek ook de slimme ledlampen en welke ledlamp je best installeert in welke ruimte.