Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Dynamic load balancing

Voordelig laden doe je met een ENGIE laadpaal

Wat is dynamic load balancing?

Dynamic load balancing voorkomt stroomuitval wanneer het netwerk van je huis of zaak overbelast geraakt door een hoog verbruik. In het geval van een laadstation zal het er dus voor zorgen dat op het moment dat er veel stroom wordt gevraagd vanuit je huis of zaak, je laadstation automatisch minder elektriciteit zal verbruiken.

Het opladen van je wagen wordt dan vertraagd of zelfs tijdelijk stopgezet.
Hierdoor kan je steeds gebruik maken van je toestellen in je huis of zaak zonder dat je netwerk wordt overbelast en je elektriciteit uitvalt.

Hoe werkt dynamic load balancing

Heb ik dynamic load balancing nodig?

Vind jouw laadoplossing

Altijd optimaal en voordelig laden met een ENGIE laadpaal

Tegen welk tarief betaal ik voor elektriciteit van mijn laadpaal?

arrow-right

Bij het installeren van je laadpaal wordt deze aangesloten op je bestaande zekeringkast.

Wanneer je elektriciteit van het net gebruikt om je voertuig op te laden, betaal je voor de elektriciteit aan je energieleverancier. Dit aan het tarief van het energiecontract dat je voor je woning afgesloten hebt.

Als je zonnepanelen hebt en je laadt je voertuig op via de eigen productie van je zonnepanelen, betaal je uiteraard niet aan je leverancier voor het opladen.

Het opladen van een elektrische auto thuis of op het werk kost je minder dan wanneer je een benzine- of dieselauto zou hebben. Vind onze vergelijker op deze pagina.


Tegen welke prijs worden de laadsessies van mijn openbare laadpaal in rekening gebracht?

arrow-right
Als u uw laadpaal openbaar hebt laten instellen, raden wij je aan om te kiezen voor het CREG-tarief (gemiddelde commerciële prijs van elektriciteit in België) dat van maand tot maand verandert, afhankelijk van de marktprijzen. Je kan er voor kiezen om aan het CREG tarief nog een additionele marge toe te voegen.

Hoeveel kost een laadpaal?

arrow-right

De kost van een laadpaal is afhankelijk van verschillende elementen. Hierdoor kan de prijs verschillen afhankelijk van je situatie.

Welke elementen beïnvloeden de kost?
• Type laadpaal
• Type aansluiting op de laadpaal (1-fase / 3-fase)
• Bevestiging aan de muur of op een paal
• Complexiteit van de installatie: nabijheid van de zekeringkast, graafwerken nodig, …
• Uitbreiding om stroomonderbreking te voorkomen
• Uitbreiding om maximaal op eigen zonne-energie te laden
• Al dan niet publiek zetten van je laadpaal
• Gekozen abonnementsformule

Simuleer zelf je prijs in enkele stappen.


Ik heb een laadpaal bij mij thuis maar ik heb een particulier elektriciteitscontract. Mijn oplaadsessies worden gefactureerd aan mijn bedrijf. Tegen welke prijs krijg ik deze oplaadsessies vergoed?

arrow-right

Met een laadpaal met abonnement kan je automatisch je gemaakte laadkosten laten verrekenen met je zaak. Het verrekenen gaat dan geheel automatisch én nauwkeurig. Jij of je werkgever kunnen het tarief voor de vergoeding voor de geladen kWh doorgeven aan 50five by Engie. We raden aan om hiervoor het CREG Tarief te gebruiken. Het CREG tarief evolueert van maand tot maand en volgt de evolutie van de marktprijzen.

Opgelet: je krijgt een vergoeding per geladen kWh. Dit tarief houdt geen rekening met de bijkomende kost aan capaciteitstarief door eventueel hogere vermogenspieken door sneller te laden. Een ENGIE laadpaal biedt je echter de mogelijkheid om deze kosten te milimaliseren door de eHems uitbreiding bij je laadpaal.