De slimme deurbel Nest Hello uitgetest en geïnstalleerd

Jeroen heeft de slimme bel Nest Hello eerst en vooral om veiligheidsredenen geïnstalleerd. Hoe luidt zijn verdict over dit slimme product waarvan hij ondertussen ook de andere voordelen heeft ontdekt?
Daphné C.
04/10/2018 |

De installatie van de slimme deurbel Nest Hello was voor Jeroen een logische keuze: “Ik woon in Nederland, maar werk in Brussel waar ik dan ook vaak een week blijf. Het feit dat ik kan zien wie er bij mij thuis in Eindhoven aanbelt wanneer ik er niet ben, stelt niet alleen mij gerust, maar ook mijn vrouw. Want ook zij voelt zich veiliger wanneer ze alleen thuis is.

Controleer de compatibiliteit voor je Nest Hello aankoopt! ”

Als je een beetje handig bent, kan je de deurbel zelf aansluiten. De Nest Hello-app doet daarbij dienst als handleiding. Een schroevendraaier, een schroefmachine, een installatiepakket en een waterpas: meer heb je niet nodig. De rest wordt immers meegeleverd met de deurbel.

Jeroen maakt het zich echter nog gemakkelijker: “Gemakshalve deed ik een beroep op de installatiedienst van 50five, die ook nog een kleine transformator plaatste in mijn elektriciteitskast om te garanderen dat mijn voltage compatibel was met Nest Hello. Dat verliep allemaal prima en het systeem werkt dan ook perfect. ”Nest stelt een compatibiliteitstool ter beschikking op zijn site. “De compatibiliteit controleren voor je Nest Hello aankoopt, is nog slimmer”, raadt Jeroen aan.

Om te kunnen werken tot slot, moet de slimme deurbel verbonden worden met het wifi-netwerk van je woning met behulp van het wifi-wachtwoord. Ai, wat was dat ook al weer? Geen nood, we helpen je je wifi-code te recupereren.

“De beelden van Nest Hello zijn haarscherp”

We zijn nu enkele weken verder en Jeroen is ronduit onder de indruk van de beeldkwaliteit van zijn slimme deurbel.

Zodra er iemand aanbelt, krijg ik een melding op mijn smartphone en verschijnt het beeld”, legt hij uit. “De beeldkwaliteit is haarscherp, zelfs ‘s nachts. Je kan alles zien: wie er voor de deur staat – van kop tot teen – en zelfs de pakjes die op de grond staan!

“Ik kan met de pakjesbezorger praten dankzij Nest Hello”

Nu we het toch over pakjes hebben, Jeroen heeft ook ontdekt dat Nest Hello niet alleen handig is om de veiligheid te verhogen. De deurbel biedt nog andere voordelen.

Dankzij Nest Hello kan ik vanuit Brussel met de bezorger praten die mijn online bestellingen komt leveren. Heel handig! Ik kan hem bijvoorbeeld vragen om bij de buren aan te bellen en daar het pakketje af te geven. Een beetje zoals een slimme intercom zeg maar. Ik kan zelfs communiceren met vooraf ingesproken boodschappen! Zo kan ik zelfs antwoorden wanneer ik in meeting zit.

“Nest Hello herkent gezichten”

Een van de andere troeven van Nest Hello: gezichtsherkenning. “Deze functie vind ik fantastisch”, zegt Jeroen enthousiast. “Zo toont de app me niet alleen dat er iemand aanbelt, maar zegt ze me meteen ook wie het is! ”

Hoe het werkt? “Heel simpel”, gaat Jeroen verder. “De slimme deurbel neemt foto’s van wie er aanbelt. Als gebruiker kan ik die foto’s aan een naam koppelen. Als die persoon de volgende keer aanbelt, kan Nest Hello hem of haar herkennen. ”

“Nest Hello als beveiligingscamera”

“Nest Hello stelt mijn vrouw gerust wanneer ze alleen thuis is: ze voelt zich veiliger”

In zijn recensie van Nest Hello haalt Jeroen nog een ander interessant aspect aan: de beveiligingscamerafunctie. “Ik heb een abonnement genomen om elk beeld van mijn Nest Hello gedurende 5 dagen op te slaan. Die dienst kost me 5 € per maand of 50 € per jaar. Zo kunnen we terug gaan kijken wie er op welk uur voor mijn deur stond. Net als bij een beveiligingscamera. Handig in geval van diefstal. Je kan de beelden ook voor langere tijd opslaan – 10 of 30 dagen-, maar dat vond ik in mijn geval niet nodig. ”

Of Nest Hello ook minpunten heeft?

Jeroen denkt even na: “Wanneer het systeem verbinding maakt via het internet, zit er een kleine vertraging op. Dat betekent dat er enkele seconden verschil zit tussen het moment waarop er iemand aanbelt en het moment waarop ik een melding ontvang op mijn smartphone. Die reactietijd zou iets korter mogen. Maar dat gebeurt wel vaker met dit soort slimme apparaten en het is geen onoverkomelijk probleem. ”

Het verdict? “Ik ben overtuigd”, besluit Jeroen. “Deze slimme videodeurbel is niet alleen uitermate handig, ze kreeg ook een stijlvol design mee. ”

De prijs van Nest Hello? 279 €; 373,99 € met de installatiekit en installatie door 50Five.

Lees ook ons artikel over de concurrent van Nest Hello: “Ring, de slimme deurbel voor een veiliger huis”.

In de praktijk…

Hoe de deurbel Nest Hello configureren en installeren?