Je verwarming beter laten presteren? Een prima idee!

Heb je de belangrijkste energiebesparende kleine huis-tuin-keuken ingrepen gedaan? Je kansen om je huis te isoleren ten volle gegrepen? Pak dan je verwarming aan. Zo ga je automatisch minder verbruiken en meer besparen. Hoe begin je?
Steven V.
20/09/2022 |

Je start best bij de bron van je verwarmingsinstallatie: de ketel. 

Heb je al gedacht aan een condensatieketel? Daarmee boek je een rendementswinst en verbruik je tot 20% minder energie. We hebben een handig gratis e-book dat de voor- en nadelen van elk verwarmingssysteem opsomt en je tips geeft voor wie bouwt of renoveert. Meer weten?

Nog tips?

  • Stel je ketel niet het jaar rond af op dezelfde temperatuur: in de winter 70°, in de zomer 60° - maar niet lager! – is perfect. 
  • Ook je thermostaat en je radiatoren verdienen aandacht. Al gedacht aan de voordelen van thermostatische kranen? 
  • Je rendement van je verwarmingssysteem kan flink de hoogte in door je radiatoren regelmatig te ontluchten; je leidingen te isoleren en de druk in het verwarmingscircuit te controleren. Een waterdruk tussen 1,2 en 1,5 bar is ideaal. 

Meer weten?

Nog meer rendement

Om verder in detail de werking van je verwarmingssysteem en de juiste afstelling toe te lichten, hebben we eveneens een gratis e-book. Het maakt duidelijk hoe je met eenvoudige aanpassingen meteen meer rendement uit je verwarming kan halen en hoe je pannes kan vermijden. Het staat ook stil bij de wettelijke verplichten rond onderhoud, die verschillen binnen onze drie gewesten.  Na een ketelonderhoud bespaar je tot 10% op je verbruik. Je kan het e-book gratis downloaden. Lees meer.

De smaak te pakken?

Door je dagelijks verbruik en de isolatie van je woning aan te pakken, bespaar je nog verder op je energieconsumptie. Ook door slim om te gaan met je verlichting en je elektro-toestellen in huis geef je je persoonlijke energietransitie een verdere duw in de goede richting. Overweeg ook zeker de plaatsing van zonnepanelen, om die transitie af te ronden. Ook daarin staan we je graag bij.